Kokebok

maiblomst

Gift med forumet
Kan ikke vi mai-mødre dele våre beste oppskrifter og lage maimødrenes kokebok/koketråd?
Noen som vil begynne?
 
[:)]Nei det var det visst ikke stemning for... Men vil allikevel dele verdens beste sjokoladekakeoppskrift med dere [:)]
 
6-7 kopper hvetemel
4 kopper sukker
3-4 ss kakao
3 ts kanel
1 kopp smeltet smør
1 liter kulturmelk
3 ts natron
 
Bland alt sammen, og ha i smurt og strødd langpanne. Stek på nederste rille 20-30 min på 200 grader.
 
Glasur:
100g smeltet smør
1 plate kokesjokolade
1 egg
melis om nødvendig
 
smør og kokesjokolade smeltes sammen, ha i egget og melis til det er passe tykt. NB! Ha på varm kake!
 
Denne er farlig god! Men pass på at langpanna er litt dyp, for her blir det MYE!
 
Dette er en sikker vinner både i barneselskap og for eldre [:)]
Håper det smaker
 
skulle virkelig ønske at jeg hadde noen oppskrifter å dele med dere, men jeg er dessverre ikke noe god når det kommer til mat laging [&:] Her er det forloveden som står for mat laginga.
 
 
Hihi - Brownies

Kjøp en pakke Toro brownies - gjør som det står på pakka[;)][:D] Spises mens den er varm - gjerne med vaniljeis til[:D]
 
Verdens beste fuktige sjokoladekake...
 
Kake:
4 egg
350 g sukker (4 dl + litt)
-> piskes til eggedosis
 
225 g mel (4 dl)
1 TS Vaniljesukker
2 TS Bakepulver
3 SS kakao
1,5 dl melk
225 g smør smeltet
 
Glasur:
50 g smør (smeltet)
3 ss kakao
185 g melis
3 ss kald kaffe
(Ta gjerne i litt mer fuktighet)
 
Pisk eggedosis av egg og sukker, tilsett det andre vekselvis og ha i det smelta smøret til sist.
Stekes ved 185 Grader i ca 40 min (hos meg pleier det å ta lengre tid) 24 cm smurt form eller bakepapir
 
Ha på glasueren mens kaka er varm.
 
Jeg pleier å dele kaka, når den er blitt litt kaldere og ha enten sjokoladefyll eller vaniljekrem inni kaka... Det er å anbefale!!!
 
Kaka er lett å få perfekt!!!
 
Ostekake
 
150 gr smør
0,5 pk mariekjeks
0,25 pk digestive
-> moses sammen
 
1: 2,5 dl vann kokes opp
    1 pk sitrongele (ikke hurtig gele)
 
2: 200 gr philadelphia smøreost
    1,5 dl sukker
-> røres sammen
 
3: 1 pk kremfløte
    1,5 ts vaniljesukker
-> piskes stivt
 
1+2+3 vendes sammen (vent til geleen er lunket)
Formringen legges på fat (bare ringen), Kjeksebunnen i bunn før 1+2+3-blandingen legges over -> Avkjøl
 
1 pk gele legges på toppen... Hvis du ønsker litt forandring kan du velge forskjellig frukt eller bær på kaken før den er avkjølt slik at de sitter fast. Å legg på passende gele over når kaken er stivnet. IKKE bruk kiwi, ananas ol fordi geleen da ikke vil stivne! 
 
Kjempegod fiskegryte:
 
Denne er laget etter fantasien og smaken vår.[:)]
 
2 pakker Lofoten fiskesaus (eller annen god fiskesaus)
Lages som det står på pakken, men med litt mindre væske.
Dette blir basis i gryten.
 
Deretter har vi oppi:
Brokkoli
Gulrøtter
Paprika i to farger
Fiskepudding
Fiskeblokk skjært opp i biter
Crabstiks
Reker
Dill på toppen
 
Putt ingrediensene oppi etter hvor lenge de skal kokes. (Gulrøtter først, fiskeblokk sist)
Serveres med poteter ved siden av.
 
