Mattips fra Geitmyra matkultursenter for barn og Hipp sitt kurs:
GNAGEKJEKS:
1. Bland 5 dl mel, gjerne sammalt spelt, 3 ss nøytral olje, 1 moden banan, 1 ss bakepulver, ca 1 dl iskaldt vann
2. Rull ut og lag tynne, lange pølser/kjeks av deigen ( ikke for tykke)
3. Stekes på 180 grader i ca 5 min og senk varmen til 60 grader. La de stå inne en time eller til de er tørket. Åpne døra noen ganger underveis for å slippe ut damp.
Oscar fikk smake på disse, slo virkelig ann! Fine til tannkløe, og jeg vil tørre å påstå at det er mer mat i disse enn i "ostepopen"
BAKTE BØNNER I ILDFAST FORM
1. Bland 1 stor søtpotet (revet), 2 fin hakka løk, 2 revne epler, 1 liter bønner, 2 paprika delt i fire (uten frø og hinner) og ha det i ildfast form, hell over 3 dl vann og 4 ss nøytral olje
2. sett på 180 grader i 20 min.
3. Når du ta formen ut av ovnen, bland inn 2 ss finhakka timian og skvis over sitron etter smak. Mos alt med potetmoser.
GODT!! Dette kan stå i kjøleskap i tre dager. Kan fryses også.
Skal komme med mer senere i dag. Som hun dama sa, hvorfor skal vi gi unga kun kjøttpudding og fiskeboller, hvis vi sjøl elsker thaimat?