Lav i jern

En tråd i 'Juni 2020' startet av Herewegoagain, 24 Jan 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Høstbarn i vente Elsker forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg ville ikke spist noe som helst rått eller behandlet fra kommersielle dyr- men gressmatet øko jo
  https://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/vitamin-a-saga/

  her er veldig mye informasjon om vitamin a. Helsemyndighetene i Norge anbefaler er kosthold som er ugunstig for mor og barn ja direkte skadelig! Hjernen til barnet for eksempel er helt avhengig av omega 3 Og fett for å utvikle seg. Sunt fett fra egg, meieri og dyr. Fisk(omega 3 og DHA)

  barnet mitt pp ett år har aldri vært syk. Han er en fin og harmonisk gutt. Og jeg stappet i meg rå lever hver eneste dag. Jeg måtte det pga lave verdier. en ordinær person trenger ikke mer enn eb 50 gram / uken.

  Jeg kan IKKE tenke meg at det er å anbefale å spise noe som helst RÅTT kjøtt, og særlig ikke lever?? :bag:
  Lever inneholder også svært høye mengder vitamin A, som kan være skadelig for fosteret om man spiser for mye av det...
  I noen land (som England) anbefales det å IKKE spise leverpostei (!) fordi for mye vitamin A kan skade barnet:
  https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/foods-to-avoid-pregnant/[/QUOTE]
   
 2. LoLeLi Betatt av forumet

  Jeg har følt meg dårlig, svimmel,tung pust og veldig slapp den siste tiden. Jeg tok blodprøve hos legen som viste HB på 10 og lave jernverdier. Han ringte meg så jeg vet ikke nøyaktig på hvilket nivå jern lå på. Han skrev resept på jern ig anbefalt 65 mg morgen og kveld, altså 130 mg per døgn. Så jeg er litt spent på hvilke verdier jeg faktisk har.
  Ikke rart jeg har følt meg så dårlig i det siste. Skikkelig ekkelt å føle en skal besvime bare ved hver minste lille bevegelse.
   
 3. Tuttelure Forumet er livet Junilykke 2020 ♡

  Så bra du har fått svar, og har fått resept og dosering. Håper du gradvis blir i bedre form! Så slitsomt med s0 dårlig form ..❤
   
 4. Herewegoagain Forumet er livet Julikulene 2020

  Jeg har nå vært hos jordmor og der fikk jeg vite det var nye retningslinjer og jeg bare trengte 30mg uke 18-20 når jernlager var litt under 60. Jeg tar multivit med 14mg og jerntablett med 27mg stoler på det er nok
   
 5. Occiput Forumet er livet Junilykke 2020 ♡ Januar 2017

  Jeg var hos fastlege forrige uke og tok nye blodprøver fordi jeg har vært så svimmel og rar i kroppen, og ekstremt trøtt.
  Viser seg at jernnivået mitt har falt fra 31 til 8 (nedre normalverdi er 10) - i tillegg til at jeg har mangel på vitamin D.
  Ikke så rart at kroppen ikke har fungert.. :(
  Så nå er det 100 mg jerntilskudd daglig i 2 mnd, men hva jeg gjør etter det vet jeg ikke, og det vet tydeligvis ikke fastlegen min heller for han svarer aldri konkret på spørsmålene mine... :mad:
   
 6. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  På en måte bra at det var noe som var lavt og at du forhåpentligvis kan føle deg bedre nå som du tar tilskudd :) Men frustrerende å ha så dårlig kommunikasjon med legen :/
   
 7. Occiput Forumet er livet Junilykke 2020 ♡ Januar 2017

  Ja, tror jeg hadde begynt å grine hvis det ikke var noe unormalt på prøvene, og at det bare "var sånn å være gravid".
  Legen min er en fjott.. Da jeg tok opp retningslinjene for jerntilskudd til gravide fikk jeg bare humring til respons og "det er jo så mange nye retningslinjer hele tiden.." - er det liksom ikke jobben hans å holde seg oppdatert da eller??
  Skal bytte fastelege, og står på venteliste hos en ny, men det tar jo vinter og votter åpenbart.. Orker ikke å ha fastlege i en annen by heller :p

  Har heldigvis god kommunikasjon med jordmor, og tenker å spørre henne på neste kontroll. Hun er ikke lege, men hun har nok mer peiling på svangerskap og det som hører til enn hva fastlegen min har. I verste fall får jeg få henne til å spørre helsestasjon-legen.
   
 8. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Uff, han hørtes ganske teit ut :p Håper du får ny ganske raskt, selvom sånt ofte tar tid... Ja, jeg ville nok forholdt meg mest til jordmor om jeg hadde en sånn lege! De kan tross alt mye om kroppen generelt og hvertfall mest om svangerskap og barn :)
   
  • Enig Enig x 1
 9. Occiput Forumet er livet Junilykke 2020 ♡ Januar 2017

  Jordmorkontroll i dag, og jeg elsker hun :D Klar beskjed om å ta kontrollblodprøve av jernnivå etter de to månedene med 100 mg jerntilskudd. Hvis normalt nivå, så fortsetter jeg med 40 mg daglig ut svangerskapet, og hvis fremdeles lavt må jeg få jerntilskudd i sprøyteform. Deilig å ha noe konkret å forholde seg til :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden