Lommepenger til større barn

En tråd i 'Livet med barn fra 5 år og oppover' startet av Kengu, 19 Jul 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Peanut2018 Gift med forumet Septemberbarna 2019

  Jeg tenker litt det samme som deg, synes det blir litt feil å skulle premiere for å gjøre lekser og holde rommet ryddig, sette i oppvaskmaskinen og slike ting. Dette er slike ting jeg forventer at de skal gjøre og kommer til å lære dem til når de vokser opp.

  Selv fikk vi ukepenger for å støvsuge og vaske gangen, bader og soverommet og vaske badet. Tenker vi sikkert blir å gjøre det samme når de vokser opp. Og tenker at det å skulle gi en viss sum for den og den type arbeid er noe vi heller ikke kommer til å praktisere. Om det er vasking av badet og støvsuging som skal til for å få ukepenger, er det det de skal gjøre.
   
 2. Agnete Forumet er livet

  Jeg ser ikke hvorfor barn skal jobbe i huset som å ta oppvask, rydde og gjøre rent uten å få betalt for det. Jeg er opptatt av at mine barn skal forstå hva en jobb er, hva lønn er og hva utgifter er. Ingen kunne få meg til å ta den grusomme oppvaksen gratis hjemme hos mine foreldre. Jeg tar den helst ikke i dag heller. Da tømmer jeg heller sluket i dusjen så mye hater jeg den oppvasken.
  Jeg er for belønning for oppgaver som gjøre uansett hva. De kan også få penger for å rydde av bordet om de vil. Problemet er at det er kun den minste av mine barn som synes det er gøy, for mine barn trenger ikke penger, før den dagen de skal være med kompisen og da er det jo for sent. Min eldste har måtte hoppe over to aktiviteter nå for jeg har vært litt streng i sommer. Spent på om det fungerer :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Takk for svar. Godt å høre at jeg ikke er helt udatert ift ukepenger :)
  Jeg er helt enig i viktigheten av å lære barna økonomi og at større oppgaver hjemme kan belønnes. Men at det også er viktig å lære barna at i en familie hjelper man hverandre uten å få penger for det. Tenker det er nyttig lærdom til senere i livet når de står der i egen leilighet og må både vaske og rydde selv uten å få en krone for det.
   
  • Enig Enig x 1
 4. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Takk for svar. Som jeg skrev til svar til peanut2018. Er jeg helt enig i viktigheten av å lære barns økonomi, men at det også er viktig at de lærer at man har et ansvar i fellesskapet som man er en del av. dette gjelder jo også i samfunnet forøvrig, jobb, skole o.l
   
 5. Bliss_nr2 Elsker forumet Sommerfuglene Høsthjerter 2017

  Får da hun trenger, innenfor rimelighetens grenser.
   
 6. Kengu Forumet er livet VIP

  Nettop , derfor får man ikke betalt for ting som å rydde etter seg men dor å vaske gulv, tørke støv , vaske klær osv
   
 7. Mams32 Glad i forumet Vårspirene 2021 Påskekyllingene 2020

  Jeg har prøvd en del forskjellig med mine to som nett er fylt 11 og 14.
  Det jeg har endt på nå er at jeg har en liste over ulike gjøremål i huset. Så kan de velge litt hva de vil gjøre selv. Små ting som å gå ut med bosset gir mindre enn feks og støvsuge stua. Til flere kryss de får til mer får de betalt. MEN for å få betalt skal rommet være ryddig.
  I tillegg får de muligheten til ekstra oppgaver om det dukker opp.
  Jeg betaler busspenger og bursdagsgaver og ting som «må» betales, men ønsker de å gå på kino eller diskotek eller lignende må de betale selv. Må sies at hun yngste er mye flinkere å lettere å spør enn hun eldste..
   

Del denne siden