Bilstol nr 2

En tråd i 'Desember 2013' startet av Lille Lise, 30 Jul 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Blitz Glad i forumet Sensommerbarna 2016

  Og fordi besafe tar en del større plass enn cybex ;) Bilene er jo blitt så små, eller er det bilstolene som er blitt stor ?! :eek: Haha :D
   
 2. Baby nr. 2 Glad i forumet Snøfnuggene 2018

  Mine foreldre har kjøpt den så vi får reise på besøk til de og se hva de har kjøpt ;) men vet at min far har undersøkt opp og ned i mente så det er kanskje ikkje en av de som er mest populære me kommer til å være den tryggeste :) blir spennende å se hvilken det er ;)

  Sent from my GT-I9300 using BV Forum mobile app
   
 3. Mamela Glad i forumet

  Vi byttet til besafe izi combi x3 i går. Han ble for lang til det gamle setet, skuldrene kom over de øverste festene til selen.
  Men hjelpemeg for et stort sete, kan ikke huske at storebror sitt tok så stor plass
   
 4. Helene Harefrøken Forumet er livet

  Man man trenger ikke å kjøpe en bilstol som følger det nye reglementet, alle setene vil være godkjent i mange år, side om side enda(og seter tilhørende det gamle regelverket produseres enda). Det nye reglementet er helt supert for andre Europeiske land og for de barna i Norge som har foreldre som har ment det er helt greit å snu sine små framovervendt ved 9 kg - nå må disse sitte bakovervendt helt til de er 15 måneder gamle. Problemet med de nye setene er at det har blitt satt en høydegrense på 105 cm, så mange av disse setene vil være relativt korte i ryggen i forhold til en del av setene som i dag er bakovervendt til 25 kg og ofte har rom til barn bakovervendt til de er over 120 cm. Mitt råd er at man går for det setet som passer best i bilen, gjerne et sete som er Plus-godkjent bakovervendt opp til 25 kg, ikke at man legger for mye vekt på at man MÅ ha et i-size sete.

  Husk at det kan variere mye hvor stor plass et sete tar fra bil til bil, dette handler om bilens utforming innvendig og setets utforming. Et sete kan passe godt i en mindre bil, mens det blir for plasskrevende i en SUV, rart, men sant.

  Les mer om hvilke bakovervendte seter som finnes på det norske markedet her:
  http://www.sikringavbarnibil.no/hvilke-bakovervendte-barneseter-finnes-pa-det-norske-markedet/

  Les mer om sikring av små barn her:
  http://www.sikringavbarnibil.no/sikring-av-barn-fra-9-kg/
   
  • Liker Liker x 2
 5. Blitz Glad i forumet Sensommerbarna 2016

  Helt enig! Som om jeg skulle ha sagt det selv :D
   
 6. Pin-up Forumet er livet

  Vi vurderte også den, men fikk høre fra flere at barna i mange tilfeller vokser fra den lenge før fylte fire år. Med mine store gutter tar jeg ikke sjansen :)

  Edit: Ser du allerede har fått tilbakemeldinger om det samme tidligere i tråden. Beklager, hadde ikke lest alle svarene før jeg skrev :)
   
 7. Pin-up Forumet er livet

  Oi, har jeg misforstått? Jeg trodde det var anbefalt at i bakovervendte seter skulle skulderselene justeres slik at de er på barnets skulder eller under, mens de i fremovervendte seter skal ligge på skulderen eller over?
   
 8. Mamela Glad i forumet

  Ble jammen usikker nå, trodde ikke selene skal være noe særlig lavere enn skuldrene?
  Han sitter uansett mye bedre i det nye setet, er strålende fornøyd med å komme litt høyere opp å få litt bedre oversikt
   
 9. Pin-up Forumet er livet

  Ja, det er sikkert supert å komme høyere, de sitter jo godt i de setene. Jeg måtte sjekke og etter det jeg kunne se var anbefalingen skulderhøyde eller lavere for bakovervendte barn. Har jo ikke noe å si sånn sett, men jeg ble veldig usikker da selene er rett nedenfor skuldrene på gutten min - vil jo ikke risikere å sikre feil :)
   

Del denne siden