Noen som driver med dette og evt har noen oppskrifter? har prøvd meg litt og synes det er morro og veldig lettvint og kunne tenkt meg noen enkle men gode oppskrifter med fisk/kylling/okse så kjekt å lage opp å ha i fryseren
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Har lagd søtpotet og fryst. Hadde i morsmelk og olivenolje kaldpresset virgin. Ellers moser jeg avokado og sånn ferskt etter behov.
Bruker isbitbrett fra IKEA og heller oppi bokser etterpå.
Leste litt på bare barnemat med førstemann, fin p slå opp på!
http://barebarnemat.blogspot.no/
Syns nettversjonen i stedet for mobil versjonen er fin til å slå opp per grønnsak osv
Med førstemann hadde jeg ikke overskudd til å lage, men denne gangen pusler jeg litt.
Kan vel fryse sviskeglass fra hipp i isbitform også hvis man bare bruker et par teskjeer når man åpner. Så slipper man kaste så mye når det går ut på dato etter åpning.
Lillebror elsker banan men blir så hard i magen, så har droppet det for nå.
Vanligvis sper jeg ut mosen med morsmelk rett før mating, rett fra puppen.
Husk å tilsette fett i all babymat du lager! Urolig viktig å tilsette olje eller smør (usaltet). Fettet gjør at næringsstoffene fra grønnsakene taes bedre opp i den lille kroppen.
Ellers så blir jeg ikke å lage så mye babymat. Lillebror får spise det vi spiser.
Men en slager fra storesøster var torskegryte med kokkosmelk og karri, kjøttdeig og spagetti med løk og gulrot, og søtpotet, gulrot, kålrabi og kjøtt (lapskaus).
Du kan også lage egen sviskemos om du vil prøve deg ;-)Så lurt å fryse sviskemos! Det skal jeg også gjøre! Syns det blir kasta altfor mye! :/
Du kan også lage egen sviskemos om du vil prøve deg ;-)
Jeg skal ihvertfall lage sviskemos, aprikosmos og dadlermos og fryse ned slik at disse kan blandes i grøt senere
Bare vannet det kokes i. Denne type mos i seg selv er jo ikke mat, men kan fint brukes som tilsetning i grøt eller annen grønnsaksmos eller gis som dessertBestår mosen kun av den frukten du skal mose, eller tilsetter du fett eller morsmelk e.l?
Husk å tilsette fett i all babymat du lager! Urolig viktig å tilsette olje eller smør (usaltet). Fettet gjør at næringsstoffene fra grønnsakene taes bedre opp i den lille kroppen.
Ellers så blir jeg ikke å lage så mye babymat. Lillebror får spise det vi spiser.
Men en slager fra storesøster var torskegryte med kokkosmelk og karri, kjøttdeig og spagetti med løk og gulrot, og søtpotet, gulrot, kålrabi og kjøtt (lapskaus).
Helsedirektoratet anbefaler flytende margarin og planteolje. Hard margarin har gått gjennom en prosess som gjør at smør blir et bedre alternativ. Det er egentlig ikke så motstridende, bare at helsedirektoratet ofte ikke går inn i sine anbefalinger spesifikt nok. Videre så anbefaler de ikke melkeprodukter i det hele tatt før 10 måneder og derfor kan de ikke anbefale smør. Litt smør er ikke farlig, men for mye melk er ikke bra for små babyer så derfor er det tryggere å fraråde alt. For de som bruker litt tid og setter seg inn i det så kan man for eksempel gå inn på melk.no og se hva de skriver om saken. Men for de som ikke setter seg inn i tema er det bedre å bare fraråde alt av melkeprodukter siklerhetskyldLeser mange plasser på nett om dette med olje og smør. At margarin ikke er bra, heller meierismør ellerr kaldprsset olje osv. Men helsedirektoratet anbefaler olje eller pante margarin. Hvorfor så motstridende? Hvis noen vet her inne
Forøvrig samme grunn til at det anbefales kjøpegrøt fremfor hjemmelaget mat. Om man ikke kan nok om tema og ikke gir riktig mat så kan ungen få alvorlig jernmangel.Helsedirektoratet anbefaler flytende margarin og planteolje. Hard margarin har gått gjennom en prosess som gjør at smør blir et bedre alternativ. Det er egentlig ikke så motstridende, bare at helsedirektoratet ofte ikke går inn i sine anbefalinger spesifikt nok. Videre så anbefaler de ikke melkeprodukter i det hele tatt før 10 måneder og derfor kan de ikke anbefale smør. Litt smør er ikke farlig, men for mye melk er ikke bra for små babyer så derfor er det tryggere å fraråde alt. For de som bruker litt tid og setter seg inn i det så kan man for eksempel gå inn på melk.no og se hva de skriver om saken. Men for de som ikke setter seg inn i tema er det bedre å bare fraråde alt av melkeprodukter siklerhetskyld
Det går nok litt på hvilken type kosthold man går etter. Helsedirektoratet er litt gammeldags synes jeg, de anbefaler margarin fordi det inneholder umettet fett. Personlig foretrekker jeg "rent" fett som kokkosolje, meierismør eller olivenolje.Leser mange plasser på nett om dette med olje og smør. At margarin ikke er bra, heller meierismør ellerr kaldprsset olje osv. Men helsedirektoratet anbefaler olje eller pante margarin. Hvorfor så motstridende? Hvis noen vet her inne
Forøvrig samme grunn til at det anbefales kjøpegrøt fremfor hjemmelaget mat. Om man ikke kan nok om tema og ikke gir riktig mat så kan ungen få alvorlig jernmangel.
Det går nok litt på hvilken type kosthold man går etter. Helsedirektoratet er litt gammeldags synes jeg, de anbefaler margarin fordi det inneholder umettet fett. Personlig foretrekker jeg "rent" fett som kokkosolje, meierismør eller olivenolje.
Bruker du en god ekstra virgin olivenolje så er det egentlig ingen grunn for å variere. Men forskjellige oljer har jo forskjellige smaker. Personlig kommer variere for å lære ungen å like forskjellige ting.Takk for litt oppklaring! Tenkte å bruke kaldpreset olivenolje det er jo "innafor" både hos helsedirektoratet og det jeg leser på nett på folk som ihvertfall utgir seg for å ha peiling
Bør man variere eller kan en gi samme olje/fett hele tiden?