Løs mage - kumelk

En tråd i 'Helse og velvære' startet av Bollebaker87, 4 Aug 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sommerrose Flørter med forumet

  Vesle skatten gulpet/kastet opp en del og fastlegen anbefalte å kutte ut melkeprodukter.
  Han gulper/kaster opp mindre nå enn det han gjorde da han spiste melkeprodukter.
   
  • Liker Liker x 1
 2. Holymolyno5 Blir kjent med forumet Sommerfuglene

  Finnes utrulig mye andre alternativer å velge istedent for ku melk. Havremelk, rismelk, soyamelk feks..
   
  Last edited: 25 Okt 2019
 3. Bollebaker87 Elsker forumet Septembergull'17

  Vi kjøper nå havremelk til henne og det går ned på høykant. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. trallemamma Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Ser det er en gammel tråd i utg.punktet, mem lirer litt.. Dere som ikke gir kumelk til barna deres, gir dere dem kalsiumtabletter da? De har jo behov for melk tenker jeg, og i alle fall å få i seg kalsium nok..! Eller gjør dere noe annet?
   
 5. Bollebaker87 Elsker forumet Septembergull'17

  Jeg har aldri drukket melk og mangler ikke kalsium, det er mange gode alternativer :)
  Jenta mi får fremdeles en del mm, drikker havremelk som er tilsatt kalsium og vi spiser mye grønnsaker og andre gode kilder til kalsium. Spinat, broccoli, linser, grønnkål, mandler osv.
  Jeg personlig tror ikke kumelk er hverken nødvendig eller veldig sunt for mennesker å ha i seg i store mengder, men bruker det i matlaging og spiser litt ost
   
 6. trallemamma Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Ok :) Takk for info! Jeg er vokst opp med å drikke/bruke store mengder melk, og både jeg og mine søsken er sunne da.. :) Barna mine får også mye melk hver dag og er helt tipp topp sunne. Så skade gjør det i alle fall ikke, selv om jeg vet det er en av de moderne trendene å ikke skulle bruke melk.. Men bra det er alternativer da, håper bare alle som kutter ut melk vet om og bruker alternativene slik som du gjør :)
   
 7. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Ingen sv barna drikker melk, det gjør ikke samboer eller jeg heller (drikker vann), ingen av oss har manglet noe. Vi spiser ost og yoghurt så de får i seg melkeprodukter, men det handler mer om at vi liker det ikke for næringsstoffene sin skyld. Storebror hadde melkeprotein allergi frem til han var 2,5 år og manglet aldri noe næringsstoffer (tok blodprøver ). Vi nordmenn ligger paradoksalt nok på verdenstoppen i melkedrikking, men ligger også på verdenstoppen i benskjørhet.
   
 8. Morgen Flørter med forumet Påskekyllingene 2020

  Rema 1000 kan bestille det om du spør og bra med holdbarhet, ellers har jeg sett det på Meny. Kjenner noen som barnet brukte det i noen år før magen tålte mer kumelk.
   
 9. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Lenge siden du spurte, men de fleste melkeerstatninger er tilsatt kalsium. Ellers bruker vi en del frø osv som også er rike på kalsium. Når det er sagt, så gikk mine nivåer av kalsium, jern og d-vitamin opp da jeg kuttet ut melk helt selv pga minstemann, så jeg har valgt å fortsette med det siden kroppen min tydeligvis har det bedre uten. Mine leddsmerter har også forsvunnet etter at jeg kuttet melk og gluten + at kolesterolet mitt gikk ned til normalt nivå (var såpass høyt at legen ville gi meg medisiner etter ammeslutt) Han ble like overrasket, om ikke mer, over blodprøvene mine
   
  • Liker Liker x 1
 10. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017

  Varmebehandlet melk, altså kokt, stekt osv i matlaging er mildere enn ren drikkemelk, så det kam godt tenkes at det er litt hardt med magen hennes nå i starten om hun ikke er vant til å drikke melk fra tidligere. Kanskje prøve å begrense inntslet noe hjemme? Evt prøve laktosefri som andre nevner over, for å se om hun kanskje tåler det bedre.
   

Del denne siden