Dette er veldig godt! Helt etter slumpemetoden. Man kan putte oppi det man liker.[:)]
 
 
God og enkel fiskerett
 
Frossen gourmet torsk
Masse olivenolje med smak av hvitløk
Noen fedd hvitløk (tas ut etter steking - skal bare gi smak!)
Paprika
Løk
Ferske champignoner
 
Stek torsken i oljen på ganske sterk varme og grønnsakene etterpå.
Bruk masse olje og masse hvitløk - dess mer dess bedre smak!
 
Bruk de potetene du liker ved siden av (kokte eller pommes noisettes eller grateng eller hva som helst)
 
Til saus tar du et beger creme fraiche som du lar putre på svak varme noen minutter. Tilsett det krydderet du liker eller de urtene du foretrekker. Hell også i litt sitronsaft. Nammenam!
 
ENKEL RULLEKAKE
 
3 egg
1,5 dl sukker
- vispes til eggedosis.
 
1,5 dl hv mel
2 ss potetmel
2 ts bakepulver
- vendes i eggedosisen
 
- Røren helles over på en langpanne med smurt bakepapir, og jevnes utover.
- stekes midt i ovnen på 250 grader i 4 min, eller til kaken er gyllen.
snu kaken over på et bakepapir med sukker, ha på ønsket syltetøy med en gang, og rull sammen.
vel bekomme[;)]
 
Den rullekaka der må jeg prøve... Var å kjøpte rullekake på butikken nå, det er jo så fantastisk godt
 
ORIGINAL: Pastella

Den rullekaka der må jeg prøve... Var å kjøpte rullekake på butikken nå, det er jo så fantastisk godt


høres litt godt ut med rullekake, ja [8|]
 
Nesten farlig godt. den er jo ikke akkurat sunn, men hvem tenker på det når det bare tar 15 min. før den er fiks ferdig..[&:]
 
Steik i leirgryte
 
1 kg steik(valgfritt kjøtt)
potet
gulrøtter
løk
 
Kutt potet og gulrøtter i 1 cm tykke skiver, legg de nederst i leirgryta.
Kutt løken opp i runde ringer og legg over. På toppen legger du steika.
Legg lokket på gryta og inn i ovnen på 175 grader i ca 2 -3 timer.
4-5 timer på 150 grader. Nydelig godt med brunsaus te!
 
Leirgryta skal trekke i vann(underdelen) i ca 15 min...
 
Kylling i langpanne - 4 personer
2 ferdig stekte kyllinger delt i passe biter
4 poteter - kuttes i biter
2 små løk - skives
1/2 squash - deles i terninger
1 aubergine - deles i terninger
4 ss ajivar - kjøpes i en invandrerbutikk (finnes i en mild og hot variant, jeg brukte hot)
2 grillet paprika - kjøpes i glass i invendrerbuikk - kuttes i terninger
olje - rikelig, det skal synes at det er olje
salt, pepper, oregano og basillikum etter smak
Stekes i ovnen til alt er mørt og det bobler i pannen.
Alt blandes i pannen og kyllingen legges mellom blandingen.
Kan spises som den er... eller...
Jeg serverte en gresk salat til og bulgur til(tyrkisk, istedet for ris,kjøpes i invandrebutikk):
Isbergsalat
agurk
tomat
vårløk
fetaost
Bulgur kokes som følger:
50 gr smør - smeltes
1buljong terning, blandes i smøret
salt etter smak
2 glass bulgur
3 glass vann
La det hele få et oppkok, og la det trekke på svak varme til bulguren er myk og vannet borte. Kokes som ris...
Ble litt langt  dette... men det var veldig godt... Noe jeg fant på å lage i går... Etter prinsippet "Man tan hva man haver og lager deretter"[:)]
 
VELBEKOMME[:)]
 
 
Ser at jeg skrev "tan" men det skal stå "tar"[:)]
 
ORIGINAL: Tomse

Kjempegod fiskegryte:
 
Denne er laget etter fantasien og smaken vår.[:)]

2 pakker Lofoten fiskesaus (eller annen god fiskesaus)
Lages som det står på pakken, men med litt mindre væske.
Dette blir basis i gryten.

