Hva gjør man når man planlegger bryllup, da?

En tråd i 'Høytider' startet av Cosacita, 25 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Cosacita Forumet er livet

  Tusen takk for mange gode svar! :D Tar med glede imot flere tips!
   
 2. Cosacita Forumet er livet

  Det var en god ide :D
   
 3. Anine91 Glad i forumet Vi som prøver :)

  Vi hadde to fotografer som fulgte oss fra vi gjorde oss klare, til langt på kveld. Det viktigste med fotografene er å finne noen som har en stil som man liker, og til en pris som er innenfor budsjettet. Prisen varierer veldig etter hvor stor etterspørsel de har. Vi betalte 17500, men det er jo over 2 år siden vi fikk den prisen.

  De fikk servert det vi hadde på menyen, da jeg tenker at fornøyde og mette fotografer tar flere og bedre bilder. Tenker at man som minimum bør ha noen sandwicher og noe brus, men dette må man nesten avtale på forhånd med de. Vi fikk mange flere bilder enn avtalt, så for vår del stemte det:happy:

  Hvis man ønsker å bruke en rimelig fotograf bør man som minimum ha sett bilder fra tidligere oppdrag. Og det å fotografere natur er noe helt annan enn mennesker. Veldig synd hvis en av de viktigste dagene i livet blir fotografert av noen som ikke har peiling. En venninne av meg endte opp med bare dårlige bilder, og sa at til og med mobilbildene hun fikk fra gjestene var bedre. Men da er det jo helt krise:rolleyes:
   
  • Liker Liker x 1
 4. hmm..håpe2018 Elsker forumet Novemberlykke 2018

  Til barnepasser, så spurte vi favoritt barnehage tanten til jentene om hun ville passe dem, være med på bryllupsdagen under middagen og dra hjem til oss å overnatte , sånn at barna kunne sove hjemme. De dro etter at desserten var ferdig :) så kom vi hjem til huset dagen etterpå ca kl 12 :)
   
  • Liker Liker x 1
 5. Cosacita Forumet er livet

  Hvor sov dere? :)
   
 6. Neinei Forumet er livet Mailykke 2018 VIP Februarlykke 2016

  Først:
  Velg dato, lokale og vigsler/kirke.
  Da har dere et holdepunkt for alt annet dere skal planlegge.

  Hadde ikke barn da vi gifta oss, så aner ikke hvordan det løses [emoji85]

  Vi gadd ikke styre med dill og pynt, så vi lot de vi leide lokale av ordne det. De hadde jo alt av duker og vaser og ræl, så da slapp vi å kjøpe inn det.
   
  • Liker Liker x 2
 7. liry Elsker forumet August 2018

  Lag lister:D
  Når (alternativer til dato), hvordan (tinghuset/rådhuset/ute et sted etc), hvor (sjekke lokaler og priser ift festen)... Skal dere lage mat og kaker selv (/med hjelp fra noen) eller bruke catering. Fri bar, eller kun drikke til maten og så tar gjestene med seg drikke til festen? Og ikke minst - gjesteliste; hvem vil dere be? Det er vel kanskje noe av det første å tenke på, for det legger litt føringer for resten av planleggingen (det er stor forskjell på 10 og 80 gjester liksom;) ).
  I tillegg er det jo masse detaljer som transport etter vielsen, fotografering, overnatting for dere og gjester, blomster, antrekk, ringer, invitasjoner. Skal dere ha toastmaster under middagen, hvordan vil dere gjøre det ift gaver/hvem skal pakke opp? Osv osv :D Google/sjekk pinterest ift stil og forslag til pynt ;)

  Alle våre barnevakter var i bryllupet vårt, så vi fikk moren til ei venninne av meg til å passe sønnen vår (vi hadde barnefritt bryllup, med unntak av en helt fersk baby).
  Når søsteren min giftet seg var ungene til brudeparet og våre med på middagen, deretter var det et par venninner av vår andre søster som passet ungene frem til jeg og mannen kom hjem og hadde alle ungene på natten/neste dag.

