Dåp og gjesteliste

En tråd i 'Mai 2019' startet av MaiMor19, 28 Apr 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Er det noen som har begynt å tenke på barnedåp/navnefest og gjester, forberedelser etc allerede? Jeg tenker litt nå, vel vitende om at den første tiden etter fødsel nok blir viet til andre tanker :)

  Vi tenker å ha en liten dåpsfest hjemme etter gudstjenesten i kirken. Så kommer jo spørsmålet opp hvem man skal be. Det er ulike tradisjoner på min og mannens side, og til og med på min mors og fars side er det ulike tradisjoner. Jeg syntes det er vanskelig å vite hvem man skal invitere. Skal vi invitere det som blir riktig for oss, også ikke bry oss om noen blir såret eller ikke for å ikke bli bedt, eller skal vi be «alle» så alle blir fornøyde? Syntes det er vanskelig.

  Legger til at dersom vi ber til liten fest blir det kun aller nærmeste familie, og det blir invitert likt fra alle kanter av familien, slik unngår vi at noen blir lei seg fordi feks «den og den ble bedt og jeg har lik familietilknytning som de»...

  Hva har dere tenkt til å gjøre?
   
 2. Isis Glad i forumet It's gonna be May 2019

  Vi skal ha navnefest i august en gang. Enten på er lokale i nærheten eller her hjemme med mat fra et eller annet sted. Tenker vi inviterer den nærmeste familien og noen få venner. Men vi blir fort 30 stykk. Enkelt med mat og få kaker slik at alt blir spist opp.
   
 3. Itsgonnabe3 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤ Februarlykke 2022❄️

  Vi har booka navnefest i september og kommer til å be onkler, tanter, besteforeldre og søskenbarn av barnet :) det blir 20 til bords og det synes jeg holder for en navnefest
   
 4. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Hvis vi ber kun aller nærmeste familie (våre søsken med følge og barn, foreldre og besteforeldre) blir vi et par og tyve. Vi har ikke bestemt oss for faddere og dersom de blir uten for nærmeste familie må vi jo invitere de i tillegg. Da er det stappfullt hjemme...

  Tenker dere å bestille ferdig mat uansett hva dere ender opp med av sted? Per i dag ser jeg for meg en kombinasjon til et koldtbord, lage litt selv og kjøpe litt ferdig, og få hjelp av familien til å bake et par kaker...
   
 5. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Så godt å høre at det er flere som tenker på å invitere kun nærmeste familien. Vi får litt blandede tilbakemeldinger når jeg drøfter dette blant min familie. Tror våre tanter, onkler og søskenbarn med familier forventer å bli invitert :(
   
 6. Realisten Elsker forumet

  Altså, jeg ofrer ikke min lommebok fordi folk ikke skal bli såret :hilarious: Så her blir det nærmeste familie, og pynt fra ebay. Mat har vi ikke tatt stilling til enda, men blir nok ikke noe dyrt og fancy.
   
  • Enig Enig x 1
 7. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Så fint å høre at vi ikke er alene om å tenke at en dåp kan være liten og koselig og likevel nok for oss. Dåpsbarnet er jo uansett for lite til å verken bry seg eller bli såret/ha egen mening :hilarious:
   
  • Enig Enig x 1
 8. Itsgonnabe3 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤ Februarlykke 2022❄️

  Tenker at det er helt ok :) hos oss er ikke dåp/navnefest sånn gigafeiring egentlig. Sermoni, middag og kakebord etterpå. Er nok for en liten baby det :)
   
 9. Lykketroll1 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤

  Her blir det koldtbord, lage selv og få hjelp. Samme med kaker :)
  Vi blir nærmeste familie og 1-2 vennepar. Har leid lokale, skal kun ha «festen» ikke noe seremoni.
   
 10. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Sant, er jo dåpsbarnet sin dag, og det vil jo være fornøyd kun med kos, pupp, søvn og tørr bleie :p Og er jo egentlig ikke riktig at dåpsdagen skal tilpasses alle andres forventninger...
   
