Kjøtt fra Gilde?

xoxojallagirl

Glad i forumet
Himmelbarn
Sensommerbarna 2019
❤️ Augustlykke 2020 ❤️
Hva tenker dere om kjøtt fra Gilde? Tenker typ kjøttkaker, kjøttboller og karbonade. Det må jo være stekt fra før av, for man ser jo det ikke er rått? Tror dere det da er ok å spise det kaldt uten å gjennomvarme feks? Tenker siden det på pakken står «må gjennomvarmes» og ikke «bør gjennomvarmes». Syns det er litt merkelig hvis å spise kjøttkake kald skal være et problem? Eller om 30 sek i mikroen ikke skal være nok? Spiste nettopp relativt kald kjøttkake selv og fikk litt sånn småpanikk om at det kanskje kan utgjøre fare? Hva tenker dere? :)
 
Hva tenker dere om kjøtt fra Gilde? Tenker typ kjøttkaker, kjøttboller og karbonade. Det må jo være stekt fra før av, for man ser jo det ikke er rått? Tror dere det da er ok å spise det kaldt uten å gjennomvarme feks? Tenker siden det på pakken står «må gjennomvarmes» og ikke «bør gjennomvarmes». Syns det er litt merkelig hvis å spise kjøttkake kald skal være et problem? Eller om 30 sek i mikroen ikke skal være nok? Spiste nettopp relativt kald kjøttkake selv og fikk litt sånn småpanikk om at det kanskje kan utgjøre fare? Hva tenker dere? :)

Oi, den er jeg litt usikker på. Men selv så trur jeg at jeg ville vært forsiktig med å spise dem kalde eller bare bittelitt varmet i mikro.
Er du usikker så ville jeg evt tatt kontakt med leverandøren eller forhørt meg med legen ❤
 
Du skal vel egentlig gjennomvarme rester og alt?
 
De skal gjennomvarme først. Men du kan like gjerne gjøre det i micro. Må bare varmes slik at de eventuelle bakteriene blir borte. Det gjelder alltid ikke bare når viner gravide.
 
Ville gjennomvarme uansett når det står på pakka, men er spesielt nøye nå.
 
Hmm men det virker så rart! Kjøttet er jo ikke rødt. Haha vanskelig dette! Har sendt mail til gilde, men tenkte bare å høre hva dere tenkte
 
Har forresten lest litt (MASSE) om det, og det viser seg at kjøttkaker og karbonade er ting som gir større risiko fordi det er varmebehandlet før. Det skal derfor varmes igjen for å fjerne aktuelle bakterier. Så nå har jeg mildt sagt panikk og er livredd. Synes det er skummelt at det ikke alltid er symptomer og at fosteret kan være smittet uten at noen vet det. Det kan ta fra et par dager til flere mnd, noe som er FRYKTELIG skremmende med tanke på prematur, dødfødsel og smitte som gjør dem syke når de er født.
 
Har forresten lest litt (MASSE) om det, og det viser seg at kjøttkaker og karbonade er ting som gir større risiko fordi det er varmebehandlet før. Det skal derfor varmes igjen for å fjerne aktuelle bakterier. Så nå har jeg mildt sagt panikk og er livredd. Synes det er skummelt at det ikke alltid er symptomer og at fosteret kan være smittet uten at noen vet det. Det kan ta fra et par dager til flere mnd, noe som er FRYKTELIG skremmende med tanke på prematur, dødfødsel og smitte som gjør dem syke når de er født.

behandling av mat er generelt svært god i Norge, og sjansen er liten for å være uheldig. Det går helt sikkert fint denne gangen, senk skuldrene og pust med magen. Og varm maten neste gang:happy11
 
behandling av mat er generelt svært god i Norge, og sjansen er liten for å være uheldig. Det går helt sikkert fint denne gangen, senk skuldrene og pust med magen. Og varm maten neste gang:happy11

Takk for oppløftende ord! Ser jo det er sjeldent i Norge, men man får jo litt panikk likevel. Hvorfor skal ikke jeg være en av de 50, liksom. Så tenker jeg på alle de som ikke vet de er gravide før lenge inn i svangerskapet. De har jo garantert spist noe, og der går det jo veldig sjeldent galt også! Bare så synd frykten er mye mer dominant enn håpet
 
Har forresten lest litt (MASSE) om det, og det viser seg at kjøttkaker og karbonade er ting som gir større risiko fordi det er varmebehandlet før. Det skal derfor varmes igjen for å fjerne aktuelle bakterier. Så nå har jeg mildt sagt panikk og er livredd. Synes det er skummelt at det ikke alltid er symptomer og at fosteret kan være smittet uten at noen vet det. Det kan ta fra et par dager til flere mnd, noe som er FRYKTELIG skremmende med tanke på prematur, dødfødsel og smitte som gjør dem syke når de er født.

Sniker fra juli :)
Vil bare minne om at sjansen for at akkurat den ene kjøttkaka utgjorde noen fare så forsvinnende liten at det ikke er verd panikk.

