Økologisk mat blir sprøyta med like mye sprøytemidler, den eneste forskjellen er at sprøytemidlene er naturlige. Klor er et naturlig stoff, det betyr overhode ikke at det er trygt å innta. Det finnes bønder som ikke sprøyter maten sin som driver økologisk landbruk, men det er ikke det som gjør dem økologiske. Økologisk landbruk er ikke bærekraftig fordi det stripper jorda for næring og når det kommer til lkologisk kjøtt så er det på grensen til dyremishandling for om dyrene blir syke så får de ikke medisiner annet enn homeopatisk medisin som har absolutt null effekt. Det eneste av økologiske produkter som faktisk er verdt det er egg. Fordi hønene får mer plass og mer utetid og har derfor en bedre levestandard enn konvensjonelle.
Kanskje bonden dere kjøper fra ikke sprøyter og at hen har dyr i små nok mengder i store nok arealer at de ikke blir så mye syke, men du kan ikke si at all økologisk mat er sunnere fordi det ikke er sprøytet, fordi den økologiske maten du f.eks kjøper på matbutikken er sprøytet. Når det er sagt så er det så små mengder det er lov å bruke i Norge at du må innta enormt mye av det for å kunne ha en negativ effekt av det. Er du i utlandet der i mot så kan det kanskje lønne seg å velge økologisk i forhold til sprøytemidler, da de har mindre strenge krav til konvensjonelle grønnsaker enn økologiske.
Ikke meningen å kuppe tråden over til noe annet, men det er så utrolig frustrerende hvor ofte jeg ser st folk sier økologisk mat ikke er sprøytet. Så før du sprer feilinformasjon så ta å les litt om det. Folkeopplysningen på nrk har en veldig enkel og forståelig episode om det som er veldig spennende, ellers kan du bare google «økologisk sprøytemidler».