Gi meg din beste brødoppskrift

En tråd i 'Matforum' startet av Venessiela, 5 Okt 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
  1. Venessiela Forumet er livet Maiblomstene 2017 VIP Assistert-jentene

    Har lyst til å bake brød i helgen. Har prøvd sånne poser med ferdig melblanding i før, men synes de brødene blir steinharde. Noen som har en god oppskrift?
     
  2. Evlina Glad i forumet Oktoberfruene 2018 Assistert-jentene

    http://bollefrua.no/2014/02/01/enkelt-hjemmebakt-brod-for-nybegynnere/

    Denne oppskrifta er nesten idiotsikker :hilarious: fikk dreisen på gjærbaksten etter å ha laget disse brødene.
    Bare vær flink med nøyaktige mål og eltinga på deigen så blir normalt sett gjærbaksten kjempefin :)
     
    • Liker Liker x 1
  3. Aicelain Elsker forumet Marsboerne 20 18

    Nå lager jeg litt på «slumpmetoden» , men her er sånn ca mål :) dette lages med kenwood og K-spade

    4 brød :
    1,8 dl lunka vann
    1 klump fersk gjær
    1 Ts sukker. 3 Ts salt
    1 pakke sammalt hvete grov (man kan også istedenfor ta en halv pakke sammalt hvete fin/ og halv pakke grov, for litt finere brød :) ) kan også ta litt
    En god dæsj olje (feks raps)
    Resten er hvetemel (måler ikke opp, tar på slump) .
    Ha i mel deigen blir passe seig. Om den faller lett fra
    kroken når du løfter opp, er den litt for bløt. Den skal sitte litt fast :)

    La så deigen heve til toppen av bollen 3 ganger . Dette skal Slå deigen ned å stikke en slikkepott i den eller elte med kroken. På tredje gang heller du brødre over i smurte brødformer. Fyll dem ca 2/3 full. Resten av hevingen skal gjøres i formene.

    Sett ovnen på 200grader varmluft.
    Når brødrene har hever ferdig i fornene setter du dem inn på brett. To på hver.
    Etter 10 min steking skal temperaturen settes ned til 175 grader. Deretter skal brødene steke i 50 min til :) så er de ferdige

    75055CC8-C724-4F6D-AEA7-67EDACC386E9.jpeg
     
  4. Stolt mamma Flørter med forumet

    Mitt beste tips uansett oppskrift er å redusere gjær mengden noe, bruke kaldt væske og heve over natta. Da får gluten og smakene i brødet god tid til å utvikle seg. Resultatet er luftigere brød med bedre smak.
     
    • Liker Liker x 1
  5. Prinsessa- Forumet er livet Marsipanene 2019 VIP Sommerfuglene

    Baker ca 3-5 brød i uka

    Blander 750 gram med tørt også tørrgjær.
    Bruker men, rugmel, havregryn og det man har .
    En dæsj Melonfrø , sesamfrø. Det skal bli 750 gram, så heller på hvetemel også. Ca 6 dø lunket vann og kenwoodmarakina gjør resten. Hever i ca 1 time. Klar den så i 30 sek og rett i forma. Etterhvert alt ifra 4 min til 10min.
    Steker i 45 min på 200 grader.
    Ikke altfor grovt, har 2 barn som ikke er storfan av fuglemat haha.. det går et helt brød til kvelds, skolemat og frokost. Så baker nesten hver dag i ukedagene.
     
  6. |Frosken| Juni12s hobby/håndarbeider VIP Junibarna 2015

    Baker brød bare på slump, men beste trikset mitt er å ha en skål med vann nederst i ovnen, får litt dampfunksjon og brødene blir saftigere med bedre skorpe som faktisk sitter fast i brødet
     

Del denne siden