  Ellers er det jo mange steder å legge lista ift budsjett og planlegging! Vi for vår del brukte 1,5 år på planleggingen (pga lang bestillingstid på stedet vi ville ha festen):p
  Vi giftet oss i kirken og hadde resten av dagen på en herregård. De stod for alt av servering/drikke/servering/opprydding etc, vi ordnet pynt, blomster og kaker. Hadde 82 gjester. Vi overnattet på stedet, det samme gjorde de av gjestene som ikke bodde nærme nok til taxi hjem. Fri bar hele dagen fra velkomstdrinken (mens vi ble fotografert) og til kvelden - det ble godt mottatt:hilarious: Hadde to solister i kirken, og en bekjent av mannen var DJ på kvelden.
  Vi brukte hinsides mye tid på "småpirk" som hold-av-datoen-kort, invitasjoner, kirkeprogram, menyer og takkekort, i tillegg til pynt på stedet osv, og antrekk til oss og brudebarna. Bestilte alt av blomster og kaker ferdig levert.
  Ble langt dette.... Elsker planlegging:D:hilarious:
   
  • Liker Liker x 1
 8. Cosacita Forumet er livet

  Her var det litt jeg ikke hadde tenkt på [emoji12]Haha, vil du planlegge bryllupet for oss? [emoji23] Tusen takk for mange tips!
   
  • Morsom Morsom x 1
 9. Juli17April19 Forelsket i forumet ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg å mannen giftet oss på kontor for 4årsiden idag. Fin liten seremoni :)

  Men vi giftet oss i hemmelighet da, kun mamma, pappa og storesøstra mi til stede dom vitner og forlovede :)
  Så spiste vi mat på en bedre restaurant. Så dro vi hjem til mine besteforeldre på mor å far siden å tanta mi. Så vi feiret videre hjemme.

  Enda ikke hatt "etterpå fest" tenkte å ta den nesteår da vi har vært gift i 5år :) hagefest med masse lys, musikk god mat og drikke.

  Fin å minneverdig dag <3
   
  • Liker Liker x 1
 10. Forumansvarlig Tamara Administrator Moderator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️

  Hørtes kjempekoselig ut :)
   
 11. FrøkenMG Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Vi giftet oss i juni, har 1 mnd bryllupsdag til uka. [emoji173]️

  Det første vi gjorde var å sette dato, deretter booke kirke og jakte lokale. Vi endte med å bruke et lokale vi fikk tilgang til gjennom en av foreldrene våre.

  Så hadde vi lang pause. [emoji28] Eller, jeg kjøpte kjole vel 8 mnd før. Side jeg fikk bunaden min til konfirmasjon var jeg heelt sikker på at jeg skulle bruke den om jeg skulle gifte meg noen gang. Men, så fant jeg også ut at om jeg ville stå hvit brud var det nå eller aldri.

  Gjestelisten ble revidert flere ganger. Førdteutkastet inneholdt nærmere 170 navn... men den ble justert ned til ca 100. 94 svarte ja på invitasjonen, 91 kom i bryllupet. Vi ville invitere folk vi så for oss ville være involvert i livene våre framover, så vi endte med 1/3 hans familie, 1/3 min familie og 1/3 venner.

  Vielsen var i kirken, og, om jeg må si det selv, helt nydelig, med folk som vi er glade i som bidragsytere. Det ble tvers igjennom «oss». Vi hadde en dyktig prest som viet oss, og som holdt en kjempeherlig tale.

  Lokalet vi brukte sto for mat og servering, så vi sa bare hva vi ville ha ut fra et menyforslag, også fikk vi det. Ikkeno problem, og nydelig mat! Vi måtte stå for pynting og rydding selv, og det var ganske tidkrevende. Jeg er en ganske rolig person, men på et tidspunkt hadde jeg et skikkelig bridezillaøyeblikk. Det gikk heldigvis ganske raskt over, og alt gikk på skinner igjen. Blomstene bestilte vi fra Blomsterhagen på Abildsø, og lagde oppsatser selv. Nydelige, kortreiste blomster fra et nydelig sted. Gjestene satt på runde bord, 6 stk rundt hvert bord, og alle satt sammen med folk de kjenner. Jeg er sterkt imot å tvangssosialisere folk, og selv om folk er i slekt er det jo ikke sånn at de ser hverandre hele tiden. Det var god stemning under hele middagen, og hadde inntrykk av at alle koste seg.

