Billig tips (mat og annet)

Prox

Gift med forumet
Hva er dine beste tips for å spare inn kronene?
Da tenker jeg på alt mulig! Å handle en dag i uka Gjør vi, men tenker heller på billige matretter og generelt billige handle tips til mat og dagligvarer!!


Sent from my GT-I9505 using BV Forum mobile app
 
Rema1000 bleiene sparer man en god del på?! De er svanemerket og veldig bra synes nå jeg. Syntes også generelt kassalappen er mindre når jeg har handlet på rema. Pant alt - alltid ;) hehe. Også har jeg på morsom sparing i banken så den runder opp ti kroner eller noe lignende, og vips så har man noen tusen plutselig på en hemmelig sparekonto :)
 
Coop bleier bruker vi. Ellers så har vi bleie/bind kort på Kiwi samt vi bruker trumf og Coop medlemskort.

Jeg handler mest på Kiwi.

Ellers så prøver vi å planlegge sånn at vi får brukt opp feks salaten og grønnsakene. Da kan det være grilling en dag og taco en annen dag.

Prøver å handle en del på tilbud. Feks 10krs salg på Spar og så handler jeg inn resten på Kiwi.


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Her lager vi mat i store kvanta og fryser ned. Biffgryter, lapskaus, supper og pizza. Vår egen "hurtigmat" som vi vet eksakt hva innholder :) Jo større kvantum, desto billigere per porsjon :)

Bruker medlemskort (Trumph og Coop) for det det er verdt.

Har en leveregel om å aldri kaste mat, rettene bestemmes av hva som er tilgjengelig.

Vi skal snart begynne med ukesmenyer ( og handle 1 gang i uken).



MITT. HETESTE TIPS:
Send mannen på butikken! Her er det mannen som handler mens jeg er hjemme med baby. Og mannen min hater butikker, han løper og henter eksakt hva som står på handlelisten - ikke noe mer :p Beste sparetiltaket vi har :p


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Her lager vi mat i store kvanta og fryser ned. Biffgryter, lapskaus, supper og pizza. Vår egen "hurtigmat" som vi vet eksakt hva innholder :) Jo større kvantum, desto billigere per porsjon :)

Bruker medlemskort (Trumph og Coop) for det det er verdt.

Har en leveregel om å aldri kaste mat, rettene bestemmes av hva som er tilgjengelig.

Vi skal snart begynne med ukesmenyer ( og handle 1 gang i uken).



MITT. HETESTE TIPS:
Send mannen på butikken! Her er det mannen som handler mens jeg er hjemme med baby. Og mannen min hater butikker, han løper og henter eksakt hva som står på handlelisten - ikke noe mer :p Beste sparetiltaket vi har :p


Sent from my iPhone using BV Forum
Haha sign den med mannen ;-)

Sent from my GT-S7580 using BV Forum mobile app
 
Ukesmenyer med 5 planlagte middager. Og gjerne en som er dobbel. Altså kun 4 forskjellige.
Restene i kjøleskapet, både ingredienser og restemat, kan tilberedes det også på en av dagene man ikke har middagsoppskrift. Da tar man det man har for å "spise opp" i stedet for å kaste/det blir dårlig.

Handle inn 1 gang i uken :) ingen spontan-/akutt-handling i butikken. Da ender man opp med mye man ikke skal ha.


Venter på "Lillebror", termin 2.juli
 
Her er det farlig å sende mannen på butikken for han kjøper alltid de dyreste tingene av det vi skal ha :P

Jeg følger med på tilbudsaviser. Coop Obs har ofte ting på tilbud, som såpe til hender, vaskemaskin, oppvaskmaskin, toalettpapir, kjøkkenpapir, tannkrem. De har 10 og 15 og 20kr tilbud som er veldig greie, og de har alltid "tilbudstorg",
Spar har også ofte 10kr tilbud. Rema og Kiwi er generelt billige, og bleie/bindavtalen er fin.
Coopkort og trumf er kjempegreie å bruke også :)

Jeg pleier også å se på kiloprisen når jeg handler, istedet for pris per stk.
 
