Har fått med meg at man bør være forsiktig med å spise lakris, så tenker jo å unngå det, selv om jeg elsker den danske lakrisen fra Lakrids by Bulow. Men før jeg ble gravid kjøpte jeg julekalenderen derfra, hadde gledet meg masse til den. Noen flere i i samme båt?
Hva gjør dere? Det er jo typ to små biter pr. dag, og endel sjokolade i bitene. Tenker vel at jeg bare må pakke den vekk, sånn for sikkerhets skyld...
men er mer på salt sild og andre slike smågodt-biter.. Må nok bare droppe det ja, å se frem til en stor pose på barsel
I de fleste artikler står det at gravide bør unngå å spise for mye lakris, uten at hva "for mye" er blir tallfestet. Fant en rapport fra Vitenskapskomiteen for mat og miljø, som har gått gjennom flere studier på dette, hvor "for mye" blir definert som ca 250 gram godteri som inneholder lakris per uke. Det er imidlertid nok usikkerhet rundt tallene til at de ikke ønsker å gå ut med et konkret tall som anbefalt mengde til gravide.





Elsker tyrkisk pepper, salte padder, hockeypulver osv...