Andre med risiko svangerskap?

En tråd i 'Januar 2016' startet av snart3barnsmor16, 12 Mai 2015.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Jeg blir tett oppfølet pga høytblodtrykk, å går på bt medisin å begge mine to er født i uke 36+2 å 36+4.. Rett å slett for kroppen min ikke tålte noe mer! Fikk ikke svangerskapsforgiftning å småhjertene hadde det bra, men jeg ble "dopa" på all blodtrykks medisin de hadde å bare såv å klarte ikke noe som helst, måtte ha det mørt å kaldt å ingen lyder... Det var en tung tid, ihvertfall når sønnen på 18mnd var hjemme å ventet på meg
   
 2. Lilla86 Forumet er livet Assistert-jentene

  Jeg har også høyt blodtrykk, og går på medisin for det. Vi har dessverre større sjans for svangerskapsforgiftning, uansett hvor godt regulert blodtrykket er. Vi skal ha bedre oppfølging, ja:)

  Spesielt at vi er to så unge med høyt BT. Håper det ikke vil plage oss i svangerskapet!
   
  • Liker Liker x 1
 3. Lilla86 Forumet er livet Assistert-jentene

  Huff, det hørtes fælt ut! Blodtrykket mitt var normalt forrige svangerskap, så jeg er spent på hvordan det vil bli nå.
   
 4. Tutta_86 Glad i forumet

  Ja, blir vel mer litt uti svangerskapet tenker jeg :) har blodtrykksmåler her hjemme så jeg kan ha viss kontroll. Og spess siden jeg blir nervøs hos legen så er det greit å måle hjemme :) men merker jeg er litt bekymra.
   
 5. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Fikk ikke måle hjem for det gjore meg mer usikker, men jeg kjenner det på kroppen når det er forhøyt så da drar jeg bare ned for en kontroll:)
  Var fin form til uke 30 med begge.. Da begynte det å gå nedenomoghjem med meg :p
   
 6. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Det skal også sies at jeg har høyt blodtrykk fra før, har gått på medisin siden 2007... De finner ikke ut hvorfor, så det bare er sånn:)
   
 7. Tutta_86 Glad i forumet

  De finner ikke ut hvorfor på meg heller. Men jeg har gått på medisin i over to år. Jeg får lavere trykk hjemme så for meg er det greit å sjekke :) så blir spennende å se framover om hvordan det går.
   
 8. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Har du hatt 24t måling da? Er satt på venteliste med det, har prøvd det med de to andre også:)

  Hva ligger bltrykke ditt på?:)
   
 9. FrøkenAngst Glad i forumet

  Jeg har genetisk høyt undertrykk selv! Tok trenings EKG, vanlig EKG, renografi og 24t måling. Jeg ligger på 124/110 gjennomsnittlig. :) godt det er flere av oss det ute! Spent på første svangerskap med den skavanken! Har dere hatt mye plager med det?
   
 10. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Gikk fint helt til uke 30 da ble det rett og slett for tungt til kroppen å hjerte:/ så da ble det å ta det helt med ro
   
 11. Lilla86 Forumet er livet Assistert-jentene

  Tror det kommer til å gå veldig bra:) Jeg har også måler hjemme, og måler om jeg kjenner meg rar.
   
 12. Lilla86 Forumet er livet Assistert-jentene

  Oi, så rart at overtrykket er perfekt, og undertrykket så høyt! Før blodtrykket ble regulert hadde jeg veldig mye hodepine/migrene, kjente meg stresset i kroppen og var ganske utslått. Går du på medisin? Jeg savner den vanlige medisinen min, har hatt litt bivirkninger med begge de godkjente, går nå på Aldomet.
   
 13. FrøkenAngst Glad i forumet

  Ja, det er veldig spesielt!! Går på medisiner nå. Får det ned til 90 i undertrykk. Fikk noen andre litt sterkere før, men da ble det tidvis for lavt :) jeg fikk mitt første migreneanfall da jeg begynte i første klasse. Barnelegen trodde det var fordi jeg var litt lubben, så anbefalte mamma å få meg mer i aktivitet. Da jeg begynte på musikallinje på fhs svimla det ofte for meg og hadde mye migrene. (Hadde det mye hele oppveksten) fikk utredning da heldigvis og da var jeg normalvektig! Så nå er det helt herlig å slippe unna og kjenne på hvordan vanlig mennesker har det! ;-) men litt spent på hvordan det påvirker en eventuell graviditet ❤️ går på centyl nå og legen min mente jeg skulle bytte når jeg blir gravid!
   
 14. Lilla86 Forumet er livet Assistert-jentene

  Så bra at du er i fin form nå:) Jeg måtte bytte medisin og få regulert BT på den nye medisinen før legen ville la meg begynne å prøve. Men man er jo forskjellig:)
   
 15. Nufletufsa Forumet er livet

  Jepp, har en prematur engel (500g ved fødsel) og en nydelig liten prematur solstråle (800g ved fødsel), så dette blir vel regnet som risikosvangerskap, ja..
   
 16. FrøkenAngst Glad i forumet

  Hadde jo trodd det selv, men legen syntes at jeg bekymra meg for mye!! :p
   
 17. Tutta_86 Glad i forumet

  Ja, vi får håpe på det beste :) men greit å være litt forberedt mentalt også da i tilfelle det skal skje noe. Men er jo lenge igjen :)
   
 18. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Får alle med PCOS ekstra oppfølging eller er det om det er noe spesielt i tillegg?
   
 19. Lillehjerte3 Betatt av forumet

  Går på Trandate å får sånn hodepine å trykk i hode, å sist gang når jeg begynte på den så fikk jeg akutt urinstopp å vart katedrisert for 2,4l med veske, Håpe virkelig at det ikke sjer igjen
   
 20. Benjamin sin mamma Gift med forumet Januarhula 2014

  Ja, er overvektig og hadde svangerskapsdiabetes med for mye fostervann forrige svangerskap, så kommer til å bli ekstra oppfølging denne gangen :) heldigvis, for sist tok det 10 uker fra glukosetesten som viste for høyt til eg fikk time for oppfølging :p
   

Del denne siden