Her er det farlig å sende mannen på butikken for han kjøper alltid de dyreste tingene av det vi skal ha :p

Jeg følger med på tilbudsaviser. Coop Obs har ofte ting på tilbud, som såpe til hender, vaskemaskin, oppvaskmaskin, toalettpapir, kjøkkenpapir, tannkrem. De har 10 og 15 og 20kr tilbud som er veldig greie, og de har alltid "tilbudstorg",
Spar har også ofte 10kr tilbud. Rema og Kiwi er generelt billige, og bleie/bindavtalen er fin.
Coopkort og trumf er kjempegreie å bruke også :)

Jeg pleier også å se på kiloprisen når jeg handler, istedet for pris per stk.

Sign. den øverste setningen der:P Skjønner ikke greia med det altså...
Så hvis han skal handle alene, så poengterer jeg nøye på handlelisten.

Tacosaus-landlord for eks:P
 
Sign. den øverste setningen der:p Skjønner ikke greia med det altså...
Så hvis han skal handle alene, så poengterer jeg nøye på handlelisten.

Tacosaus-landlord for eks:p

Akkurat :D
Og det holder med 300g kylling, vi trenger ikke 750 :O Eller to poser tacochips. Og coop sin kjøttdeig på tilbud funker like fint som gilde til fullpris :P
 
Her drar vi til Sverige en gang i mnd :p spart masse på det :)


❤️ termin 14.12.14 ❤️
 
Her sjekker jeg tilbudsavisene og lager ukes meny ut i fra det.
Tar alltid vare på rester og har dagen etter. I dag har vi for eks lasagne, og det er middag for 2 dager:)
Vi storhandler hver man. eller tirs.
Vi handler svært lite ferdigmat/hurtigmat,men lager derimot det meste fra bunnen av.
Drikke mye vann, brus er for eks ikke akkurat billig;)
Handle first price,landlord etc. Kyllingfilet fra first price er godt, samme med svinekotelettene;)
Ofte har matbutikkene en egen plass for mat som går ut på dato samme dag eller dagen etterpå, da kan man få billig middag. Er jo bare å fryse. Vi hadde deilig biffsnadder i går for eks, kjøttet fikk vi kjempe billig pga.dato;)
Se på kilo-prisen,str.på pakken betyr lite.
Asia-sjapper/utenlanske butikker er ofte billigere på frukt og grønnsaker.

Blader,bøker o.l. kan fort bli dyrt om man leser mye. Hva med å låne på biblioteket?
Tenk over når man fyller bensin, mandagsmorgen er den som oftest billigst.
 
Her sjekker jeg tilbudsavisene og lager ukes meny ut i fra det.
Tar alltid vare på rester og har dagen etter. I dag har vi for eks lasagne, og det er middag for 2 dager:)
Vi storhandler hver man. eller tirs.
Vi handler svært lite ferdigmat/hurtigmat,men lager derimot det meste fra bunnen av.
Drikke mye vann, brus er for eks ikke akkurat billig;)
Handle first price,landlord etc. Kyllingfilet fra first price er godt, samme med svinekotelettene;)
Ofte har matbutikkene en egen plass for mat som går ut på dato samme dag eller dagen etterpå, da kan man få billig middag. Er jo bare å fryse. Vi hadde deilig biffsnadder i går for eks, kjøttet fikk vi kjempe billig pga.dato;)
Se på kilo-prisen,str.på pakken betyr lite.
Asia-sjapper/utenlanske butikker er ofte billigere på frukt og grønnsaker.

Blader,bøker o.l. kan fort bli dyrt om man leser mye. Hva med å låne på biblioteket?
Tenk over når man fyller bensin, mandagsmorgen er den som oftest billigst.
Aldri hørt om landlord, hva er det?

Sent from my HTC One using BV Forum mobile app
 
På dagligvarefronten handler vi feks first price pasta, kokt skinke, (denne produseres av Gilde har litt mere salt, men mye mer smak) corn flakes og pommes frites for å spare noen kroner.
Så handler vi tign som er på tilbud hvis de kan stå litt eller evt fryses.

Vi kjøper godis kun i helgene og det eneste vi handler flere ganger i uken er evt melk og brød.

Billige matretter:

Pasta med tomatsaus
350 gram pasta, 1 boks hakkede tomater evt litt basilikum (fersk eller tørket krydder.
1/2 stang selleri (altså halve stangen)
1/4 løk om ønsket
1 gulrot.
Finhakk grønnsakene og kok sammen med tomatsausen på stekepanna i ca 20 minutter.
Middag til to voksne og et barn for under 50 kroner.

