Gravidpute og bekkenplager

En tråd i 'Januar 2019' startet av lillepolly, 5 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  hallo!
  Flere her med trøblete bekken? Jeg har gått til innkjøp av gravidpute idag fra bbhugme. Den var på tilbud nå til 999,- på mimmis.no :)

  Hvordan forebygger dere bekkenplager?
  Jeg får til fysio og kiro, men får ikke lov å trene noe særlig. Bare gjøre kjedelige øvelser og tøye.. tror jeg blir sprø snart :shifty:
   
 2. MammaIda90 Forelsket i forumet

  Same same! Dør snart av tøying [emoji23] har og fått samme beskjed - at det ikke kan trenes bort...
   
 3. emmalouise Glad i forumet Desemberlykke 2018 Januarlykke 2019

  kjøpte pute i uke 18! :) bruker den mer og mer merker jeg. går og til fysio, glemmer litt av å tøye. har måttet begynne å gå tur nå pga SD, men merker at kroppen sier stopp etter en km.
   
 4. Totlaaa Gift med forumet ❤️Mailykke 2022❤️ Himmelbarn Påskeliljene 2022 ❤️ Januarlykke 2019

  Heldigvis ingen problemer med bekkenløsninger her, men sover allikevel med min BBHugme, for da kan jeg ligge på «magen» å sove [emoji2]

  Ett lite tips er å få tak i boken: Frisk graviditet,
  Den har veldig gode og enkle øvelser for å hjelpe med bekkenløsning :) både hjemmeøvelser og ellers på treningssenter [emoji5]
   
 5. Høstbarn i vente Elsker forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Januarlykke 2019

  Jeg fikk bekkenløsning men driver med hund. Og hadde 15 timer fordelt på to dager med gåing i heier. Veldig mykt underlag. Første dagen var forferdelig smertefull. Men når jeg kom hjem i 8pm tiden og la meg til sengs så var bekkensmertene erstattet med "stølhet". Og søndagen var jeg smertefri!

  Dette holdt i tre uker, helt til jeg våget meg på en lengre fjelltur onsdag. Har hatt enorme smerter etter det, kjennes ut som om noen har tatt en planke og slått meg mellom bena og på venus begeret. Ryggen er vond og bevegelse er skjipt.

  Jeg skal ringe physio nå.

  Etter erfaring da vil jeg komme med påstand om at sitting, og hardt gå underlag er veldig dårlig for deg. Men å gå i myk eng/skog det tror jeg er veldig bra! :)
   
 6. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Litt godt å høre at flere er i samme båt på en måte, selv om jeg ikke unner noen dette da ;)
   
 7. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Jeg har blitt bedre på knipeøvelser og følte det hjalp på smerter på innside lår, men har feira 6-års dag i helga og jeg er helt maroder, selv om jeg føler jeg har tona ned feiringa til et minimum. Hmm, SD... Litt usikker på hva det står for? :D
   
 8. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Jeg har faktisk kjøpt den boken. Og den virker veldig bra. Men jeg har liksom ikke kommet helt i gang med trening pga smertene. Fått beskjed om at å gå tur er mer enn nok for meg nå. Får jeg opp mot 10 000 skritt på fitbit’n min så er det for heftig for min kropp nå om dagen dessverre.

  Gleder meg til å hente puta mi på posten imorgen eller tirsdag! :happy:
   
 9. Bølgebølge Glad i forumet Assistert-jentene Januarlykke 2019

  Er blitt veldig glad i bb hug me puta, sover ikke like godt uten den..
   
  • Liker Liker x 1
 10. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Du har nok rett i det med underlaget. Jeg var ganske greit trent når jeg ble gravid. Og kiro sa at låsningene var værre enn jeg ga uttrykk for. Han trodde det var fordi jeg var godt trent og at kroppen kompenserte for hormonelle endringer som påvirka bekkenet. Kanskje sånn med deg og? Siden du jobber så mye i aktivitet liksom?

  Kjenner igjen den følelsen av å ha blitt slått med en planke. :hilarious: Eller kanskje et balltre...
   
 11. Høstbarn i vente Elsker forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ Januarlykke 2019

  Det har jeg faktisk ikke tenkt på!
  Jeg vet ikke om jeg har vært godt trent, er aldri på et treningsstudio :p , men går flere timer for dagen, som oftest i ulent terreng. Eller gjorde.. etter onsdag har jeg knapt klart trapper og småtrening i hagen.

  Jeg skal sende mail til kiropraktor idag, har ikke sett noen enda med det da jeg alltid er overbevist om at mosjon kan kurere alt xD
   
 12. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Kiropraktor er verdt et forsøk :happy: Spent på hvordan det fungerer for deg, så post gjerne erfaringer om du har lyst :)
   
 13. Sunrise Blir kjent med forumet

  Bekkensmerter gjennom alle fire svangerskap, og symptomer fra positiv test. Levd med bekkenproblematikk mer eller mindre non stop siste 8 år..... Har også smerter etter svangerskap. Denne gangen har jeg brukt bbHugme fra noen uker inn i svangerskapet. Og mitt aller beste tips, variasjon, variasjon, variasjon. Litt av alt, men legge inn mikropauser hvor jeg avlaster bekkenet. Sitting og ligging gjør meg ekstra støl og stiv. Når jeg går korte/medium turer vrikker jeg på hoftene som en modell! Få mest mulig beveglighet i leddene.

  Ellers er det trening alene med øvelser med ball, fysio med trening, gravidsvømming, turer, husarbeid og avlastning.
   
 14. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Føler med deg! Jeg synes det er vanskelig å tilpasse aktivitet så det ikke blir for mye. Men det er jo en kontinuerlig prosess dette her. Har brukt å gå over noen måneder etter fødsel med meg. Skal prøve å trene mer fremover. Og mer overkropp, der har jeg ikke samme plagene så :D
   
 15. Soffi23 Elsker forumet

  Bare jeg her som virkelig ikke har råd til fysio?[emoji28]
   
 16. Strella Elsker forumet Marsipanene 2019

  Sniker fra mars. Jeg fikk henvisning fra legen og betaler kun egenandel, 209 kroner, hver gang frem til jeg oppnår frikort.
   
 17. lillepolly Glad i forumet Januarlykke 2019

  Fysio er gratis for gravide!!!
  Trenger ikke henvisning fra lege en gang, så lenge smertene er relatert til svangerskap.
  Men må vel velge en kommunal fysio da sikkert, ikke privatpraktiserende
   
 18. marri86 Glad i forumet

  Jeg mener at den fine regjeringa kuttet ut gratis fysioterapi for 1 år siden eller noe.. man trenger ikke henvisning lenger. Jeg betaler 121kr pr vanntrening og ca 160 kr pr vanlig behandling.

  De 2000 kr er kjipe fram til frikort,men vanntreninga har hjulpet meg til å få sove litt på natta. Men merker at jeg må droppe det noen ganger pga økonomien..
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden