Hva spiser dere på julaften?

  • Trådstarter Trådstarter **SunFlower**
  • Opprettet Opprettet
Ribbe, mandelpoteter, surkål, grønnsaker, saus, julepølse, medisterkaker.

Riskrem til dessert.
- på app'n -
 
Hjemme hos mamma og pappa spiser vi elgstek og pappa spiser lutfisk :P

Hos svigers er det ribbe, kjøttkaker og lutefisk :P
 
Ribbe, medisterkaker, medisterpølser, surkål, poteter, tyttebær og saus
 
Vi har ribbe, skinkestek, medistekaker, julepølse, bestemors deilige brunsaus, poteter og masse tilbehør :)

Nyttårsaften har vi kalkun :)


Sendt fra iphone via bv forums app
 
Bare pinnekjøtt og kålrabistappe som kan skape julestemning for meg + riskrem til dessert. Familien min har både ribbe og pinnekjøtt +++ men jeg har aldri vært noe særlig begeistret for ribbe - Så utrolig kjipt at mannen min sin familie kun har ribbe, og is til dessert, minner ikke noe om jul for meg, og jeg blir sittende sulten hele kvelden :( I år vurderer jeg å lage meg en tallerken som jeg kan ta med meg bort dit - håper de har forståelse og ikke tolker det som frekt
 
vi har både pinnekjøtt, ribbe og dampet mår/mørpølse. tilbehør er poteter, gulrøtter, kålrabistappe, brun saus og sky.
dessert er riskrem med rød saus, kaker av foskjellige slag og iskake.
 
Ribbe med poteter og brunsaus, og jeg syns rosenkål er et must! Svigers har gulrøtter, det klarer jeg meg fint uten. Brokkoli går også an. Mamma har pleid å ha salt potetgull ved siden av, det er faktisk ganske godt. ;)

Til dessert er det riskrem og rødsaus.
 
Bare pinnekjøtt og kålrabistappe som kan skape julestemning for meg + riskrem til dessert. Familien min har både ribbe og pinnekjøtt +++ men jeg har aldri vært noe særlig begeistret for ribbe - Så utrolig kjipt at mannen min sin familie kun har ribbe, og is til dessert, minner ikke noe om jul for meg, og jeg blir sittende sulten hele kvelden :( I år vurderer jeg å lage meg en tallerken som jeg kan ta med meg bort dit - håper de har forståelse og ikke tolker det som frekt

Ærlig talt, det skal godt gjøres at de ikke syns det er frekt. Jeg skjønner jo at det er feil mat kan "ødelegge" litt av jula, mye av stemninga sitter jo i maten. Men selv om du ikke syns ribbe er helt topp så syns jeg det er barnslig å ikke spise, og evt. ta meg egen mat sånn. Da syns jeg heller det er mye bedre å enten foreslå at dere tar med pinnekjøtt til alle som en rett nummer to, fordi du syns det er så godt, eller at dere kan tilby å lage desserten, slik at du kan få riskremen din. Det har jeg gjort to år på rad nå når vi feirer hos svigers, men det går jo også litt på at vi ønsker å bidra med noe, og så letter det jo litt av arbeidet for svigers. Vi lager bestandig grøt på lillejulaften uansett.
 
Pinnekjøtt, kokte poteter, hjemmegjort kålrabistappe og smeltet smør. Til dessert er det riskrem, multekrem og sjokoladepudding :)


Sent from my iPad using BV Forum
 
Ribbe, medisterkaker, medisterpølser, skinke, rosenkål, rødkål, surkål, brun saus, tyttebærsyltetøy og poteter. Karamellpudding, riskrem og is til dessert :)
 
Ærlig talt, det skal godt gjøres at de ikke syns det er frekt. Jeg skjønner jo at det er feil mat kan "ødelegge" litt av jula, mye av stemninga sitter jo i maten. Men selv om du ikke syns ribbe er helt topp så syns jeg det er barnslig å ikke spise, og evt. ta meg egen mat sånn. Da syns jeg heller det er mye bedre å enten foreslå at dere tar med pinnekjøtt til alle som en rett nummer to, fordi du syns det er så godt, eller at dere kan tilby å lage desserten, slik at du kan få riskremen din. Det har jeg gjort to år på rad nå når vi feirer hos svigers, men det går jo også litt på at vi ønsker å bidra med noe, og så letter det jo litt av arbeidet for svigers. Vi lager bestandig grøt på lillejulaften uansett.

Enig med deg! Her er gubben dritsær, men hvis han skal ha noe eget når vi er hos mine foreldre så tar han med så alle kan få, ikke bare til seg... Mamma synes det er helt greit, for da trenger ikke hu lage så mye :P
 
Ærlig talt, det skal godt gjøres at de ikke syns det er frekt. Jeg skjønner jo at det er feil mat kan "ødelegge" litt av jula, mye av stemninga sitter jo i maten. Men selv om du ikke syns ribbe er helt topp så syns jeg det er barnslig å ikke spise, og evt. ta meg egen mat sånn. Da syns jeg heller det er mye bedre å enten foreslå at dere tar med pinnekjøtt til alle som en rett nummer to, fordi du syns det er så godt, eller at dere kan tilby å lage desserten, slik at du kan få riskremen din. Det har jeg gjort to år på rad nå når vi feirer hos svigers, men det går jo også litt på at vi ønsker å bidra med noe, og så letter det jo litt av arbeidet for svigers. Vi lager bestandig grøt på lillejulaften uansett.

Er ingen av de som liker pinnekjøtt så det hadde vært liten vits å ta med til alle. Når det gjelder desserten så nevnte jeg ikke noe ang den, men vet at tantebarnet elsker det og hadde selvfølgelig tatt med mer enn en skål av det. Jeg for min del velger å alltid ha forståelse for andre, og ikke henge meg opp i småting, så om noen hadde tatt med mat hjem til meg hadde jeg ikke reagert i det hele tatt. Har kjent dem i mange år, og går gravid med barnebarnet deres, så tror nok det skulle gått fint. Jeg er kvalm og uggen som gravid, og derfor blir det ekstra vanskelig å tvinge i seg mat man ikke liker i år. Det viktigste i mine øyne er at alle er samlet og har det hyggelig - så da spiller det vel ingen rolle om en person spiser noe annet for også å kunne få litt julestemning.
 
Å nam... ble sulten jeg nå!

Her har vi ribbe med sprøstekt svor og ribbefett, medisterkaker, pølser, surkål, rosenkål med bacon, gulrøtter, tyttebær og potetgull. Mulig jeg har glemt noe.. Til dessert er det som regel is med forskjellige bær før det etterpå blir kaffe, kaker og annet godt! Gleder meg!!!
 
Er ingen av de som liker pinnekjøtt så det hadde vært liten vits å ta med til alle. Når det gjelder desserten så nevnte jeg ikke noe ang den, men vet at tantebarnet elsker det og hadde selvfølgelig tatt med mer enn en skål av det. Jeg for min del velger å alltid ha forståelse for andre, og ikke henge meg opp i småting, så om noen hadde tatt med mat hjem til meg hadde jeg ikke reagert i det hele tatt. Har kjent dem i mange år, og går gravid med barnebarnet deres, så tror nok det skulle gått fint. Jeg er kvalm og uggen som gravid, og derfor blir det ekstra vanskelig å tvinge i seg mat man ikke liker i år. Det viktigste i mine øyne er at alle er samlet og har det hyggelig - så da spiller det vel ingen rolle om en person spiser noe annet for også å kunne få litt julestemning.

Nei hvis ingen faktisk LIKER det så er jo det noe annet, men likevel så er jo det å tilby å lage til flere en grei innfallsvinkel for å komme dit at kanskje du kan ta med og lage til deg selv, framfor at det blir mer slik at, nei, jeg syns ikke ribbe er godt så jeg tar med egen mat jeg da. Jeg sier jo ikke at jeg ikke forstår det, men det er noe med måten man gjør det på. Så kan du jo nevne det med matlysten i svangerskapet sammen med forslaget om å lage litt pinnekjøtt.

Jeg mente det ikke som kritikk, men som et konkret forslag til hvordan du håndtere situasjonen. Jeg hadde også syns det var kjempefeil med iskrem som dessert på julaften, å tilby å ta med desserten er en enkel løsning.
 
Nei hvis ingen faktisk LIKER det så er jo det noe annet, men likevel så er jo det å tilby å lage til flere en grei innfallsvinkel for å komme dit at kanskje du kan ta med og lage til deg selv, framfor at det blir mer slik at, nei, jeg syns ikke ribbe er godt så jeg tar med egen mat jeg da. Jeg sier jo ikke at jeg ikke forstår det, men det er noe med måten man gjør det på. Så kan du jo nevne det med matlysten i svangerskapet sammen med forslaget om å lage litt pinnekjøtt.

Jeg mente det ikke som kritikk, men som et konkret forslag til hvordan du håndtere situasjonen. Jeg hadde også syns det var kjempefeil med iskrem som dessert på julaften, å tilby å ta med desserten er en enkel løsning.

Ja, det er jeg helt enig med deg i :-) Får ta det opp når vi skal dit i morgen - er sikker på at vi finner en god løsning som fungerer for alle ;) Jeg forklarte jo ikke stort i det første innlegget, så kan se at du tolket det som litt frekt :-) God helg
 
Pinnekjøtt, medisterkaker, sossiser, ribbe, kålrabistappe, potet, tjukkpølse, rosenkål :D

Ah... Nå fikk jeg lyst på julemiddag !


❤Johannes Emìl 25.04.13❤
 
Pinnekjøtt ja.

og den obligatoriske riskremen. Vel, jeg er ikke glad i den, og vuuuuuuuuurderer om vi skal innføre en annen tradisjon nå som vi skal feire jul hjemme, men det sprøs, får forhøre meg litt med mannen.
 
Jeg er vant til å ha både ribbe, medisterpølser/kaker og pinnekjøtt. Med alt tilbehør.
Skal si jeg ble skuffet første gang jeg var på julebord, og de serverte kun pinnekjøtt, kålrotstappe og poteter. Jeg ventet jo på alle grønnsakene også... Hehe. Har nå skjønt at det ikke skal være mer til.

Til dessert har vi iskake og dronning Maud dessert (tror jeg det heter)
 
Back
Topp