Jeg spiste brie og spekepølse før jeg visste om min første gravididet, og jeg drakk alkohol, gikk på sterke medisiner og spiste garantert kalde wienerpølser. Hadde ikke planlagt den graviditeten for å si det sånn. Men det gikk så bra som det kunne gå :) Jeg kjenner dessuten flere som spiste spekeskinke og salami i svangerskapet- og i dette svangerskapet klarte jeg å spise kjøtt som ikke var helt gjennomstekt; jeg oppdaget det rett og slett for sent fordi det så ut som det var godt nok stekt. Har ikke tenkt til å gå i kjelleren fordet.

Jeg mener bestemt at man bør følge anbefalingene til gravide etter beste evne, men vi må være litt realistiske mht risikoanalyse. Som sagt: oddsen for at den ene kjøttkaka var dårlig er forsvinnende liten. Pluss at man dessverre også kan finne forhøyede verdier av listeria i produkter som kokt skinke, salatkjøtt og hamburgerrygg etc. Det hender jo fra tid til annen at leverandørene må kalle tilbake varer pga det, men allikevel spiser folk dette.


Det er også sjeldent det går mer enn tre uker før man utvikler symptomer, så du skal i alle fall ikke bekymre deg for dette hele svangerskapet!

Håper du klarer å slappe av :) Bare varm kjøttkaka neste gang!
 
Sniker fra juli :)
Vil bare minne om at sjansen for at akkurat den ene kjøttkaka utgjorde noen fare så forsvinnende liten at det ikke er verd panikk.

Jeg spiste brie og spekepølse før jeg visste om min første gravididet, og jeg drakk alkohol, gikk på sterke medisiner og spiste garantert kalde wienerpølser. Hadde ikke planlagt den graviditeten for å si det sånn. Men det gikk så bra som det kunne gå :) Jeg kjenner dessuten flere som spiste spekeskinke og salami i svangerskapet- og i dette svangerskapet klarte jeg å spise kjøtt som ikke var helt gjennomstekt; jeg oppdaget det rett og slett for sent fordi det så ut som det var godt nok stekt. Har ikke tenkt til å gå i kjelleren fordet.

Jeg mener bestemt at man bør følge anbefalingene til gravide etter beste evne, men vi må være litt realistiske mht risikoanalyse. Som sagt: oddsen for at den ene kjøttkaka var dårlig er forsvinnende liten. Pluss at man dessverre også kan finne forhøyede verdier av listeria i produkter som kokt skinke, salatkjøtt og hamburgerrygg etc. Det hender jo fra tid til annen at leverandørene må kalle tilbake varer pga det, men allikevel spiser folk dette.


Det er også sjeldent det går mer enn tre uker før man utvikler symptomer, så du skal i alle fall ikke bekymre deg for dette hele svangerskapet!

Håper du klarer å slappe av :) Bare varm kjøttkaka neste gang!

Takk for det! Var 8 kjøttkaker tho :’( veldig godt å høre om masse gode historier. Det er jo som du sier at de som regel trekker tilbake varer der slikt er påvist. Får bare satse alt på at ting er greit :) tusen takk for fin og beroligende kommentar!

Vet det er mange som syns mange gravide er hysteriske, men det er noe med den kontrollen man liksom mister! da blir man reddere enn man burde noen ganger!
 
Takk for det! Var 8 kjøttkaker tho :’( veldig godt å høre om masse gode historier. Det er jo som du sier at de som regel trekker tilbake varer der slikt er påvist. Får bare satse alt på at ting er greit :) tusen takk for fin og beroligende kommentar!

Vet det er mange som syns mange gravide er hysteriske, men det er noe med den kontrollen man liksom mister! da blir man reddere enn man burde noen ganger!

Du har helt rett. Man blir ekstra redd. Men gjort er gjort og spist er spist. Om det var en eller åtte :) Sjansene for at det var den ene pakka ... du vet ;-)
 
Legg gjerne ut svaret du får. Nysgjerrig selv.

Du lurte på svaret! Her er det jeg fikk;

I Nortura/Gilde har vi strenge produksjonsrutiner og løpende testing i produksjonen. Vi har ikke avdekket uregelmessigheter i produksjonen i år, så risikoen for at våre kjøttkaker inneholder listeria er svært lav. Kjøttkakene er ferdigstekt fra fabrikk, men er merket med må gjennomvarmes før konsum, fordi produktet ikke er ment å være spiseklar. Dette er forebyggende tiltak for å være på den sikre siden.

Anbefaler deg å passe på at kjøttkakene er tilstrekkelig gjennomvarmet neste gang du spiser kjøttkaker fra oss :)
 
Du lurte på svaret! Her er det jeg fikk;

I Nortura/Gilde har vi strenge produksjonsrutiner og løpende testing i produksjonen. Vi har ikke avdekket uregelmessigheter i produksjonen i år, så risikoen for at våre kjøttkaker inneholder listeria er svært lav. Kjøttkakene er ferdigstekt fra fabrikk, men er merket med må gjennomvarmes før konsum, fordi produktet ikke er ment å være spiseklar. Dette er forebyggende tiltak for å være på den sikre siden.

Anbefaler deg å passe på at kjøttkakene er tilstrekkelig gjennomvarmet neste gang du spiser kjøttkaker fra oss :)
Flott informativt svar :)
 
Back
Topp