Havregrøt

Pasta al olio
350 gram spagetti
Stek 4-5 fed hvitløk og en chili på stekepannen og ha i ca 2 dl olivenolje.
Dette røres inn i spagettien når den er kokt.

Ris og kjøttdeig
Smakstilsett med ønsket krydder.

Vips så har man 4 billige middager. :)

Et annet godt tips er når man lager gryterett så lag mer enn du kommer til å spise. Dette kan fryses ned og stå i ca 2 mnd. Fryser du det i porsjonspakninger har du til en dag du kanskje er alene. :)
 
Handler buttikkenes egne merker (helst first price) av rene produkter (er mer skeptisk til ferdige produkter) som kjøtt etc og papirprodukter.

Planlegge inn billige middager flest mulig ganger på en uke. Eksempler på "billigmiddag" som slår an hos oss: svin på skogen: 1pk gilde strimlet svinekjøtt marineres i hvitløk, soyasaus, olivenolje og litt sitronsaft mens jeg kutter de grønnsakene jeg vil ha (i dag var det rødløk, gulrot, sopp, squash og brokkoli). Freser grønnsaker og deretter kjøttet, koker alt i 3dl vann i 5min, tilsetter litt maizenna og 2ss rømme. Serveres med ris eller aller helst byggryn. Digg!

Frosne kyllinglår (naturell/rå, jeg bruker first price) legges i ildfast form i ovn i ca 1 time (med litt smør eller annet fett). Deretter legger jeg inn grønnsaker (alltid minst 5 typer til all middag). Etter ca 30min legger jeg inn 1/2cherrytomater som har lagt en stund i balsamico. Strør basilikum over før servering. Serveres med byggryn (Evt ris).

Vi lager all mat (vanligvis) fra bunn, og praktiserer "minimum 5 farger" -grønnsaker til alle middager. Men vi varierer hva etter pris og etter hva vi har de andre dagene, slik at alt blir brukt opp og vi kan kjøpe det som er billig den perioden. Man kan også (og bør) kutte kjøttmengden om man har mye grønnsaker!
 
Er temmelig sikker på at man sparer mye på å bruke pulver-vaskemiddel til oppvaskmaskin og klær, for man kan minke dosen mye i forhold til hva som står på pakken og likevel få et rent resultat. Det er ikke mye som skal til. Tenkte å ordne en måleskje, for sambo er storforbruker av vaskemiddel, så akkurat i forhold til det tror jeg vi sparer med å la ham bruke sånne vaskebrikker. :p
 
Handler buttikkenes egne merker (helst first price) av rene produkter (er mer skeptisk til ferdige produkter) som kjøtt etc og papirprodukter.

Planlegge inn billige middager flest mulig ganger på en uke. Eksempler på "billigmiddag" som slår an hos oss: svin på skogen: 1pk gilde strimlet svinekjøtt marineres i hvitløk, soyasaus, olivenolje og litt sitronsaft mens jeg kutter de grønnsakene jeg vil ha (i dag var det rødløk, gulrot, sopp, squash og brokkoli). Freser grønnsaker og deretter kjøttet, koker alt i 3dl vann i 5min, tilsetter litt maizenna og 2ss rømme. Serveres med ris eller aller helst byggryn. Digg!

Frosne kyllinglår (naturell/rå, jeg bruker first price) legges i ildfast form i ovn i ca 1 time (med litt smør eller annet fett). Deretter legger jeg inn grønnsaker (alltid minst 5 typer til all middag). Etter ca 30min legger jeg inn 1/2cherrytomater som har lagt en stund i balsamico. Strør basilikum over før servering. Serveres med byggryn (Evt ris).

Vi lager all mat (vanligvis) fra bunn, og praktiserer "minimum 5 farger" -grønnsaker til alle middager. Men vi varierer hva etter pris og etter hva vi har de andre dagene, slik at alt blir brukt opp og vi kan kjøpe det som er billig den perioden. Man kan også (og bør) kutte kjøttmengden om man har mye grønnsaker!

Disse middagene noterer jeg meg! Hørtes veldig godt ut:D
 
Back
Topp