Sniker fra juli
Vil bare minne om at sjansen for at akkurat den ene kjøttkaka utgjorde noen fare så forsvinnende liten at det ikke er verd panikk.
Jeg spiste brie og spekepølse før jeg visste om min første gravididet, og jeg drakk alkohol, gikk på sterke medisiner og spiste garantert kalde wienerpølser. Hadde ikke planlagt den graviditeten for å si det sånn. Men det gikk så bra som det kunne gå
Jeg kjenner dessuten flere som spiste spekeskinke og salami i svangerskapet- og i dette svangerskapet klarte jeg å spise kjøtt som ikke var helt gjennomstekt; jeg oppdaget det rett og slett for sent fordi det så ut som det var godt nok stekt. Har ikke tenkt til å gå i kjelleren fordet.
Jeg mener bestemt at man bør følge anbefalingene til gravide etter beste evne, men vi må være litt realistiske mht risikoanalyse. Som sagt: oddsen for at den ene kjøttkaka var dårlig er forsvinnende liten. Pluss at man dessverre også kan finne forhøyede verdier av listeria i produkter som kokt skinke, salatkjøtt og hamburgerrygg etc. Det hender jo fra tid til annen at leverandørene må kalle tilbake varer pga det, men allikevel spiser folk dette.
Det er også sjeldent det går mer enn tre uker før man utvikler symptomer, så du skal i alle fall ikke bekymre deg for dette hele svangerskapet!
Håper du klarer å slappe av
Bare varm kjøttkaka neste gang!