Du, for det første er ikkje babyen koblet på deg enda! Stort sett ingenting du spiser nå kan påvirke babyen eller svangerskapet.
Dette med lakris er som ei nevner ganske nytt! Under begge mine tidlige svangerskap var dette aldri nevnt, og eg åt og drakk lakris til den store gullmedaljen
Det er vell heller ikkje heilt rett og sammenligne lakris med alkohol, då det er bevist at barnet får samme promille som mor.
Alle slike studier har store svakheter, fordi det er så enormt mykje som spiller inn når ein begynner å snakke om tida langt etter fødsel. Det kan jo skremme ei gravid dame til å knapt tørre noko, alt er jo farlig.. og alt som er negativt med barnet gjennom heile barnets liv skal ligge på mors samvittighet..
Misforstå meg rett, det er viktig å høre på råd og ta forhåndsregler, men er også lov å høre på seg sjølv og egen fornuft innimellom. Gi seg sjølv litt rom, ro, lov. Det er nesten ingenting som direkte er knytta opp mot spontanabort f.eks. dei aller aller aller fleste tilfeller av SA er at barnet fra skapelsen av ikkje kunne bli levedyktig. Altså at det hadde mangler etc.
Tenk om du hadde spontanabortert i måro? Ville du gitt deg sjølv skylda då? Fordi du åt lakris? Det er ein veldig skummel tankegang. For 100% garantert hadde det ikkje vært din feil. (Siden babyen er upåvirket av det du spiser nå).
Senk skuldrene, pust dypt og stol på at livmora di er ein trygg plass for barnet til å vokse og utvikle seg