  Kaken bestilte vi hos Sverre Sætre, en diiiiger (men kjempegod!) 5-etasjers sak. Vi ville ikke ha hvit bryllupskake, så vår var gul med mørk sjokolade rundt.

  Under festen kom rosinen i pølsa: Mini-storband! Live musikk er skikkelig stemningsskaper, og når storbandet består av folk vi kjenner må det jo bare bli bra! Folk danset og koste seg, og det toppet seg da de kjørte på med en marsj (mannen min er over gjennomsnittet glad i marsjer, i likhet med ca 20% av gjestene [emoji23]).

  Vi hadde fotograf gjennom hele dagen, og basert på smakebitene vi har fått var det virkelig verdt det. Jeg brukte en del tid på å finne noen med uttrykket jeg og vi syns var bra. Hun vi hadde betalte vi 25 500 kr for. Hun spiste samtidig som oss, og fikk den samme maten som vi spiste.

  Bryllupsnatten tilbragte vi på et helt vanlig hotellrom, fordi vi forutså at vi ville kræsjlande i senga utpå morgenkvisten, uten et snev av romantikk involvert. Og det stemte det! Vi booket heller suite på et spahotell natten etter, og hadde fri fra jobb på mandag.

  Vi brukte en del tid på trykksaker, men ikke urovekkende mye. Jeg kjøpte maler på Etsy, printet ut og klipte opp. Jeg brukte mye mer tid på å farge alle stoffserviettene vi hadde kjøpt (de var hvite, og det ville ikke jeg ha... ergo ble de farget i maskinen hjemme). Jeg brukte uforholdsmessig mye tid på å finne duker i rett dimensjon. Jeg leide duker på vaskeri, veldig lettvint og greit!

  Vi brukte også mye tid på å reise til Sverige for å kjøpe alkohol. Vi hadde fri bar, og kunne nok spart oss for noen turer. Vi hadde kjøpt «litt ekstra» fordi vi var redde for at det skulle bli tomt, og nå sitter vi her med ca 60% igjen. [emoji85]

  Nå vet jeg ikke helt hva jeg har skrevet om, den biiittelille firkanten på mobilforumet gjør at keg ikke har oversikt. MEN! Jeg syns det er litt leit at mannen min og jeg ikke skal gifte oss flere ganger, det var virkelig tidenes beste dag! [emoji173]️
   
  • Liker Liker x 1
 12. Cosacita Forumet er livet

  Takk for utfyllende svar!
  Men kostet virkelig fotografen 25 000 for én dag?? :eek:
   
 13. FrøkenMG Forelsket i forumet Vi som prøver :)

  Jess! Vi hadde henne i 10 timer, fra en halv time før vielsen til etter kakeskjæring til festen var igang. Utrolig dyktig dame, som var «usynlig» under vielse og middagen, og organiserte da det var behov for det. Vi hadde i tillegg en kjærestefotografering en tid før bryllupet.

  Nå sitter vi igjen med drøyt 600 bilder, og når jeg ser på dem er jeg tilbake i bryllupet med det samme.

  Vi er veldig fornøyd med det vi har betalt for, men jeg vet også at mange betaler langt mindre og også er fornøyde. Vi var også i den situasjonen at vi fikk musikk rimelig (to profesjonelle og en semiproff solist i bryllupet og fire sett med storband, til en latterlig lav pris), slik at vi kunne bruke mer penger på fotograf.

  Bryllup var skikkelig gøy altså! Nesten synd det i utgangspunktet er en engangsgreie. [emoji85]
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden