Gode mellommåltid oppskrifter for ibs

MaySkrik

Flørter med forumet
❤️ Augustlykke 2020 ❤️
Hei,
Jeg har slitt med ibs i maange år og nå når jeg er gravid så syns jeg det er enda vanskeligere å finne ordentlige sunne og gode mellommåltider.. Spesielt nå i 3.semester og der en bør unngå diaré og sånne krampevondter.. Så hvis noen har noen gode forslag/oppskrifter uten gluten og uten melk, så kom med de !
Glutenfrie produkter inneholder ofte mye stivelse så det er ikke noe jeg vil spise flere ganger om dagen, så det må være noe jeg kan lage
Takk !
 
Har du prøvd å lage deg litt omelett? Jeg spiser en del egg nå. Eneste som frister. Da kan du tilsette de grønnsakene og annet som du har. Trenger verken gluten eller melk.
 
Har du prøvd å lage deg litt omelett? Jeg spiser en del egg nå. Eneste som frister. Da kan du tilsette de grønnsakene og annet som du har. Trenger verken gluten eller melk.
Ja jeg spiser 2 egg til frokost nesten hver dag, det eneste jeg kan spise til frokost forutenom grønn smoothie, reker eller kylling så da blir det litt mye med omelett til lunsj. Men takk for forslag :happy: Det er vanskelig når en skal øke matmengde og i de siste mnd.. har jo bare lagt på meg 4 kilo men heldigvis så legger mini på seg som han skal og alt er godt der ! Så hadde jeg sikkert noen kilo å ta av og ;)
 
Ja jeg spiser 2 egg til frokost nesten hver dag, det eneste jeg kan spise til frokost forutenom grønn smoothie, reker eller kylling så da blir det litt mye med omelett til lunsj. Men takk for forslag :happy: Det er vanskelig når en skal øke matmengde og i de siste mnd.. har jo bare lagt på meg 4 kilo men heldigvis så legger mini på seg som han skal og alt er godt der ! Så hadde jeg sikkert noen kilo å ta av og ;)
Har du prøvd å Google litt på internasjonale sider? Jeg må holde meg vekke fra histamin rik mat så holder på å gå på veggen til tider. Fant lite her. Men masse internasjonalt. Har en del internasjonale apper også om histamin mat. Kanskje de har noe om IBS og?
 
Hei,
Jeg har slitt med ibs i maange år og nå når jeg er gravid så syns jeg det er enda vanskeligere å finne ordentlige sunne og gode mellommåltider.. Spesielt nå i 3.semester og der en bør unngå diaré og sånne krampevondter.. Så hvis noen har noen gode forslag/oppskrifter uten gluten og uten melk, så kom med de !
Glutenfrie produkter inneholder ofte mye stivelse så det er ikke noe jeg vil spise flere ganger om dagen, så det må være noe jeg kan lage
Takk !

Jeg la ut en oppskrift i en annen tråd her med glutenfritt brød som inneholder havre, frø og nøtter, egg og bakepulver. Hvordan blir det med stivelse? Disse ferdige produktene er jo luft når det gjelder glutenfrie ting, hehe.
https://forum.babyverden.no/threads/grensehandel-karantene.1999500/page-5
 
Har du prøvd å Google litt på internasjonale sider? Jeg må holde meg vekke fra histamin rik mat så holder på å gå på veggen til tider. Fant lite her. Men masse internasjonalt. Har en del internasjonale apper også om histamin mat. Kanskje de har noe om IBS og?
Hei, nei det har jeg ikkje så det skal jeg prøve ! Takk for forslaget :happy:
 
Jeg la ut en oppskrift i en annen tråd her med glutenfritt brød som inneholder havre, frø og nøtter, egg og bakepulver. Hvordan blir det med stivelse? Disse ferdige produktene er jo luft når det gjelder glutenfrie ting, hehe.
https://forum.babyverden.no/threads/grensehandel-karantene.1999500/page-5
Hei, tok kopi av oppskriften så dette skal jeg prøve ! Jeg spiser minst mulig stivelse.. er utrolig glad i poteter så tenker at jeg får nok gjennom de til middag enn om jeg skal spise masse ellers i løpet av dagen, men noe er det nesten umulig å få i seg, og noe skal en jo ha..
Hehe, ja :wtf:
 
Hei sniker fra juli :)
Har du insta? prøv å sjekke ut eatingbyelaine :) hun er GF vegan også refined sugar free :)

Nå lager jeg det meste uten gluten melk og egg :)
hva med typ bananbrød? hjemmelaget müsli? hjemmelaget mellombar?

