Frokost/lunsj/kvelds

Smil90

Elsker forumet
Augustlykke 2015
Fint med tråd for oppskrift til disse måltidene - tenker da hjemelaget :)

Skriv ingr. Og hvordan den skal tilberedes :)
 
Kjempegod og mettende fruktmos:

2 veldig modne bananer
2 avokado
1,5 mango
1 halv boks kokosmelk
Saft fra 1 halv lime

Kjørt sammen med stavmikser og serveres kald!

Suuuuupergodt brød:

https://lagbarnemat.wordpress.com/2014/06/24/verdens-beste-brod-eltefritt/

Bananlapper:

Jeg bruker stavmikser på 1 banan og 2 egg + noen never bløtlagte havregryn og eventuelt litt kokos! Lar de svelle i 30 min og så steker jeg i kokosolje på svak varme (sette platen på fullt, men setter den ned til halvparten før jeg legger på lappene). Steker i 15 min ca, og snur når det er halvveis

Hjemmelagd leverpostei:
ImageUploadedByBV Forum1455050378.104216.jpg
 
Kunne vi ikke fått festet denne tråden der oppe?:)
For første gang prøver jeg meg også på hjemmelaga så fint med oppskrifter;)

Fåreløbi går her kun i pæremos og søtpotet & gulrotmos som går ned på høykant:D

Skal prøve å lage advokado og banan i kveld:p
 
Hjemmelagd fiskegrateng til middag!
ImageUploadedByBV Forum1456498930.245745.jpg:
300 g torsk
1 porsjon kokt fullkornsmakaroni
3 dl havremelk
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g usaltet meierismør
50 g hvetemel
1/3 finhakket purre
Malt muskat
Pepper
Hvitløk
Sitronsaft
Usøtet strøkavring

Gjør slik:

Sett både torsk og makaroni på kok. Ovnen på 180 grader.
Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk (kok opp på svak varme og rør hele tiden). Avkjøl! Ha eggeplommene i sausen sammen med purre, makaroni og torsk. Smak til med godt med krydder og sitronsaus! Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn. Ha blandingen i en smurt ildfast form og strø over strøkavring! Stek på midterste rille i ca. 30 min.

Server med kokte grønnsaker :)
 
ImageUploadedByBV Forum1456688597.378994.jpg
Fiskenuggets til middag:

400 g torsk
Havremel
pepper (og salt til eldre barn)
2 egg
1 ss havremelk/kokosmelk (eller vanlig melk for barn over 10 mnd)
strøkavring

1. Del fisken i passende biter.
2. Sett fram tre skåler med mel og krydder i en, egg og melk pisket i den andre og strøkavring i den tredje
3. Rull fiskebitene først i melblandingen, deretter i eggene og til slutt i strøkavringen. Vær gjerne generøs med mengden for beste resultat.
4. Stek på middels varme i usaltet smør ca. 5 min på hver side. Du kan med fordel dryppe litt sitronsaft over fisken.

Server med smørdampede grønnsaker og pasta.
 
Vis vedlegget 163955
Fiskenuggets til middag:

400 g torsk
Havremel
pepper (og salt til eldre barn)
2 egg
1 ss havremelk/kokosmelk (eller vanlig melk for barn over 10 mnd)
strøkavring

1. Del fisken i passende biter.
2. Sett fram tre skåler med mel og krydder i en, egg og melk pisket i den andre og strøkavring i den tredje
3. Rull fiskebitene først i melblandingen, deretter i eggene og til slutt i strøkavringen. Vær gjerne generøs med mengden for beste resultat.
4. Stek på middels varme i usaltet smør ca. 5 min på hver side. Du kan med fordel dryppe litt sitronsaft over fisken.

Server med smørdampede grønnsaker og pasta.
Hjemmelagd fiskegrateng til middag!
Vis vedlegget 163607:
300 g torsk
1 porsjon kokt fullkornsmakaroni
3 dl havremelk
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g usaltet meierismør
50 g hvetemel
1/3 finhakket purre
Malt muskat
Pepper
Hvitløk
Sitronsaft
Usøtet strøkavring

Gjør slik:

Sett både torsk og makaroni på kok. Ovnen på 180 grader.
Lag en tykk hvit saus av smør, mel og melk (kok opp på svak varme og rør hele tiden). Avkjøl! Ha eggeplommene i sausen sammen med purre, makaroni og torsk. Smak til med godt med krydder og sitronsaus! Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn. Ha blandingen i en smurt ildfast form og strø over strøkavring! Stek på midterste rille i ca. 30 min.

Server med kokte grønnsaker :)

Nam! Så utrulig godt ut!:D
 
Back
Topp