Coronavirus og nyfødte

En tråd i 'April 2020' startet av Håndballmamma, 26 Feb 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Håndballmamma * Lykke * Novemberskattene 2014 <3 Påskekyllingene 2020

  Hei
  Er det flere enn meg som er bekymret mtp coronaviruset, graviditet og fødsel ?
   
 2. mrsmama Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Googla det vedrørende graviditet tidligere idag og de vet kun at sars ikke fa fosterskader :)
  Med god hygiene etter fødsel går det nok bra, tenker det ikke er nødvendig at alle andre skal pelle på barnet
   
  • Enig Enig x 1
 3. Bima20 Blir kjent med forumet Maiblomstene 2020

  Jeg ble det nå i kveld, etter at det er bekreftet å ha kommet til Norge. Og så sier de at 70 prosent kan ende opp med å bli smittet? Skumle greier :(
   
 4. Kaffebønna Elsker forumet Påskekyllingene 2020

  Nei, ikke mer enn vanlig influensa.
   
  • Liker Liker x 1
 5. Ugla95 Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Nei. Det er mange sykdommer jeg synes er skumlere med tanke på mini, men man kan ikke gjøre annet enn å være flink med hygiene :)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Ja, synes det er litt ubehagelig. Mest med tanke på at jeg har en i barnehagen som har en tendens til å ta med alt hjem. Så om det blir et utbrudd kjenner jeg at villigheten til å sende i barnehagen reduseres.
   
 7. Pissi87 Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  Men vanlig influensa blir jo vi gravide anbefalt vaksinering mot pga. at det kan oppstå komplikasjoner med baby.

  Jeg er ikke bekymret så lenge folk ikke drar med seg ting til Norge og har god håndhygiene. Ikke er jeg bekymret for meg, men baby.
   
 8. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Ja det skal jeg inrømme at jeg er. Ser for meg at vi skal føde på sykehuset på en tid hvor det kan ha begynt å komme en del smittetilfeller . De siser jo at fra start ankomst til landet, vil det ta ca 4 mnd før man når "toppen" utifra de beregninger de har gjort så langt.
  Da kjenner jeg at det å skulle bevege seg i ett slikt "belastet" miljø som sykehuskantine, besøksområde osv ikke frister særs med en nyfødt ..

  Tenker også en del på at man vet lite om smitte relatert til høygravide. Da særs ift utvikling av lungebetennelse og andre komplikasjoner knyttet til respirasjon. Vi vet jo fra før at blant annet vanlig influensa i slutten av et svangerskap kan være særs utfordrende for respirasjonen.

  Nå er jo første tilfelle påvist i Norge, og det informeres at nordmannen med påvist smitte i Italia , nylig har vært hjemme her i Norge. Så jeg antar vi er "igang", dog i liten skala.

  Jeg har ett barn fra før med særs nedsatt immunforsvar, så kan ikke si jeg gleder meg til denne perioden..... foreløbig vet vi lite om konsekvensen for både barn med nedsatt immunforsvar, gravide i siste trimester og nyfødte. Så ja, jeg bekymrer meg. Men prøver å ikke la det bli for voldsomt.
   
  • Enig Enig x 1
 9. Mrs.B Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020 Febbisbebbis'18

  Er det noe regel som sier vi MÅ bli på sykehuset i 2-3 dager etter fødsel? Jeg er ikke bekymra for sykdommer generelt og iallefall ikke for meg selv men kjenner jeg er usikker når det kommer til baby og storebroren. Jeg hadde nok takla en sykdom fint siden jeg anser meg selv som frisk og normalt immunforsvar men jeg aner jo ikke hvordan de små hadde taklet det
   
 10. Namia Glad i forumet Påskekyllingene 2020 Aprillykke 2017

  Vet førstegangs fødende får en del mer ift å lære å bade osv.. men for oss andre så er det vell ikke slik. Er både du og baby frisk så vil jeg tro at det ikke er ett problem. Man må jo tilbake på dag 2 for prøver osv.. men det gjør jeg lett hvertfall :)
   
  • Liker Liker x 1
 11. Anine91 Gift med forumet Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene

  Litt? Men ikke mer enn andre sykdommer. Kommer til å følge FHI sine forhåndsregler, og satser på at det hjelper.

  Nå er det jo vinterferie, og så har jeg bare 2 uker igjen på jobb. Satser på at jeg ikke plukker opp noe på den tiden :) Hjelper på at jeg har relativt voksne elever;) Har de uansett på god avstand når de sier at de ikke er i form. Og kollegaene mine er ikke "klemmere", så da slipper jeg nok billig unna. Tenker at vi uansett venter litt med å la folk holde knøttet helt i starten, da det er mye forskjellig som går for tiden. Og så må folk selvsagt være friske hvis de skal få komme på besøk.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Mjeehs Andre møte med forumet

  Kjenner at jeg bgynner å bli veldig stresset. Er inn og ut av sykehuset annenhver dag pga oppvæsking (hg), å er redd for at folk reiser dit med smitten. Også med tanke på fødselen
   
 13. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Jeg hadde liten baby når det var svineinfluensa også, så kjenner jeg er ganske rolig. Den ble også huset voldsomt opp i media.
   
 14. regnbue2020 Blir kjent med forumet

  Jeg er litt små bekymret i og med at jeg bor i Tromsø hvor det er bekreftet smitte, men regner med alt kommer til å gå fint så lenge man har god håndhygiene og holder seg unna de som virker syke... :nailbiting:
   
 15. Håndballmamma * Lykke * Novemberskattene 2014 <3 Påskekyllingene 2020

  Hvordan ble det ivaretatt på sykehus med tanke på besøk på barsel osv?
   
 16. Håndballmamma * Lykke * Novemberskattene 2014 <3 Påskekyllingene 2020

  Ja så det. Vivhar noen i karantene i Bofø. Heg bor ikke der men d er der sykehuset jeg skal føde på er. Er forkjøla nå men det er vanlig sesong greie som jentene har dratt me fra barnehagen.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Frk. Gamlemor Glad i forumet Påskekyllingene 2020

  Det var ikke lov med besøk på barsel denne perioden mener jeg å huske. Jeg var ikke på barsel selv, men var kommet hjem når det satte igang.
   
 18. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Vet ikke hvilket sykehus du skal på, men ikke lov med sykehus på barsel her sånn generelt. Det gjaldt da jeg fødte for 2 år siden også. Far og friske søsken kan besøke.

  Det er meldt om størst risiko for folk over 65 år og kronisk syke fremfor små barn faktisk.
  Bhg og skole vil stenges om smitte kommer ut av kontroll, fikk beskjed av kommunen i dag, og da vil nok helt sikkert reglene for barsel innskrenkes.

  Legg merke til at det er økning i smitte nå etter vin erferie fordi folk på død og liv må reise til utlandet i ferien, på tross av økt smittefare i andre land. Det vil sikkert utvikle seg, men nå i første gang er det først og fremst folk som har vært i utlandet som er smitta. På sykehus vil de havne rett i isolat.
   
 19. Baby0420 Andre møte med forumet

  Har tenkt litt på det de siste dagene. Jobber som kontaktlærer på en barneskole (2.trinn) og kjenner jeg ikke er interessert i å bli smittet. Blir generelt veldig fort syk. Tenker dere at en bør «tenke på seg selv og barnet» og holde seg unna skolen, eller er det ingen grunn til bekymring? :)
   
  Last edited: 28 Feb 2020
 20. AprilMamma2020 Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020

  FHI svarer dette på spørsmålet
  Jeg er gravid. Bør jeg være bekymret?
  Ingen tall tyder på at gravide er mer utsatt for smitte enn andre. I motsetning til zikavirus som kan angripe fosteret, er dette en luftveissykdom som antagelig er mye mindre farlig for fostre. Men å være gravid kan være belastende i seg selv, og da bør man prøve å unngå å bli syk, selv om det ikke nødvendigvis er farlig, påpeker Forland i Folkehelseinstituttet.
   
  • Informativ Informativ x 5
  • Liker Liker x 1

Del denne siden