Friluftsliv

En tråd i 'September 2012' startet av Fru H, 14 Jan 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  I år slås jo et ekstra slag for friluftslivet og jeg skal innrømme at vi har vært litt sløve med å komme oss ut i det siste.
  Jeg leser om familier som overnatter ute i telt på vinteren og blir veldig inspirert!
  Pålkos ute før leggetid og masse frisk luft.
  Slikt noe har vi ikke utstyr til per dags dato, men det er jo mye annet man kan finne på ute :D
  Er det noen som har masse uteplaner fremover? :D
   
 2. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Vi ER jo veldig glade i å være ute, være på tur og kose oss i naturen uansett årstid! :D

  Mange lurte på om det ikke var iskaldt da vi var på tur på lørdag i -6 og masse vind, men ingen av oss merka noe til været for vi kosa oss sånn.

  Vi har jo naturen rett bak huset og kan gå i skogen når vi vil!

  Denne sommeren skal vi sove i telt! Men vi venter til sommeren :p

  Vi er ute uansett vær, ungene bryr seg jo ikke om litt vind eller regn. Og det er så koselig å gjøre noe sammen som ikke koster penger ;)

  Men vi blir nok ikke å stresse med å "rekke" mye utetid i hverdagen. Ettermiddagene er så korte og Hermine er sliten etter bhg, så utetiden vår er og forblir nok forbehold helgene i all hovedsak. Spesielt når det er så mørkt hele døgnet! Men når det blir lysere så er vi ofte på tur på ettermiddagen også!

  Til helgen skal vi på hytta, Hermine har gledet seg hele uken. Og da skal vi ta med telt og slå opp ute, så skal hun få leke på sauskinn i teltet sitt. Der er vi ute hele dagen, griller lunsj på bål og koker kaffe på bål. Alle uteklærne våre oser røyk men det er verdt det! :D

  Villmarksbarna er vår store inspirasjon ;)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Vi er vel ikke så veldig naturfolk av oss her :p jeg er IKKE glad i kaldt vær og hater vind! Overnatting i telt syns jeg er fryktelig skummelt om det er helt mørkt rundt meg :p (litt mørkeredd).. men vi drar ut i nærområdet i helgene :) enten i noen andre barnehager eller går turer, og aker i parken like ved. Jentene elsker det :) meeeen er det kaldt, så klager de! Og er det litt vind, så vil dem inn! Og Leoh er IKKE noe glad i snø :p haha.. og dette er ikke pga meg! For jeg klager ikke selvom jeg ikke liker været..vil ikke lære dem å følge meg lissom;)

  Så vi kommer nok til å fortsette som vi har gjort, og heller ta noen turer på fjellet (ved områdene hvor det er alpinanlegg) nå fremover for å få litt sol og få aket og kost oss :) men da må vi ha tilgang til toalett og evt stellerom for Liana :) Leoh tror jeg ikke vi tar med enda, siden han bare kommer til å klage :p
   
 4. Bébbe Elsker forumet

  Vi er altfor lite ute. Det blir litt begrenset pga at jeg er syk, men vi er også for lite flinke til å komme oss ut når vi kan.

  Her i kommuna kan man låne gratis turutstyr, friluftsutstyr, kajakker og div. Kanskje det finnes noe slikt i deres kommune? Vi har lite eller ingenting av slikt utstyr, men kjenner mange som har. De er mye ute og ungene elsker det. Mange av naboene driver med kajakkpadling, fjellklatring og et generelt veldig spreke. Haha...lurer på om universet ga oss et hint da vi slo oss ned her ;-p

  Vi bor slik til at vi kan bruke nærområdet til masse. Her er fjell, sjø og skog. Flere "leirplasser" rundt omkring som man kan bruke. (dumt vi ikke er så flinke å bruke det, så full skjerpings her). Mye man kan gjøre uten noe særlig med utstyr også. Kanskje dere kan ønske dere noe til jul/bursdag fremover?
   
  • Liker Liker x 1
 5. Bébbe Elsker forumet

  ...lurer på hvorfor ikke smileyene mine viser noen gang.....
   
 6. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Man kan fint tisse i snøen og skifte bleie ute da. Selv om det er vinter :p Det har vi gjort mange ganger. ;) Må bare ha med sitteunderlag og et teppe, og så skifter man i full fart uten å kle av ungen helt. :) Noe av det Hermine synes er mest stas når vi er på tur er å tisse ute :eek: :p
   
 7. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Wow, så flott kommune dere bor i som låner ut turutstyr :eek: :D

  Finnes ikke slikt i Tromsø. Men svigerfar har alt som finnes av stormkjøkken, primus, kokeutstyr, kaffekjele osv. Store sekker og gode skinn til å sitte på har vi selv. Så fikk vi en stormduk i julegave, den kan settes opp som en gapahuk og gir le for vinden. :)

  Men vi skal ønske oss mer turutstyr, evt begynne å samle litt når jeg får inntekt. Når man først har investert så varer det jo i mange år. Det er jo så morro å lage mat ute i naturen, annet enn pølser...kan bli mye pølser i perioder hvor vi er mye ute. :p
   