Deretter har vi oppi:
Brokkoli
Gulrøtter
Paprika i to farger
Fiskepudding
Fiskeblokk skjært opp i biter
Crabstiks
Reker
Dill på toppen

Putt ingrediensene oppi etter hvor lenge de skal kokes. (Gulrøtter først, fiskeblokk sist)
Serveres med poteter ved siden av.

Dette er veldig godt! Helt etter slumpemetoden. Man kan putte oppi det man liker.[:)]


 
Denne skal jeg jammen meg prøve meg på, for den høres nydelig godt ut[:)]
 
Legger denne her på favoritttrådene våre jeg!!!
 
Eg ser at det kommer til å bli mye matlaging fremover [;)]
En til:
 
Laks med urterømme
4 personer:
 
4 biter laksefilèt (ca 5cm brede)
1 beger Tine urteost
1 beger rømme
poteter
salt
pepper
dill
-------------------
 
Sett steikeovn på 200 grader
 
Begynn med å lage et snitt langs midten av filèten. "fra topp til tå". Ca 0,5 cm dypt.
Fyll snittet med urteost. Krydre med salt og pepper og litt dill.
 
Ta resten av urteosten og bland sammen med rømmen, til en jevn blanding.
 
Stek filètene i ildfast form i ca 20 min.
 
Server med kokte poteter.
 
Dette tar deg toppen 10 minutter å tilberede, og serveres rett ut av ovnen! Kjempedeilig så klart!
 
 
 
Innbakt svinefilet
 
400 gram indrefilet av svin (sånn lang!)
1 pk Tine smøreost med urter (den grønne)
Frisk timian, rosmarin eller det du foretrekker
1 pk bacon
Olivenolje til steking
 
Skjær av alle splintene og fettrennene på kjøttet med en skarp kniv.
Del kjøttet på langs (ikke skjær helt gjennom, bare nesten), og smør godt med ost inni.
Fordel urtene over. Lukk igjen kjøttstykket og surr rundt med bacon. Bind fast med noen hyssingstumper. Smør godt med olivenolje på kjøttet. Brun kjøttstykket i panna en stund, og stek til slutt i 20 minutter på 200 grader i ovenen i en form.
 
Serveres sammen med bakte poteter eller pommes noisettes, hvitløksbaguetter og en litt bitter salat (gjerne rivierasalat med rødløk, cherrytomater, squashog fetaost) med hjemmelaget dressing (bare lettrømme med litt krydder i).
 
Vel bekomme!
 
ORIGINAL: Trin

Innbakt svinefilet

400 gram indrefilet av svin (sånn lang!)
1 pk Tine smøreost med urter (den grønne)
Frisk timian, rosmarin eller det du foretrekker
1 pk bacon
Olivenolje til steking

Skjær av alle splintene og fettrennene på kjøttet med en skarp kniv.
Del kjøttet på langs (ikke skjær helt gjennom, bare nesten), og smør godt med ost inni.
Fordel urtene over. Lukk igjen kjøttstykket og surr rundt med bacon. Bind fast med noen hyssingstumper. Smør godt med olivenolje på kjøttet. Brun kjøttstykket i panna en stund, og stek til slutt i 20 minutter på 200 grader i ovenen i en form.

Serveres sammen med bakte poteter eller pommes noisettes, hvitløksbaguetter og en litt bitter salat (gjerne rivierasalat med rødløk, cherrytomater, squashog fetaost) med hjemmelaget dressing (bare lettrømme med litt krydder i).

Vel bekomme!

Åh. får vann i munnen, jeg..
 
Back
Topp