Jobbstart og baby på 11 mnd

En tråd i 'Livet med barn 0-1 år' startet av AnnLykkelig, 25 Feb 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. kornblom Flørter med forumet

  Jeg ammer gutten min, han er 5 mnd nå og jeg skal tilbake på jobb om 1 mnd. Han tar fortsatt ikke flaske, selv om vi har øvd fra han var ca 1 mnd. Så man kan vel kanskje si at vi ikke har forberedt oss godt nok, men faktum er at far har prøvd å gi flaske hver dag i ca 4 mnd nå med varierende resultat. Dette er vårt første barn, og vi har fått veldig mye forskjellig info ift hvordan vi bør forberede oss. Men hadde jeg visst det jeg vet nå for 5 mnd siden, så hadde jeg kanskje kommet frem til at amming ikke nødvendigvis er forenelig med at mor skal tilbake på jobb før ungen spiser fast føde. Men det er lett å være etterpåklok.
   
 2. *Nyperose* Guest

  Har du prøvd å gi middag i små biter til henne som hun kan putte i munnen selv? Min minste nektet mat på skje, så hun spiste biter selv fra hun var 8 mndr. Jeg kokte små biter med alle mulige grønnsaker og kylling sammen. Hun elsket det og spiste masse.


  Sent from my iPhone using BV Forum
   
 3. Amaryllis85 Glad i forumet

  Den tar for seg litt informasjon i forhold til hvorfor barn sover som de gjør. Det hjelper faktisk å lære litt om det, man får bedre forståelse for hvorfor det er som det er ;)
  Så får man mange tips til hva man kan Gjøre. Alt fra å ikke ha tven på før leggetid, ha faste rutiner på barnet, huske å hjelpe hverandre osv. Vi fikk en del aha opplevelser i forhold til rutinene.
  Og så er det mange skjemaer som er lure å følge, loggføre rutiner.
  Vi er ikke ferdig med boken enda, har enda en del å Gjøre :)
  Det jeg liker veldig godt er at forfatteren har fire barn, og boken er skrevet mens minsten henger i puppen ;) så hun skriver hele veien at hun har forståelse for at det kan være en tøff prosess.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Nå er gutten din liten enda da, så kan ikke helt sammelignes:)
   
 5. kornblom Flørter med forumet

  Kanskje ikke, men det jeg mener er at noen ganger så prøver man hardt, men baby er likevel uenig og har en annen plan :) Om du har tips til hvordan vi får han til å ta flaske så tas de imot med takk. :) Forøvrig så har vi begynt med fast føde for en mnd siden og håper at det blir redningen. Utfordringen ligger imidlertid i at han også må få væske. Men det går seg vel til.

  Når det gjelder far og legging de gangene mor bare "måtte" ut av huset så har det gått overraskende bra - siste bare spiste han en hel porsjon grøt før legging selv om han ikke har pleid det før. Det har også hendt at han har drukket noe melk og at det har gått greit. Her har det vært far som har insistert på at mor bare måtte komme seg ut og at det sikkert går bra. Men da har mor vært tilgjengelig for amming etter hjemkomst. Vi nattammer fortsatt. :)
   
 6. Nusse84 Februar 2014 Februar 2014 - Skjult forum

  Når jeg faktisk ikke var der. Så var ikke behovet der på samme måte når jeg begynte å jobbe. Så ikke det mye bedre en forventet uten pupp her. Ble til at han spiste mer etterhvert også.. Jeg nattamming ca 4-5 mnd etter jobb start.. Og ser jo at jeg burde slutter tidligere med det. Søvn er undervurdert.. Venner seg til den nye tiden du er ledig uansett:)
   
 7. Mrs. Lynch Heldig mamma! Juli13-jentene

  Dagens :D
   
  • Liker Liker x 1
 8. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Er det mme dere prøver eller mm?
   
 9. kornblom Flørter med forumet

  Vi prøver pumpet mm, fersk, passer på at det er uten bismak, men iflg helsesøster bør vi også prøve mme siden hun mener at noen barn godtar det bedre enn mm på flaske. Det virker som at de fleste hs er sponset av Nestle, men kommer sikkert til å prøve det nå, siden vi har prøvd så mye annet nå.
   
  • Liker Liker x 2
 10. Princess Bubblegum Elsker forumet Januarskatter 2015 Desemberskattene 2014

  Når du sier fersk mener du da at du gir den med en gang du har pumpet den ut eller varmer du den opp?
   
 11. kornblom Flørter med forumet

  Har prøvd begge deler. Mor har også pumpet og kommet seg ut når far har gitt. :) Men tror du det kan ha noe å si om den er varmet opp?
   
 12. kmkm Elsker forumet Januarskatter 2015

  Her hadde vi lenge trøbbel med at jenta vår ikke "tålte" at pappen skulle legge henne eller roe henne ned om kvelden/natta (på dagtid var han like god som meg). Noen kvelder måtte jeg bort, og da var det så enkelt at så lenge hun ikke gråt fryktelig var det samme om hun var våken eller sov. Dermed var det noen kvelder med tøys og lek når hun egentlig skulle sovet, men det gikk seg til etter hvert. Det viktigste for oss var at hun var trygg og glad, og det var hun hvis de tøyset. Nå sovner hun fint med pappaen også :) Måtte bare ha litt tid for å venne seg til at pappa og natt var en god kombinasjon. Så det er mitt råd, la ham tøyse og leke om det trengs for å roe henne. Forhåpentligvis sovner hun når du kommer hjem (om ikke før), og så går det seg nok til.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 13. KineLee Forumet er livet Julibarna2014

  Ja. Virker sånn noen ganger :eek: Kan prøve å blande også eventuelt. Også kan du prøve kald melk, prøvd tutekopp? Min tok kopp når han var 3.5 mnd.
   
 14. AnnLykkelig Juni12s Inkluderende VIP Aprilbarna`15

  Det er sant! Det viktigste er at de er trygge :) Og vil tro hun venner seg til pappaen ganske fort! Storebror var slik han også frem til vi ga oss med amming, men han sov bedre på natten :p
   
 15. AnnLykkelig Juni12s Inkluderende VIP Aprilbarna`15

  Håper at det hjelper litt at jeg ikke er der ja! På dagtid aksepterer hun andre hvis jeg ikke er der, så da hjelper det :)
   
 16. AnnLykkelig Juni12s Inkluderende VIP Aprilbarna`15

  Nå har hun faktisk begynt å spise endel middag de siste dagene! Plutselig var det godt med middag :p Blir en blanding av å spise selv og bli matet :)
   
  • Liker Liker x 2
 17. AnnLykkelig Juni12s Inkluderende VIP Aprilbarna`15

  Har prøvd, men de siste dagene da hun har begynt å spise mer middag, vil hun bare ha pupp 2-3 ganger på dagen. Har prøvd å tilby oftere, men hun snur seg bare unna! På natten derimot spiser hun 4-5 ganger minst :p
   
 18. kornblom Flørter med forumet

  Han elsker tutekoppen, men får ikke ut så veldig mye. :) Av og til virker det som at han har lyst, men får ikke til. Men vi gir oss ikke :)
   
 19. Sommerdrøm Flørter med forumet ♡ Maibarna ♡

  Himmel og hav for en tråd. Til trådstarter; Masse lykke til med jobbstart, det ordner seg alltid! Vil bare gi et lite hint om at noen ganger kan det å ikke amme/flakse mye på natta faktisk føre til at de spiser mer på dagen. Har en god venninne som akkurat har opplevd dette ved å "nekte" babyen mat på natta. Plutselig spiser hun kjempemasse på dagen.

  Det jeg reagerer mest på her inne, bortsett fra ufine innlegg fra flere hold, er at det virker som en enten eller holdning her inne. Enten så gir man babyen melk/kos/trygghet på natta, og hvis man er en av de som mener babyer kan styres/hjelpes til å sove bedre uten mat, så lar man også babyen skrike seg i søvn og/eller lar være å gi den tryggheten babyen trenger og ønsker? Alt er heldigvis ikke så svarthvitt.

  Jeg er en av de som faktisk mener at babyer på 9 mnd +/- ikke TRENGER mat på natta. Hva babyen ØNSKER er en helt annen sak. Såklart vil en baby ønske både kos, nærhet og mat på natta hvis den er vant til det, og får nettopp dette. Slik er vel alle babyer/barn. Da er det vår jobb som foreldre å lære barna at på natta sover vi. Og dette kan gjøres helt uten å være kald eller kynisk, uten skrikenetter osv. Om man VIL dette da såklart, det er jo helt opp til den enkelte forelder. Hvis man selv ønsker å amme på natta og/eller samsove er jo det helt greit.

  En baby på 11 mnd kan være veldig sta. Min er 10 mnd og setter i et voldsomt hyl hvis hun ikke får det hun vil ha; f.eks. mobiltelefonen min.. Det betyr vel ikke at hun MÅ få den vel?
   
  • Liker Liker x 2
 20. Hemmeligfrøken Forumet er livet Desemberglede 2015

  Det JEG har reagert på i denne tråden og grunnen til at jeg har uttrykt meg er MÅTEN dette kommuniseres på. Såklart kan vi ha ulike meninger men du formidler jo dine holdninger på en kjempefin måte. Når holdningene er like men fremstilles med totalt mangel på respekt for at andre kan ha andre meninger og erfaringer, da reagerer jeg :)
   
  • Liker Liker x 4

Del denne siden