Kalde tapas tips?

Lilletrille

Gift med forumet
Søsteren min lager kjøttboller på tannpirkere med div og pappa skal lage scampi.
Jeg skal hvertfall lage en pai med ost, skinke og brokkoli..
 
Noen flere tips til ting som kan serveres kaldt?
 
 
Choriozo (eller hvordan det staves) som har vært fresa i steikepanna?
Ost i terninger? Gjerne manchego (eller hvordan nå DET staves...)
Oliven
Kyllingklubber
Snegler
Kjeks
Blanda salat med soltørka tomater
Spekeskinke rundt honningmelon
Asparges med spekeskinke
 
oliven med appelsin og sitron
poteter i serranosksinke
hvitløksbrød og chorizopølse
fresede chillireker
fylte cherrytomater
fylte pamientos
fylte paprika
nypoteter med aioli
hvitløkstomater
serranoskinke med ruccola
kylling  i sitron og hvitløk
fersk laks i majosaus
store hvitløksreker
marinertescampi
djevelegg
egg med ost
ost   og sjalottløk med  urtedressing
ovnsbakt paprika med ildfull ost
burgos med cherryeddik
oste- og olivenempanadillas
 
Mener alle disse   skal være kalde:)Nå fikk jeg lyst på tapas=)
 
ORIGINAL: UneMi

Mener alle disse   skal være kalde:)Nå fikk jeg lyst på tapas=)


Lage sammen?? Jeg fikk dødelig lyst på nå, faktisk så mye at jeg gjerne setter meg på et fly til Sandnes [8D]
 
Når skal dette serveres? Kommer gjerne jeg......[;)][;)][;)][:D]
 
ORIGINAL: UneMi

oliven med appelsin og sitron
poteter i serranosksinke
hvitløksbrød og chorizopølse
fresede chillireker
fylte cherrytomater
fylte pamientos
fylte paprika
nypoteter med aioli
hvitløkstomater
serranoskinke med ruccola
kylling  i sitron og hvitløk?
fersk laks i majosaus
store hvitløksreker
marinertescampi
djevelegg?
egg med ost
ost   og sjalottløk med  urtedressing
ovnsbakt paprika med ildfull ost
burgos med cherryeddik?
oste- og olivenempanadillas

Mener alle disse   skal være kalde:)Nå fikk jeg lyst på tapas=)

 
Oppskrift eller sånn ca forklaring?[:)]
 
ORIGINAL: Lilletrille

ORIGINAL: UneMi

oliven med appelsin og sitron
poteter i serranosksinke
hvitløksbrød og chorizopølse
fresede chillireker
fylte cherrytomater
fylte pamientos
fylte paprika
nypoteter med aioli
hvitløkstomater
serranoskinke med ruccola
kylling  i sitron og hvitløk?
fersk laks i majosaus
store hvitløksreker
marinertescampi
djevelegg?
egg med ost
ost   og sjalottløk med  urtedressing
ovnsbakt paprika med ildfull ost
burgos med cherryeddik?
oste- og olivenempanadillas

Mener alle disse   skal være kalde:)Nå fikk jeg lyst på tapas=)


Oppskrift eller sånn ca forklaring?[:)]

 
jepp, oppskriftpåalle
skal skrive inn når snuppa har roet seg litt[:)]
 
Tusen takk[:)] er ikke noe stress altså, det er ikke før søndag[;)]
 
kylling  i sitron og hvitløk:
 
ingredienser:6-8pers
 
4 store kyllingfileter
5 ss  spansk  olivenolje
1løk, finhakket
6 hvitløksfedd, finhakkede
2 sitroner finsnittet skall  av den ene, revet skall av den andre  og saften av begge.
4ss frisk,  hakket  bladpesille,  samt   litt ekstra til pynt
salt
pepper
sitronbåter og godt brød til servering
 
fremgangsmåte:
 
1, skjær kyllingkjøttet i tynne  skiver på tvers. Varm olivenoljen i en stor (tykkbunnet) stekepanne. Tilsett løken, og stek i 5min, så den blir myk, men ikke  får farge.Tilsett hvitløken, og la den frese  med i 30 sek.
 
2, legg kyllingskivene i stekepannen, og la dem steke over middels varme i 5-10min, så ingrediensene blir lett brunet og kyllingen mør.
 
3, tilsett revet sitronskall og sitronsaft i pannen, og la det  putre litt. samtidig koker du ut pannen ved åskrape  langs bunnen og røre, så alt som har lagt seg ved løsner. trekk pannen av varmen,  rør inn persille og smak til  med salt og pepper.
 
4, ha innholdet i et (varm om ønsket) fat. Dryss med snittet sitronskall, og server med biter eller skiver av godt brød til å  suge opp sitron- og hvitløksjyen  med.

djevelegg:
 
ingredienser, 16 djevelegg
 
8 store egg
2hele pimientos(syltet paprika på glass eller boks)
8grønne oliven
5 ss majones
8 dråper tabascosaus
1 stor klype kajennepepper
salt
pepper
paprikapulver til å drysse over
noen friske dillkvaster til pynt
 
fremgangsmåte:
 
1,kok eggene i 10min.Når eggene er kokt, tar du dem opp av vannet og legger dem under rennende kaldt vann til de er avkjølt.Skrell eggene.
 
2, skjær eggene i to på langs, og ta plommeneforsiktig ut. Gni  plommene gjennom en sikt  ned i en bolle.mos plommene med en tresleiv eller gaffel etterpå.
 
3, legg pimientoene på kjøkkenpapir,  så de renner ordentlig av. hakk dem fint, men ta vare på noen strimler til pynt. Finhakk olivenene. Ha hakkede pimientos og mesteparten av de hakkede olivenene i de moste eggeplommene. Ta vare på 16 størreolivenbiter til pynt. tilstt majones, og rør godt sammen før du har i tabasco, kajannepepper, salt og pepper etter smak.
 
4, legg fyllet i eggehvitene med en teskje. Legg eggene på et fat. pynt med enliten pimientostrimmel og litt oliven på hvert egg.  Dryss litt paprika pulverover,  og pynt med dillkvaster.
 
burgos med cherryeddik:
 
ingredienser: 4pers
 
400gram burgosost
1-2ss klar honning
3ss sherryeddik
gulrotstaver til servering
avkjølt sherry til servering
 
fremgangsmåte:
 
1, ha osten i en bolle.  rør til den  er glatt. rør inn 1 ss av honningen og tilsett 1 1/2 ss  av eddiken.
 
2, smak,og tilsett om nødvendig mer honning eller eddik.
 
3, fordel blandingen i serveringsskåler. dekk til, og avkjøl frem til bruk. Server med gulrotstenger og avkjølt sherry til.
 
 
 
sånn[:)]
 
Back
Topp