 8. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Bruker du Emojis? For de kommer ikke opp i appen ;)

  Du må bruke tegn : ) :) : eek : :eek: : confused : :confused: : p :p ; ) ;) : D :D ...bare dropp mellomrom mellom kolon og tekst/tegn :p
   
  • Liker Liker x 1
 9. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Vi er forsåvidt endel ute, men mest utenfor huset :p
  Det arrangeres endel aktiviteter her fra før, og enda mer i disse tider. På søndag er det skøytedag arrangert med aktiviteter f.eks. Da lånes ut gratis skøyer.
  Jeg tror Fretex låner ut endel utstyr, det må jeg sjekke ut.
  Hytta har vi jo og, men det er ganske langt inn med ski på vinteren desverre. Vi hadde tenkt oss dit i vinterferien, men mannen får nok ikke fri.
  Heldigvis er vi greit utstyrt med mye, jeg er tross alt gift med en militær :p men telt og slikt har vi ikke annet enn at han har tilgang på endel på jobben, men det spørs om vi får bruke det.
  Jeg tenker også at barna tåler veldig mye dersom de blir vant til det, men det må selvsagt oppleves som noe bra :)
   
 10. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Så fine muligheter dere har.
  Det er slik det er her også - masse man kan finne på, men vi glemmer det litt.
  Som sagt tror jeg at vi er endel ute, men kunne sikkert kommet oss mer ut og utfordret oss selv på å gjøre andre ting enn vi gjør i dag. Ungene elsker jo å være ute, og vi er glade i det vi voksne også.
   
 11. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Mannen her primus og et kjelesett til den, så her er det bare å få r@ven ut egentlig :p
   
 12. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Jeg tror også at barna må "herdes" fra de er små dersom man ønsker at de skal bli glad i naturen og å være ute.

  Hermine har jo vært satt i snøen fra hun var 5-6 måneder gammel :p Da var vi i Lofoten og hun var med ut på tur. :) Den påska hun var 7 måneder lå hun og åma seg rundt ute i snøen :D

  Men hun er garantert en uteunge, og det er så herlig! :)

  Jeg synes det er så innmari kjedelig med lekeplass og å være på utsida av huset, selv om vi er masse på utsida bare og Hermine elsker det. Derfor prøver vi å komme oss mest mulig ut i skogen, da blir det morro for alle sammen. ;)

  Vi er jo mest ute døgnet rundt nærmest om sommeren, så nå skal vi også bruke uteområdene rundt oss om vinteren. :)
   
 13. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Haha :p

  Vi må ikke ha primus for å dra ut på tur da, kun dersom vi skal koke noe mat.

  Svigerfar mente det ble dårlig varme i stormkjøkken på vinteren når det er veldig kaldt...men jeg vet ikke helt om primus og stormkjøkken er det samme? :p
   
 14. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Nei huff... det hadde aldri jeg orket på meg selv! Å stått med rompa bar ute i den kulda her:p Er kaldt nok å gå på do inne til tider! haha.. så det vil jeg ikke gjøre andre tider enn på sommeren med barna heller ;) da vil jeg heller dra til områder hvor det er tilrettelagt for både å gå på do, og å stelle! Får ikke Emira til å tisse eller bæsje uten do heller:p hehe.. for sånt er hun nøye på! Tørker til og med dosetet om det er en liten vanndråpe der:eek::p
   
 15. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Den skal kunne brukes på vinteren ja, mannen har en slags skjerm han kan sette rundt om det blåser kaldt f.eks.
  Nei selvsagt trenger msn ikke det for å komme seg ut - men da har man jo litt muligheter :)
   
  • Liker Liker x 1
 16. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  hehe, ja, man er så forskjellig.

  Men vi vil gjerne være på tur mer enn en time i slengen, og det er ikke toalett i naturen så da gjør vi vårt ute både sommer som vinter. Hermine både tisser og bæsjer ute i snøen, vi holder henne bare så gjør hun det hun må. Sist i -8 :p men vi bruker alltid todelt mellomlag, så drar vi av overdelen på dressen i full fart, ned med bukser og hun gjør seg ferdig på 1 min. Tar ca 2 minutter fra vi kler av til hun er ferdig påkledt igjen. :)
   
 17. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Det er ganske imponerende at hun faktisk gjør fra seg selvom hun ikke har en do/potte! ;)
   
 18. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Egentlig ikke...det er ganske naturlig :p
   
  • Vinner Vinner x 1
 19. Fru H Mot nye tider September 2012 VIP

  Fremover nå må også Lillebror få mulighet til å gå på do utendørs da vi tar han ganske ofte for å tisse. Bæsjingen er han ikke helt i gang med annet enn i bleia, men jeg håper og regner med at det kommer ganske kjapt fremover!
   
 20. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Enkelere for gutter å tisse ute da, dersom de kan stå å tisse. ;)

  Hermine husker enda da det var sommer og hun løp uten truse hele tiden og tissa der hun ville (ute på hytta). Så hun synes det er SÅ stas når vi er på tur og hun kan gjøre sitt fornødne i snøen...nesten så jeg mistenker henne for å late som om hun må tisse for å få gjøre det ute :p :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden