Barne-tv...

En tråd i 'September 2012' startet av Marian87, 14 Jan 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Hehe, Ungene er så forskjellig. Hermine kan ikke se noen Disneyfilmer, kun Mikkes Klubbhus. Hun blir livredd underveis, og drømmer masse i flere dager etterpå. Så det dropper vi i noen år til ;)
   
 2. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Helt enig!

  Barna kan godt få lov å like alt de vil, men vi som voksne sitter med ansvaret til å avgjøre om det de vil se på er akseptabel underholdning. Og som du sier, barna kan like gjerne lære med en gang å innrette seg etter autoriteter. Jeg tviler på at det skader henne som selvstendig individ, og hennes meninger, at hun må lære å følge regler. ;)

  Den dama på generelt mente at barna ikke behøver å lære hele tiden. Hun har tydeligvis ikke peiling på utvikling og innlæring for barna lærer jo hele tiden, vi kan ikke sette på tvn og forvente at barna ikke lærer av det de ser. Derfor synes jeg at det hun lærer fra tvn inneholder verdier vi også har i oppdragelsen, vennlighet, godhet, å be om unnskyldning, vennskap etc. Dersom karakterene er nesevise, ufyselig etc så blir jo ungen også det. De tar utrolig fort etter det de ser på tv, uavhengig av hvor lenge de får se tv for dag.
   
 3. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Det var jo ei som mente at det ikke var vits å begrense barneprogrammer med voldelige tendenser fordi barn ville lære vold andre steder :eek: For ei holdning :confused:

  Som man reder ligger man...jeg vil helst ikke ha ei bølle til barn, og gjør mitt ytterste for å begrense utviklingen av slik atferd. Guttene til søsteren min kunne aldri se programmer på Boomerang og Nickelodeon, for de ble så utrolig slossete, bøllete og kranglete. Så hun kanselerte de kanalene. Selv Tom&Jerry blir de guttene urolige av :p

  Hermine har ikke fått sett Kapteinen enda, fordi jeg bare antar at hun blir redd og at der blir mareritt. Men det er vel ikke ment for 2-åringer uansett? Jeg tror hun vil like det bedre enn prinsesser og rosa når hun blir eldre :p :)
   
 4. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Tror det er av samme grunnen at Liana liker å se på ting for større alder.. for vi må lissom la Emira få se det som passer hun også, selvom dey er småsøsken her :) kan ikke bare ha på timmytid og lille jack heller:p og sånn har vel bare interessen blitt til hos Liana å :) men hun skremmes ikke av det da! Var kun noen få netter etter at hun så filmen Modig første gangen hun ble redd, pga en stor og sinna bjørn! Da la vi vekk filmen en stund, men nå går det bra å se den :)
   
 5. Lilla-87 Forumet er livet

  Ja, og småbarn har ikke problemer med å innfinne seg med regler/retningslinjer. De liker selvfølgelig å teste grensene for disse, men det hører jo med! (Selv om det er slitsomt i blant). Og jeg mener også at dersom barna er vant til (alle typer) grensesetting, så blir livet utenfor hjemmets fire vegger enklere å forholde seg til. Og dét tjener barna våre på!:)
  Enig med deg ang hvilke holdninger karakterene i programmene har. Vi ser IKKE på Rodde og Kikkan f.eks, for den ene gangen jeg så på det, så var de stygge i språket og kalte hverandre dumminger o.l. Ga beskjed til Jona om at programmet var bannlyst.:p Summa summarum: ikke alt som går på barnekanaler er god/passende underholdning for barn. Da tar jeg Lille Jack anyday! Selv om Jenny har sett episodene før, så har hun utviklet mye humor i det siste og oppfatter de morsomme tingene på en annen måte enn tidligere. Hun ler og lever seg inn i programmet liksom.:)
   
 6. Anita87 Fulltidsmamma Oktobermirakler 2013 September 2012

  Ja det er merkelig hvor forskjellig dem er! Men det har nok mye å gjøre med at Emira er større, og vil se på filmer for litt større barn ;) og Liana er heller ikke en "pinglete" type! Hun er veldig tøff av seg..hehe

  Emira så en del på drømmehagen og timmytid i 2 årsalderen (og litt før det). Men det hun likte best var Barnas Supershow og serien til kaptein sabeltann! Det gikk på lørdag og søndag på barnetv før ;) også har hun alltid vært glad i peppa gris.. men Emira var mer sånn som kunne bli litt redd før..og har hatt fler perioder hvor hun har drømt om at kaptein sabeltann har slått, sparka og dytta hun! Da har vi bare tatt litt pause fra det i en liten periode ;)

  Men når det er sagt, så er Emira LIIIIIVREDD Karius og baktus! :p hun får helt panikk bare det dukker opp et bilde av dem:confused:
   
 7. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Samme her! Hermine blir nesevis og ulydig av Lille Prinsesse, så det ser hun veldig lite på, selv om hun gjeeerne vil se på det. Kan se en episode en sjelden gang, men ikke som "fast" serie daglig!

  Hermine også liker Lille Jack, hun ler og ler når de kaster snøball spesielt. :D Sånn at alle blir sittende og le for ungen synes det er så hysterisk morsomt at vi også må le :p
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden