Mammaperm

En tråd i 'Juni 2021' startet av maldita, 16 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Har jeg forstått det riktig hvis vi bare har mammaperm i 15 uker? Det blir ca til november? Hvor lang er fellesperioden? Og hvor lang blir da pappapermen?

  Flere med menn som er selvstendig næringsdrivende? Hva gjør man da?

  Jeg vil helst holde barnet hjemme til oppstart i bhg august 2022.
   
 2. Lois Flørter med forumet

  Her er mannen selvstendig næringsdrivende og han har de to andre gangene ikke hatt mulighet til å ta sin del. Han har selvfølgelig rett på det, men det går jo ikke i praksis, da skjer det ikke noe på jobb. Så her blir det jeg som tar alt, men jeg får jo ikke hans del av permisjonen. Hwlt tullete hele opplegget. Det ender med at jeg kommer til å bruke all ferien jeg har for 2021 og 2022, samt gå i ulønnet perm frem mot bhgippstart i august 2022. Tenker for øvrig å ta 80% foreldrepermisjon for å få mer tid hjemme uten å gå ulønnet..
   
 3. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Er det sant? Det er dette jeg frykter. Hva jobber du som? Hva vil 80% lønnet si? Bedre med 80% enn 0 ja. Dette er jo ganske krise. Hvor lenge har vi krav på å være hjemme da? For jeg ønsker ikke å levere et barn under 1 år i bhg. Her har far tenkt å være hjemme, men jeg tror IKKE det går. Han er nesten ikke hjemme den dag i dag heller... pga jobb...
   
  • Vinner Vinner x 1
 4. Lois Flørter med forumet

  Jeg er ansatt i kommunen. Du har rett på å være hjemme i ulønnet permisjon etter at foreldrepermen er ferdig. Er usikker på hvor lenge, men iallefall minst ett år. Og den måneder barnet fyller 1 år så får man jo litt I kontantstøtte. Vi velger nok 80% fordi da får jeg 10 uker mer hjemme. Men det er fordi mannen ikke kommer til å ta permisjon. Hadde han skulle det så hadde det lønnet seg å ta 100% fordi han tjener mer enn meg og vi må velge det samme. Så det betyr altså om du vil ha 80% lønn utbetalt eller 100% lønn utbetalt hver måned de månedene i permisjonen. Det er lurt å sjekke NAV foreldrepenger, de har en tabell man kan se på på hvor mye og hvor lenge man kan være hjemme.
   
  • Liker Liker x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 5. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Tusen takk for utfyllende svar. Skal sjekke det ut. Slik det ser ut fra dette forumet tror jeg at jeg må ta ut 80% lønn.
   
 6. Strå91 Betatt av forumet JuniJubel2021

  • Liker Liker x 1
 7. Snutta92 Forelsket i forumet JuniJubel2021 Vi som prøver :)

  Vedlagte filer:

  • Liker Liker x 1
 8. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  Tror jeg blir hjemme til aug 22 så tar faren perm en gang før baby er tre år eller hva grensen er. Jeg har langtidsammet de to storesøsknene og vett jeg synes det er tidlig nok å gå ifra når de er et år.

  ja krise at vi må vente til aug men bedre enn mange andre mnd.. første var des barn og da måtte jeg gå hjemme til han var 1,5 år og det ble noen mnd ulønnet... nr to januar barn og trodde det ville bli likt men da fikk hun plass i Jan. Så tenker til aug klarer vi.

  tar all ferie for 21 og 22 inn i dette... barna vokser for fort så verdt tiden i lag med de som baby
   
 9. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Kan faren vente til barna er så store med å ta? Det tror jeg barnefar her også kunne tenkt seg.
  Takk som deler erfaringer :))
   
 10. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  mer noen regler her dere må passe på, det må søkes om utsettelse før felles perm er ferdig og far må jobbe som begrunnelse og mor må ikke begynne ny permisjon på neste barn... så her må han plutselig ta ut litt og litt raskere enn planlagt for å bli ferdig før jeg går ut en gang i slutten av mai/ juni (mor går ut tre uker før termin senest)
   
  • Liker Liker x 1
 11. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  For et komplisert system, men tror jeg kommer i mål til slutt :)
   
 12. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  ja det føles overveldende første gang. Prøvde å gå på nav kontoret og be om hjelp ved første. Der ble jeg henvist til PCeen og han kunne ikke svare.

  men ringer du nav foreldre penger eller chatte med de får du gode svar. Så anbefaler det:) og det føles lettere neste barn om det er noe trøst.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Takk for gode tips! Jeg var alene med første barnet mitt og slapp alt dette. Alt som skulle gå til far gikk automatisk til meg, så jeg fikk være hjemme med datteren min til hun var 2 år gammel :)
   
 14. Elzan444 Flørter med forumet

  Er det noe som hete kontant støtte, viss man ikke har rett til foreldrepenger?

  Ikke meningen å kapre tråden, men jeg sliter litt selv. Kunne trengt råd fra de som har erfaring på området.

  Er student uten jobb, ferdig med fulltidsutdanninga omtrent samtidig som jeg skal få babyen. Har jeg krav på foreldrepenger fra lånekassen kanskje? :dead: er veldig usikker selv.
   
 15. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Jeg vet ikke om det fortsatt er mulig, men jeg var gravid siste året på 3 åring studie. Jeg søkte meg opp til nytt studie (lærerstudie) og tok ut mammaperm derfra. Hu ble født i oktober, så måtte gå på skolen i 1,5 mnd før jeg ble sykemeldt frem til fødsel. Da får du fult stipend og lån, alt blir omgjort til stipend pga babyen. I tillegg får du krav på alt det andre vanlige. Jeg jobbet litt i tillegg og fikk en del derfra også (sommervikar og noen ekstra dager). Var veldig gunstig å gjøre det på denne måten!

  året etter sluttet jeg på lærerstudie = gikk der aldri på ekte. Hvis man ikke gjorde det sånn hvertfall på den tiden så havnet jeg i mellom 2 stoler. Sto der høygravid og ikke krav på penger! Så dette var eneste løsningen. Da jeg var ferdig med småbarnsperioden begynte jeg å jobbe som det jeg var utdannet (bachelorgrad).
   
  • Liker Liker x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 16. Elzan444 Flørter med forumet

  Okei, tusen takk for utfyllende svar her. Det hjelper godt på å høre andres erfaringer som student. Jeg har termin 4 juni, men jeg leverer bachelor et par uker før termin, studiet mitt er ferdig ca 18 juni.

  Tenkte søke meg inn på nytt studie og starte på dette til høsten, et nettstudie 60stp (årsstudium) via samme universitet. Dette burde vel gi meg rettigheter til foreldrestipend fra lånekassen?
  Det står på lånekassen sin side, at viss du har studert de siste 7 månedene før du går ut i permisjon, så har du rett på foreldrepenger derifra uavhengig om man er ferdig med graden man tok. Men jeg føler jeg tolket denne regelen feil, er så usikker.
   
 17. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Veldig sikker på at du kan gjøre det jeg gjorde, selv om det var i 2013.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Nybegynner90 Betatt av forumet JuniJubel2021

  Er du helt sikker på at du får 10 uker mer? Mener at 4 uker blir lagt til farskvoten når man velger 80%.. Nye regler i 2018.
  Er ikke helt sikker, men sjekk det gjerne opp før du bestemmer deg! Mener man taper på å ta 80 i stedet for 100% og ulønnet, med tanke på at en får mindre utbetalt, men ikke lenge nok til å "ta igjen" det du ville tjent ved 100%.
  Samtidig taper du mer hvis du tar 80% og en del av ukene havner hos far som ikke kan ta de ut.
   
 19. maldita Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Uff, hvis det er sant så er det bedre å ta ut 100% og resten ulønnet
   
 20. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det er noe som heter engangsstønad som du kan få om du ikke har rett på foreldrepenger. Det er en engangssum som utbetales og som skal brukes i tiden du er hjemme med barnet. Du får altså utbetalt alt samtidig og må disponere pengene selv. Summen er et sted på mellom 80 og 90 000 kr

  Dersom du har rett til lån fra lånekassen kan du også ha rett til foreldrestipend fra lånekassen. Se deres sider for nærmere info om hva som gjelder når du går rett fra fullført utdannelse til fødsel :)

  Kontantstøtte er også en stønad, men dette er noe annet som alle har krav på uavhengig av arbeid. Dette er en månedlig utbetaling på 7500kr som du kan få når barnet er i alderen 13 til 23 måneder dersom barnet ikke har barnehageplass i disse månedene. :)
   
  • Nyttig Nyttig x 1

Del denne siden