Førde Sentralsjukehus

En tråd i 'Fødesteder i Norge' startet av Babyverden, 23 Nov 2012.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Babyverden Administrator ⭐️ Babyverden Stab ⭐️ VIP

  Telefon: 57 83 92 33
  Nettside: https://helse-forde.no/avdelinger/kirurgisk-klinikk/kvinneklinikken#les-meir-om-kvinneklinikken
  Adresse: Førde Sentralsjukehus, 6800 Førde (vis på kartet)

  Fødeavdelingen tilbyr følgende typer smertelindring:
  - Epidural
  - Lystgass
  - Akupunktur
  - Steriltvannspapler
  - Badekar

  [IMG]

  Barseltilbud og visittider:
  Vi har fire fødestover og 15 senger på barsel. Vi har også familierom.
  Barselhotell: Ved Lærdal sjukehus er det poliklinikk og barseltilbud. Kvinner som har født kan velge å ha barselopphaldet i Lærdal. Same tilbod vil bli oppretta ved Nordfjord sjukehus.
  Visittider: Fedre og søsken er velkomne på avdelinga heile dagen utanom i siestaen som er mellom 13.00 og 15.00. Andre besøkande kan takast i mot utanfor avdelinga.

  Gjennomsnittlig liggetid: 3 døgn

  Her finner du Spedbarnsboken: Boka står i egen monter i daglegstova slik at foreldre kan forsyne seg sjølv.
  (Eller du kan bestille den gratis her https://gobokhandelen.no/produkter/bok/spedbarnsboken-2017/)

  Parkering: Fri parkering på tilviste parkeringsplassar for pasientar og pårørande. Bruk parkeringsautomat for å få kontakt med resepsjon for utskriving av parkeringsløyve.
  Antall fødsler i året ca 800.

  Nyttige telefonnummer:
  Andre telefonnummer:
  Poliklinikk for gravide 57 83 92 33
  Gynekologisk poliklinikk 57 83 92 39
   
  • Liker Liker x 2
  Last edited by a moderator: 26 Jan 2018
 2. Ikke i bruk Forumet er livet

  Er det noen som har født her i det siste som vil dele erfaringer??
  Følte du deg godt ivaretatt på barselavdelingen?
  Fikk pappaen overnatte med dere?
   
 3. Katta Forumet er livet Novemberlykke 2018 ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️ ♡ Maibarna ♡ Aprilbarna`15

  Fødte i Førde i 2015, fødselen gikk ok, ungen kom ut til slutt, og de var greie underveis.
  Barsel var helt ok det og, fikk være alene med pappaen på rommet i to netter, så kom det noen andre, men da dro vi. Han måtte flytte ut da, men det var ikke aktuelt.
  Når man føder i Førde (eller på Voss og i Volda) kan man også være på barsel på Nordfjordeid eller i Lærdal, det anbefales veldig!!
   
  • Liker Liker x 1
 4. Lil-17 Forumet er livet Septemberbarna 2019 Oktoberlykke 2019 Desemberlykke2017 Assistert-jentene Snøfnuggene 2018

  Fødte der i 2011. Var veldig fornøgd med alt! De som var på jobb var veldig omsorgsfulle og profesjonelle.
  Ble satt i gang, men ingenting skjedde, så pappa'n fikk overnatte på "sykehus hotellet" mens jeg sov på føden.
  Var veldig dårlig etter fødsel, fikk alenerom til jeg var bedre - delte rom med tre-fire andre etterhvert.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Lykkemamma02 Flørter med forumet

  Fødte der i 2015, og håper på å få føde der igjen snart. Ble satt i gang/de tok vannet. Hadde fødselsangst, og følte at jeg ble tatt på alvor og at de virkelig passet på meg.

  Barseltiden på sykehuset var også fin. Første natta hadde vi på alenerom sammen med pappaen. Så var det noen andre som trengte rommet, så da lå vi flere på samme rom. Pappan måtte sove hjemme. Var på sykehuset i fem dager, fordi melka mi ikke kom skikkelig igang før på dag fire. Fikk god hjelp med ammingen, og fikk vår siste natt på sykehuset sammen alle tre på enerom igjen. Da vi reiste hjem følte jeg meg veldig trygg, og var veldig glad for all hjelpen jeg hadde fått. All creds til jordmødrene og de ansatte på Førde sentralsjukehus! Jeg gleder meg til neste gang!
   