Jeg lager killer gode amerikanske cookies som jo ikke er det sunneste men veldig greie å ha på lur.
Sønnen min elsker eggesalat og jeg ser du skriver du spiser nok egg, men hvis du lager salat på 4-5 kokte egg, en pose ekte majones, 100-150 gr fint skåret skinke/hamburgerrygg/kalkun eller kyllingpålegg (fint skåret) samt litt type “grillkrydder” du tåler så smaker det helt super på brød/kjeks/knekkebrød.
Hvis du liker og tåler peanøtter så kan du lage cookies på 2,5 dl sukker 2,5 dl peanøttsmør, 2 store egg og 2 dl hakket mørk sjoko. Pisk sammen egg sukker og peanøttsmør og rør in sjoko, lag like store cookies og bak i ca 10 min på 180 (de skal være litt lyse og myke når du tar de ut)
Hvis du vil han den andre oppskriften er det bare å si i fra :)
 
Hei sniker fra juli :)
Har du insta? prøv å sjekke ut eatingbyelaine :) hun er GF vegan også refined sugar free :)

Nå lager jeg det meste uten gluten melk og egg :)
hva med typ bananbrød? hjemmelaget müsli? hjemmelaget mellombar?

Jeg lager killer gode amerikanske cookies som jo ikke er det sunneste men veldig greie å ha på lur.
Sønnen min elsker eggesalat og jeg ser du skriver du spiser nok egg, men hvis du lager salat på 4-5 kokte egg, en pose ekte majones, 100-150 gr fint skåret skinke/hamburgerrygg/kalkun eller kyllingpålegg (fint skåret) samt litt type “grillkrydder” du tåler så smaker det helt super på brød/kjeks/knekkebrød.
Hvis du liker og tåler peanøtter så kan du lage cookies på 2,5 dl sukker 2,5 dl peanøttsmør, 2 store egg og 2 dl hakket mørk sjoko. Pisk sammen egg sukker og peanøttsmør og rør in sjoko, lag like store cookies og bak i ca 10 min på 180 (de skal være litt lyse og myke når du tar de ut)
Hvis du vil han den andre oppskriften er det bare å si i fra :)
Tusen takk ! Tok screen av chatten så skal sjekke dette ut :happy:
Mener du de cookisene, ja bare gi meg oppskriften, sikkert gode å ha i veska til pressede situasjoner :p
 
Tusen takk ! Tok screen av chatten så skal sjekke dette ut :happy:
Mener du de cookisene, ja bare gi meg oppskriften, sikkert gode å ha i veska til pressede situasjoner :p
200gr sukker
140gr brun farin
200gr blå melange
rør sammen
2egg
rør egg inn
250gr Semper fin eller Møllerens fin gf mix (obs møllerens inneholdse majsstivelse husker ikke Semper)
90 gr kokosmel
1 tsk natron
1/2 tsk bakepulver
1 tsk salt
2 tak vanilje (min er flytende)
rør inn
250gr mørk sjoko i biter

Blir 18 cookies, bruker isskje til å få like store.
Kokosmel er veldig forskjellig mtp hvor mye væske absorberes.
bakes på under/over i midten av ovnen ca 10 min og skal være ganske myke når de tas ut, flytt over på rist (jeg bare lar bakepapir med cookies skli over)
Det er lurt å prøve første brett med “kuler” og se hvor mye de flater ut :) de skal bli ca 10cm - hvis dem ikke sklir mye ut kan du gjerne presse de litt flate med typ stekespade og bake ferdig (da må evt eggene være større eller melet noen gr mindre neste gang)
Hvis dette skjer så bare presser jeg resten flate før jeg setter de i ovnen :) Du kan også gjøre flere og mindre kaker men da må de nok bakes litt kortere tid
 
Back
Topp