Fast føde

En tråd i 'April 2018' startet av Bkno7684882, 6 Aug 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Bkno7684882 Blir kjent med forumet

  Noen her som har begynt med fast føde? Hvordan har det gått og hvor gamle var de?
   
 2. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Har ikkje begynt, men har frosset ned mange moste grønnsaker og frukt, skal begynne når nurket er over 4 mnd, som er ganske snart. Håpar det fell i smak [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 3. snippsnappsnuppa Gift med forumet Mailykke 2018 Himmelbarn *Aprilbaby 2018*

  Vi prøvde noen få skjeer grøt med sviskemos i dag, det var populært. Hun blir fire mnd neste uke og får mme. Trapper gradvis opp hvis hun ikke får noe vondt i magen etc.
   
 4. Isbjørnungen Flørter med forumet *Aprilbaby 2018*

  Vi har forsøkt most banan, den var populær da vi blandet med morsmelk. Avokado var rart, og pære (most ferdigpakke fra nestle) var sånn midt i mellom.

  Hva slags grøt bruker dere? Og hvordan lager dere sviskemos?
   
 5. Bkno7684882 Blir kjent med forumet

  Mi blir fire mnd på fredag, får kun mme. Begynte dere i samråd med helsesøster?
   
 6. 9-2 9-2 *Aprilbaby 2018*

  Lurer på å begynne om 1 uke (uken før HiN er 4 mnd) ..siden vi skal på reise om 3 uker. Tenker da at hun blir vant til grøt og kan begynne med dette på kvelden.
   
 7. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Ja, var helsesøster som anbefalte å begynne med smaksprøver ved fire måneder. Dette sa ho på tre-månederskontrollen
   
 8. Catzer Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Lille blir snart fire mnd, så tenker å begynne med smaksprøver snart. Tenkte å begynne med søtpotetmos, så potet-eplemos. Så får vi se videre, tenker å lage litt å fryse ned i isbitbrett. :) Kan være lurte å starte med frukt/grønnsaker da korn er tungt å fordøye for de små magene deres. :)
   
 9. Isbjørnungen Flørter med forumet *Aprilbaby 2018*

  I går hadde jeg ikke laget noen smaksprøver til når vi skulle spise middag, og da satt frøkna og smattet og slikket seg rundt munnen hele tiden. Endte opp med at hun fikk smake bittelitt hvitløkssmør på fingeren min, det var veldig stas, og hun gjorde tegn til å skulle smake flere ganger:wideyed:
   
 10. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Spurte helsesøster hva som var "siste nytt innenfor forskning" angående å starte med smaksprøver fra 4.mnd alder eller 6.mnd alder. Hun sa siste nytt var at de ikke fant noen forskjeller i forhold til allergiforebygging. Så vi tenkte starte med smaksprøver i form av moste grønnsaker og frukt fra babyen blir 4 mnd gammel om en uke. :) Fullammer fra før av.
   
  • Liker Liker x 1
 11. Dilbertina Forumet er livet *Aprilbaby 2018*

  Ja, og aller siste nytt er vel at en del leger og forsker ønsker å få fjernet anbefalingene om å fullamme til 6 mnd på grunn av at de fleste får for lite b12 i melka.. Likevel tviholder vi på fullamming i 6 mnd, fordi vi er veloppdratte. [emoji6] Jeg er intet unntak. Mini ble 5 mnd på mandag, og de siste dagene har han tydelig begynt å vise interesse for maten jeg spiser. Men jeg holder likevel igjen, for jeg er jo såå flink om jeg klarer å drøye det til han er seks mnd. [emoji849] Det blir som når jeg slanker meg: Føler meg kjempeflink om jeg har spist lite en dag, selv om jeg innerst inne vet det ikke er flinkt, bare dumt. [emoji6]
   
  • Liker Liker x 1
 12. Solsikke85 Forelsket i forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ *Aprilbaby 2018*


  Har det på samme måten! Vi kom i gang med ammingen litt sent, og jeg er fast bestemt på å fullamme til han er seks måneder. Selv om jeg eeegentlig ikke tror det har noe å si er det av en eller annen grunn veldig viktig for meg..
   
  • Liker Liker x 1
 13. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Har lagd gulrotmos, fryst ned i isbitform. Tenkte ta opp en bit å gi som smaksprøve. Men har lest på www.sunnstart.no at de ikke bør tines på kjøkkenbenk. Enten måtte det tines i kjøleskap over natta, eller i varmt vannbad. Hva gjør dere når dere tiner?
   
 14. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Har både gjort det i kjøleskap over natt og i vannbad, men har også bare puttet isbiten i en liten gryte og tint den på komfyren, det er jo veldig raskt. Kan vel ikkje skade det.

  Men gutten vår har blitt så veldig urolig ( i magen?), spesielt under amming, så tar en pause med fast føde no, for å se om det kan ha en sammenheng.
   
 15. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020

  Så lurt å varme den i en kasseroll ja :)
  Ja det kan jo kanskje være en sammenheng med uroen. Men jeg vet ikke.

  Har dere brukt å ha morsmelk i mosene/smaksprøvene? :)
   
 16. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Ja det hadde vi i starten, men slutta då eg blei så sår av å pumpe, og det ikkje alltid kjem så mykje ved handmjølking.. det kan jo vere derfor han reagerer meir no... Hmm....
  Iallfall skikkeleg stress om dagen. Guten vil ikkje sove på dagen, vil ikkje ta pupp halvparten av gangene, og skriker hver gang han blir lagt ned. Ser han er dødstrøtt.

  Og det er eg også[emoji57]
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Fregnefanten Forumet er livet Sommerfuglene *Aprilbaby 2018*

  Har prøvd gulrot, grøt, sviskemos og potet+gulrot hittil [emoji4] gulrot og potet+gulrot var veldig populært! Blandet i litt mm for å gjøre det mer flytende og ikke så altfor uvant, det funket fint. Grøt og sviske må vi ha en pause med da småen fikk så vondt i magen av det.. skal prøve pære og søtpotet i uka som kommer, er så gøy med smaksprøver! [emoji2]
  Han ble 4 mnd 18.august.
   
  • Liker Liker x 1
 18. Catzer Forelsket i forumet *Aprilbaby 2018*

  Har prøvd søtpotet, har da i litt usalta meierismør og eple-avokado mos :) Sistnevnte falt veldig i smak!
   
  • Liker Liker x 1
 19. Pinnsvinet Glad i forumet Novemberlykke 2020


  Kan det være han er i utviklingssprang? Håper du får hvilt noe, og at det bare er for en periode. <3
   
  • Liker Liker x 1
 20. Småsnakk Forelsket i forumet JuniJubel2021 *Aprilbaby 2018*

  Takk, håpar på det samme! Har hatt det betre i dag heldigvis. Fått sove sammen med meg i dobbeltsenga på dagtid, og litt i vogna. Det hjelper på humøret for oss begge[emoji4]
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden