Hvordan går leggingen nå og soving generelt? :)

En tråd i 'Oktober 2015' startet av Bamsemor, 23 Nov 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Vesla her har hele tiden sovet hele natta i sin egen seng, men den siste måneden har hun våknet på natta og nektet å legge seg igjen i sin egen seng. Da må hu bli med inn til oss og sovner der med en gang. Noen ganger ligger hun for seg selv helt til kl 6, andre ganger er det bare til midnatt og da blir det en litt urolig natt for oss da hun tar seg god plass i senga ;)
  Det er sikkert bare å ta en kamp med å la henne drive på i sin egen seng helt til hun sovner igjen, men det føles som det er langt dit. Noen som har erfaring?

  De siste dagene har det vært vanskelig å legge henne på kvelden, hun tuller rundt, hopper og driver på i senga lenge før hun klarer å roe seg. Flere kvelden har det virket som hun ikke er trøtt i det hele tatt, det er ikke en eneste gjesp å oppdrive og hun holder det gående med godt humør til kl 21. Dette er til tross for at hun bare sover ca 25 minutter på dagtid. Men jeg syns det virker litt voldsomt å feks bare kunne la henne sove 15 min på dagtid når hun er 1 år.. Hun har ikke begynt å barnehage enda da, tror hun er veldig klar for det :p Flere med veldig våkne barn?
   
 2. MammaLykke90 Forelsket i forumet Oktoberskattene 2015 Sommerfuglene 2017

  Har du prøvd la henne sove mer på dagtid, ikke alltid det å kutte lurer resulterer i bedre/mer søvn om natten, men at det faktisk før motsatt effekt.
  :)
  Kanskje trille henne eller liggende så hun sovner igjen når hun våkner for å se om hun da kanskje sover en time - 2 timer også se hvordan legging og nattesøvn blir etter en uke eller 2 da?:) men kanskje kjekt at luren ikke er Alt for sen :)
  Mini her våkner engang mellom 5.30-7.30 (sover han til 7.30 har han våknet og sovnet om hverandre fra ca 5.30), lur fra ca 12-14, legger seg avhengig av hvor tidlig han sto opp mellon 18-19 ca :)
   
 3. Kristin :) Forumet er livet Aprillykke 2017

  Her var vår vanskelig å legge, leeenge! Holdt fort på i 1 time!! Han fant ikke roen, hoppet og tøyset mye i senga. Så begynte vi å gå ut av rommet. Merket noe bedring (ingen reaksjon fra noen på ablegøyer) likevel ble det endel gråt, selv om vi gikk inn hver gang han gråt. Brukte da rundt 45 minutter. Endte med at vi begynte å la han sove det han ville på dagen og å legge ham en halv time tidligere på kvelden. Resultatet her ble at han sover gjennom natten og på kvelden bruker han 5-10 minutter på å finne roen :) sover nå fra 18.30-6.00/6.15 :)
   
 4. Hamasita Gift med forumet Marsboerne2017 Oktoberskattene 2015 Aprillykke 2017

  Her legger jeg meg med han i hans seng (han har egen dobbeltseng med peisgrind) og da styrer han på og turner rundt i 15-60 min. Det spørs mest på hvor mye han sover på dagen, ikke så mye når vi legger. Jeg prøver å få han i seng til 18:30-19:00.

  Noen netter sover han igjennom og våkner ca 5:30-6:00. Andre netter er han våken opp mot 2 timer og sover da av og til til kl 7:00, våkner gjerne i 6 tiden selv om han har vært våken. Vi orker ikke ha han i vår seng, så en av oss går inn til han istedenfor og lister oss ut når han sovner (eller blir liggende).

  Han er rar. Allerede kl8 er han deittrøtt igjen og kan sove i 1,5-2 timer to ganger om dagen. Regner med at alt av rutiner går ad dundas når han begynner i bhg til uka...og vi flytter inn i nytt hus.
   
 5. heka Forelsket i forumet Oktoberskattene 2015 Sommerfuglene 2017

  Vel her er d ganske håplaust med legging på kvelden. Nå sover hun bare i vår seng,etter en lengre sykdomsperiode igjen. Ho var blitt ganske flink og sove i sin seng igjennom hele natta, hadde gjerne 2 oppvåkninger men sovna fort igjen. Nå gruer vi oss rett og slett til kampen om og sovne i senga si. Men ho må jo lære d. For ho tar stor plass og vi sover dårligre og i juni kommer d en ny baby. Så nå jobber vi på for å få bad og vaskerom ferdig og få ordna eget rom til ho.
   
 6. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Peisgrind i dobbeltseng ja, det var lurt! ;) Masse lykke til med barnehagestart og flytting!! Dere finner nok ny, gode rutiner etter hvert! :)
   
 7. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Ja, vi syns det var litt koselig i starten, men når begge skal på jobb så blir det litt slitsomt i lengden med urolig søvn. Hun sovner på fanget vårt og da går det bra å legge henne i egen seng så vi er heldige der. Jeg tror man tjener på det i lengden hvis barnet får øve på å sovne i egen seng :)
   
 8. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Så godt å finne en løsning etter hvert :) Ofte er de urolig fordi de ønsker noen nye rutiner føler jeg, så vi får prøvde noe nytt :)
   
 9. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Hmm, ja jeg har tenkt litt på jeg også. Hun kan ikke sove altfor sent på dagen nei :) Har vært helt umulig å prøve å få henne til å sovne igjen når hun først har våknet på dagtid, men vi kan prøve litt. Kan jo hjelpe på å trille mens hun ligger i vogna selv om hun ikke sover også.
   
 10. Hamasita Gift med forumet Marsboerne2017 Oktoberskattene 2015 Aprillykke 2017

  Ja, deilig med litt plass i senga :D takk!!! Det blir litt av en omveltning :)
   
 11. heka Forelsket i forumet Oktoberskattene 2015 Sommerfuglene 2017

  Ja syns d var veldig greit når ho sovna i sin egen seng. Men sklidd helt ut etter barnehagestart og mye sykdom. Og nå som jeg er gravid har jeg ikke klart å ta de lange kampene da jeg er alt for kvalm og trøtt. Så da må mannen ta alt og d har blitt litt mye med to unger. Heldigvis sovner eldste fort og legger seg fint, men igjen er d mye kveldsrutiner rundt eldste og medisinering. Så me to trøtte unger,trøtt mann og en ganske ubrukelig kone for tia så ble ho lille bare i senga for da fikk vi i allefall litt søvn... men nå begynner vi å få litt mot og energi til og få ho over i senga igjen, vi må bare bestemme oss og ikke minst ha tid til og gjennomføre d!
   
 12. Bamsemor Gravid for første gang :)

  Det forstår jeg! Det krever tid og energi.. Dere gjør en bra jobb uansett :) Lykke til!
   

Del denne siden