kylling i sitron og hvitløk:
ingredienser:6-8pers
4 store kyllingfileter
5 ss spansk olivenolje
1løk, finhakket
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 sitroner finsnittet skall av den ene, revet skall av den andre og saften av begge.
4ss frisk, hakket bladpesille, samt litt ekstra til pynt
salt
pepper
sitronbåter og godt brød til servering
fremgangsmåte:
1, skjær kyllingkjøttet i tynne skiver på tvers. Varm olivenoljen i en stor (tykkbunnet) stekepanne. Tilsett løken, og stek i 5min, så den blir myk, men ikke får farge.Tilsett hvitløken, og la den frese med i 30 sek.
2, legg kyllingskivene i stekepannen, og la dem steke over middels varme i 5-10min, så ingrediensene blir lett brunet og kyllingen mør.
3, tilsett revet sitronskall og sitronsaft i pannen, og la det putre litt. samtidig koker du ut pannen ved åskrape langs bunnen og røre, så alt som har lagt seg ved løsner. trekk pannen av varmen, rør inn persille og smak til med salt og pepper.
4, ha innholdet i et (varm om ønsket) fat. Dryss med snittet sitronskall, og server med biter eller skiver av godt brød til å suge opp sitron- og hvitløksjyen med.
djevelegg:
ingredienser, 16 djevelegg
8 store egg
2hele pimientos(syltet paprika på glass eller boks)
8grønne oliven
5 ss majones
8 dråper tabascosaus
1 stor klype kajennepepper
salt
pepper
paprikapulver til å drysse over
noen friske dillkvaster til pynt
fremgangsmåte:
1,kok eggene i 10min.Når eggene er kokt, tar du dem opp av vannet og legger dem under rennende kaldt vann til de er avkjølt.Skrell eggene.
2, skjær eggene i to på langs, og ta plommeneforsiktig ut. Gni plommene gjennom en sikt ned i en bolle.mos plommene med en tresleiv eller gaffel etterpå.
3, legg pimientoene på kjøkkenpapir, så de renner ordentlig av. hakk dem fint, men ta vare på noen strimler til pynt. Finhakk olivenene. Ha hakkede pimientos og mesteparten av de hakkede olivenene i de moste eggeplommene. Ta vare på 16 størreolivenbiter til pynt. tilstt majones, og rør godt sammen før du har i tabasco, kajannepepper, salt og pepper etter smak.
4, legg fyllet i eggehvitene med en teskje. Legg eggene på et fat. pynt med enliten pimientostrimmel og litt oliven på hvert egg. Dryss litt paprika pulverover, og pynt med dillkvaster.
burgos med cherryeddik:
ingredienser: 4pers
400gram burgosost
1-2ss klar honning
3ss sherryeddik
gulrotstaver til servering
avkjølt sherry til servering
fremgangsmåte:
1, ha osten i en bolle. rør til den er glatt. rør inn 1 ss av honningen og tilsett 1 1/2 ss av eddiken.
2, smak,og tilsett om nødvendig mer honning eller eddik.
3, fordel blandingen i serveringsskåler. dekk til, og avkjøl frem til bruk. Server med gulrotstenger og avkjølt sherry til.
sånn[:)]