 11. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Slik tenker jeg også det blir med maten hos oss. Så fint å ha bare fest og ikke seremoni også, når det er riktig for dere :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Itsgonnabe3 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤ Februarlykke 2022❄️

  nei jeg tenker at det er naturlig å be de som skal være nært i oppveksten til barnet :) ber ikke bare for å be
   
  • Enig Enig x 2
 13. MaiMor19 Forelsket i forumet

  Veldig gode poeng!
   
 14. Kindermamma Elsker forumet It's gonna be May 2019 Februarhjertene2017

  Kjernefamilien til sambo og meg er egentlig litt ulik, så vi inviterer litt ulikt fra hver side av familiene. Han har 4 søsken, med og uten barn. Så på hans side blir det foreldre, søsken med familie. Jeg er enebarn (eller 2 halvsøsken som jeg har lite med å gjøre på farssiden), men nært forhold til min onkel, kone og 2 barn. Så her blir det å invitere min bestefar, mamma å sambo, onkel m/familie, samt min far og 2 halvsøsken. Ved forrige dåp møtte ikke min halvbror, så blir spennende å se om han dukker opp denne gangen. Jenta nå har bikket 2 år, og han har fortsatt ikke møtt henne. Eventuelle faddere kommer i tillegg. Så regner med vi ender opp på ca 25-30pers. Tenker at alle har ulik kjernefamilie som en føler må være invitert. Men som sambo sa sist, for han er det like naturlig å invitere min onkel som hans søsken. Han har lite med sine tanter og onkler, mens jeg er nær min på morssiden. Han har mange søsken, jeg har lite med mine halvsøsken å gjøre. Så vi følte vi kunne forsvare valget vårt ganske godt. Ble omtrent like mange fra hver side av slekten, kanskje han hadde et par fler, men det spiller ingen rolle. Vi følte ikke vi hadde utelatt noen, og har heller ikke fått noen reaksjoner på dette i etterkant. Tror nok det hadde blitt verre om jeg ikke hadde invitert min onkel, siden han ikke hadde invitert noen av sine onkler/tanter.

  Så som sagt, alle har ulik kjernefamilie, så en må bare finne ut hva som er riktig for seg selv.
   
 15. LilleSpetakkel Elsker forumet It's gonna be May 2019 ♡ Maibarna ♡

  Har begynt å se litt på gjestelista, for vet vi blir mange. Vi har begge store familier, så når vi ber de vi føler er nærmest oss blir vi likevel 60 stk... :eek:
   
 16. Itsgonnabe3 Gift med forumet It's gonna be May 2019 ❤Januarlykke 2022❤ Februarlykke 2022❄️

  Ja jeg tenker at man kan be de som skal ha med oppveksten til barnet å gjøre, og det er jo ulikt i ulike familier :)
   
 17. Lykke_13_16_19 Liker forumet :-) ♡Junigull 2016♡

  Vi gjør som de andre to gangene. Navnefest hvor vi inviterer nærmeste familie. Besteforeldre, tanter/onkler og oldemødre :happy:
   
 18. Isis Glad i forumet It's gonna be May 2019

  Ja, tenker å bestille ferdigmat uansett. Snitter eller fiskeskuppe. Familien og vi baker kaker.
   
  • Liker Liker x 1
 19. Isis Glad i forumet It's gonna be May 2019

  Sist bodde viner sted hvor kolonial.no leverer. Da bestilte vi en egen levering med drikkevarer, frukt og snacks til det. Så sendte vi en Mail og spurte om de kunne levere direkte dit. Det gjorde de med glede. Det var fantastisk digg!
   
 20. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Første dåpen ba vi inn alle, for at ingen skulle bli holdt utenfor. Vi var 55 gjester. ALDRI MER!
  Kommende dåp blir vi de aller nærmeste, vil anta 9 fra min familie, og 6 fra mannens familie. Ferdig snakka! Orker ikke å utsette meg en gang til for det maset det var med dåp!
   

Del denne siden