Nå lager jeg litt på «slumpmetoden» , men her er sånn ca mål
dette lages med kenwood og K-spade
4 brød :
1,8 dl lunka vann
1 klump fersk gjær
1 Ts sukker. 3 Ts salt
1 pakke sammalt hvete grov (man kan også istedenfor ta en halv pakke sammalt hvete fin/ og halv pakke grov, for litt finere brød
) kan også ta litt
En god dæsj olje (feks raps)
Resten er hvetemel (måler ikke opp, tar på slump) .
Ha i mel deigen blir passe seig. Om den faller lett fra
kroken når du løfter opp, er den litt for bløt. Den skal sitte litt fast
La så deigen heve til toppen av bollen 3 ganger . Dette skal Slå deigen ned å stikke en slikkepott i den eller elte med kroken. På tredje gang heller du brødre over i smurte brødformer. Fyll dem ca 2/3 full. Resten av hevingen skal gjøres i formene.
Sett ovnen på 200grader varmluft.
Når brødrene har hever ferdig i fornene setter du dem inn på brett. To på hver.
Etter 10 min steking skal temperaturen settes ned til 175 grader. Deretter skal brødene steke i 50 min til
så er de ferdige