  • Liker Liker x 1
 6. Cosacita Forumet er livet

  Har født der to ganger og har bare fine opplevelser! Nå skal de lage til flere enerom slik at man slipper å dele med opptil tre andre [emoji4]
   
  • Liker Liker x 2
 7. Ikke i bruk Forumet er livet

  Oppdatert informasjonslink :)
   
 8. Hulder Forumet er livet August 2018

  Strålande fornøgd med Føde/Barsel i Førde :) Rakk innom tre skift ved siste fødsel, og alle tre jordmødrene var veldig flinke, betryggande og omtenksomme. Bonus til anestesi som kom på 10 minutt, når det vart behov for dei ;)

  Barsel var også fint, men bra det blir fleire enerom, spesielt for dei som kjent langveis fra.
   
 9. sofia Glad i forumet Septemberbarna 2019 Julikulene 2020

  Har født to barn i Førde, og er veldig fornøyd med oppfølgingen underveis i fødselen. Jordmødrene var fantastiske.

  Men på barsel ble jeg skuffet. Med nr 1 var jeg helt utslitt og ble lagt på et tomt firemannsrom, allikevel fikk ikke mannen min være der på natten og fikk beskjed om å dra med en gang. Jeg fikk hjelp til å helte frokost morgenen etter, men det var det. Var veldig slitsomt å dra med babyen opp i andre etasjer for å balansere ett matbrett med meg ned igjen. Hadde klipt mye og slet med å gå.

  Dette gjentok seg med nr 2. Da var vi fire mammaer og fire barn på rommet, konstant gråt og jeg fødte sent på kvelden. Spurte om hjelp til å hente frokost morgenen etter, men den måtte jeg hente selv.
  Det som også var dumt med den avdelingen var at man ikke fikk med seg barnet inn på badet pga plassmangel (trillesenga gikk ikke inn), og jeg syntes det var ubehagelig å la barnet ligge alene i rommet med fremmede pårørende som gikk inn og ut når jeg måtte på do osv. Spurte om hjelp til tilsyn av personalet for å ta en dusj etter fødselen, men det kunne de ikke hjelpe meg med.
   
 10. Lykke liten Glad i forumet Sensommerbarna 2019

  Har født her 2 ganger- dette blir 3. Forsovet god opplevelse med føden. Har kun mått på ei kjempe sur og hardhendt jm. Hun fikk beskjed om å holde seg unna meg siden har eg ikkje sett henne. Nr 2 er født prematur og før fødselen startet skikkelig ble eg ikkje trodd av jm og gyn at fødselen hva på veg til p starte skikkelig helt til de undersøkte meg igjen å endte med å sende meg i helikopteret til Haukeland pga kapasitetsmangel på barnekntemsiv. Uka etter kom sønnen min prematurt lell og denne gangen ble eg hørt skikkelig og tatt godt vare på av jm og leger. Barnet fikk kjempe god hjelp og oppfølging på intensiven men på barsel ? Vel hadde enerom 2 døgn på siden av eit fullt 4 mannsrom å lå å hørte på babyene skrike hele døgnet. ( ikke noe gøy når min lå på intensiven.) etter døgn to ble eg eg flyttet på pasienthotellet for da tilhørte eg ikkje barsel lengre. Når det kom til opp følging på barsel så eg ikke til ein eneste jm så kom innom å spurte el undersøkte meg. Noe eg synes hva litt merkelig. Heligvis hva igjen legene å sykepleieren på barneavd. Veldig hyggelige og tok vare på meg også. Her fikk eg til og med servert mat uten at eg måtte gå opp el ned etg får hente.
   
 11. Hønemor87 Gift med forumet Januarlykke 2020

  Jeg fødte der to ganger. En I 2007 og en i fjor sommer (2018) I sommer var det mye ferievikarerer der fra Danmark og opplevelsen min var helt fantastisk. Jeg fikk en helt annen opplevelse i 2018 enn 2007. Begge mine barn har vert premature men sterke nok til å være med meg meste parten av tiden. Jeg var der i ca 10 dager med begge to. Første gangen følte jeg ting var veldig uoversiktlige og som førstegangs opplevde jeg at jeg ikke ble ivaretatt i prosessen med fødsel. Så derfor valgte jeg å skrive fødebrev sist gang. Opplevde da at alle mine ønsker ble oppfylt og det var en fantastisk opplevelse. Kan virkelig anbefale det!!!!
   
 12. Marisma87 Flørter med forumet

  Fødte her i 2012 og syns jordmødrene var heilt fantastiske vi lo og tulla mye. Legen var også flink. Følte meg godt ivaretatt. Når jeg hadde født fikk pappaen sove sammen med meg på et familierom og vi fikk kveldsmat med norske flagg og det stod gratulerer med den lille. Barsel var også bra en kunne velge om de henta mat til deg eller du gikk selv. Låg 4 dager. Skal inn igjen i 2020 så får se hvordan det er da.
   

Del denne siden