Hva spiser/drikker du ikke i svangerskapet?

Unngår spekemat (men pepperoni på pizza er ok), inkludert salami. Holder meg også unna sushi, mest fordi jeg ikke orker å lese meg opp på hvilke typer som er ok eller ikke. Og selvfølgelig unngår jeg alkohol. Trapper også ned på koffein-inntaket.
 
Har ikke drukket koffein siden før mensen, spiser ikke spekemat. Rødt kjøtt er jeg ikke glad i. Maten jeg spiser er glovarm, har lest at det danner seg bakterier i lunken mat. Drikke bare vann, null te, null kaffe og null brus!
Legger av et bilde her på et flott eksempel på mat jeg elsker under svangerskap, elsket det i forrige svangerskap å ❤️
 

Vedlegg

  • IMG_1001.jpeg
    IMG_1001.jpeg
    1,3 MB · Visninger: 132
Drikker kun én kopp kaffe om dagen (og har jeg drukket det holder jeg meg unna cola og annet med koffein), holder meg unna div halvfaste oster (smøreost, feta og hard ost som parmasan ok), kun røkelaks samme dag som pakken er åpnet, selvfølgelig ikke noe alkohol, vilt kjøtt (fordi det ikke kan være skutt med blyammunisjon og det spør jeg ikke om når jeg får servert mat :hilarious:), div sjømat (masse greier med vekt på fisken osv., så må Google når det er relevant), ikke kald spekemat (men gjerne oppvarmet på for eksempel pizza), ekstra fokus på å få i meg hvit fisk, ikke for mye fet fisk pga miljøgifter (ikke spesifikt råd fra Helse-Norge, bare noe jeg forholder meg til), ikke den diggeste biffen (bare helt gjennomstekt), holder meg unna div type te pga koffein eller urter, ikke fir nye lakris:joyful::love7Så offisielle råd mao, pluss den med fet fisk bare
 
Last edited:
Null alkohol. Ellers som vanlig. Er veggis på n'te året, så slipper billig unna
 
Forsøker så godt jeg kan å unngå ultraprossesert mat. Null kunstig søtning. Fokuserer på å få i meg så mye god næring som mulig :Heartred Vil gi lille det aller beste utgangspunktet som er mulig.

Følger også de vanlige om spekemat, myke oster etc.
 
Én kopp kaffe om dagen, verken svart eller grønn te, kun fruktte. Kun salater som jeg selv lager og vasker. Ellers de anbefalte rådene. Ja, og spiser ikke noe fra type varmdisk (ikke at jeg pleier det ellers heller).
 
Forsøker så godt jeg kan å unngå ultraprossesert mat. Null kunstig søtning. Fokuserer på å få i meg så mye god næring som mulig :Heartred Vil gi lille det aller beste utgangspunktet som er mulig.

Følger også de vanlige om spekemat, myke oster etc.
Den glemte jeg! Ikke kunstig søtning her heller. Ultraprossesert holder jeg meg unna så godt det lar seg gjøre ellers også, men helt enig :joyful:
 
Unngår noen oster, rått kjøtt/fisk ellers spiser jeg som normalt.
 
Unngå ultraprosessert og prøver å handle økologisk (gjør det til vanlig også, men ekstra nøye under graviditet). Er spesielt skeptisk til kunstig søtning, brus, juice og lettprodukter. Spiser mer grønnsaker og hvit fisk og spiser ikke laks/ørret pga oppdrett. Med forbehold om at hjernen har lyst på helt annen mat senere i svangerskapet.

Unngår all koffein med unntak av sjokolade :laughing002
Unner meg en melkesjokolade på lørdager og hvis jeg måå ha noe søtt så lager jeg en digg råvarebasert dessert (eller ber mannen om det hehe).

Selv om dette er rutinen så er det ikke krise om jeg blåser i alt og bare fråtser innimellom så lenge flertallet av dagene i uka inneholder mat som gir overskudd og næring. Prøver å ikke være for streng med meg selv
 
Den glemte jeg! Ikke kunstig søtning her heller. Ultraprossesert holder jeg meg unna så godt det lar seg gjøre ellers også, men helt enig :joyful:
Skulle ønske jeg visste det jeg vet nå med de to første, men bedre sent enn aldri ;-)
 
Unngå ultraprosessert og prøver å handle økologisk (gjør det til vanlig også, men ekstra nøye under graviditet). Er spesielt skeptisk til kunstig søtning, brus, juice og lettprodukter. Spiser mer grønnsaker og hvit fisk og spiser ikke laks/ørret pga oppdrett. Med forbehold om at hjernen har lyst på helt annen mat senere i svangerskapet.

Unngår all koffein med unntak av sjokolade :laughing002
Unner meg en melkesjokolade på lørdager og hvis jeg måå ha noe søtt så lager jeg en digg råvarebasert dessert (eller ber mannen om det hehe).

Selv om dette er rutinen så er det ikke krise om jeg blåser i alt og bare fråtser innimellom så lenge flertallet av dagene i uka inneholder mat som gir overskudd og næring. Prøver å ikke være for streng med meg selv
Dette <3 Jeg følger 80-20. Så lenge mesteparten er kvalitet går det helt fint å slå seg løs en gang i blant :)
 
Hvorfor skal man unngå kunstig søtning? Hilsen diabetiker som ikke har så mye annet valg om jeg har lyst på noe «søtt»
 
Hvorfor skal man unngå kunstig søtning? Hilsen diabetiker som ikke har så mye annet valg om jeg har lyst på noe «søtt»
Tror det bare er den generelle skepsisen mot kunstig søtning. Personlig vil jeg mye heller innta kunstig søtning enn sukker.

Folk for gjøre det de er mest komfortable med, men så lenge det ikke direkte frarådes av helsemyndigheter, har jeg ikke tenkt å avstå fra mat og drikke jeg vanligvis spiser.
 
Hvorfor skal man unngå kunstig søtning? Hilsen diabetiker som ikke har så mye annet valg om jeg har lyst på noe «søtt»
Det er blant annet forskning som viser at kunstig søtning kan gi endringer i tarmflora (som er en essensiell del av immunforsvaret vårt) og WHO erklærte aspartam som mulig kreftfremkallende i juli 2023. Det er ikke sånn at jeg tror det er avgjørende for god helse for mor og barn å unngå kunstig søtning, og det er jo, som for eksempel for en diabetiker, eller noen som er overvektig, flere faktorer som spiller inn. Men når utgangspunktet tillater det, tenker jeg det rett og slett er tryggere å velge sukker de få gangene det er aktuelt. Det er alt vi ikke vet om kunstig søtning som er avgjørende for meg.

Dessverre har jeg mistet litt tillit til de offentlige rådene etter de lot være å inkludere råd om å unngå ultraprossesert mat. Jeg syntes det rett og slett fremstår arrogant og lite åpent for ny forskning. Misforstå meg rett, det er jo fortsatt bra å følge rådene, men jeg opplever ikke at de strekker helt til på alle områder, og for meg er det ikke nødvendigvis lenger godt nok når Helse-Norge sier noe er trygt (dersom forskningen er delt).

Litt langt svar :joyful: :hilarious:
 
Aloe vera og å fyre i peisen er også mulig kreftfremkallende.
 
Hvorfor skal man unngå kunstig søtning? Hilsen diabetiker som ikke har så mye annet valg om jeg har lyst på noe «søtt»
Det ødelegger tarmfloraen. Vil anbefale deg å sjekke ut Marit Kolby på Instagram, hun har mye god info :)
 
Back
Topp