Allergi eller ikke?

En tråd i 'Juni 2015' startet av nuttakanutta, 29 Nov 2016.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Jenta vår har reagert på melk. Hun blir løs i magen når hun får i seg mye melkeprodukter. Dvs som youghurt, ren melk, vaniljesaus etc..

  Tok blodprøve 6 mnd gammel og prikktest 12 mnd gammel. Begge negative. Barnelegen var helt bestemt på at ungen skal ha melk.. måtte bare innføre gradvis. Hun reagerer ikke når det bare er litt melk/smør på skiva osv.. men blir det for mye og rene melkeprodukter så merkes det på neste bleie..

  Ble jeg bestille ny legetime? Eller bare holde henne unna? Eller bare fortsette og håpe det gir deg som legen sa? Har holdt på siden sommeren med innføring og det blirnikke bedre enn nå.. og har omtrent hatt diare siden..
   
 2. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Har dere testa for laktoseintoleranse?
  Jeg er laktoseintolerant og tåler å spise yougert, drikke Biola. Ha melk i middag (i mindre mengder) og spise ost av diverse typer. Kan drikke ca 1 glass melk uten å bli dårlig i magen men da kan jeg ikke få i meg noe annet :p
   
 3. Newbee Gift med forumet Junibarna 2015 Mailykke 2018

  Mi får heller ikke utslag på blodprøver eller prikktest. Men de deler allergi inn i ige-mediert og ikke-ige-mediert. De har kun tester for ige-mediert, så selv om prøvene er negative så trenger det ikke bety at det ikke er allergi. Legen vår kalte det jenta vår har for en slags intoleranse, som hun kommer til å vokse av seg. Foreløpig får hun reaksjon av det minste spor, så vi har fått beskjed om å ikke innføre på en god stund ennå.

  Har du testet ut å kutte melkeproduker i kosten hennes fullstendig noen uker igjen? For å se om det blir endringer/bedringer i bleier (og ellers dersom hun har flere ting som plager henne).

  Er så vanskelig nå mens de fortsatt er for små til å gi beskjed om eventuelle smerter og plager. Enn så lenge vil jeg bare råde deg til å følge magefølelsen din :)
   
 4. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Har ikke fjernet fullstendig igjen nei. Men når vi kutter ut rene melkeprodukter så blir bleiene fine igjen etter en dag eller 2.. derfor har vi bare gått tilbake til uten rene produkter
   
 5. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Nei hun er ikke testa for det kun melk. Tenkte prøve laktosefri Biola.. kjøpte og gav noen få glass (smaksprøve str). Men så ble vi syke og så ble det glemt ;) ) får kanskje prøve igjen
   
 6. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Fins en gentest for laktoseintoleranse, er den positiv er det ingen tvil. Er den negativ kan man fortsatt ha det. Finnes masse laktosefrie produkter så er verdt å prøve. Lettere å leve laktosefri enn melkefri :)
   
 7. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Ja absolutt. Alternativene er ikke dyrere heller av det lille jeg har sett ☺️ kanskje et dumt spørsmål.. men har laktosefri melk lengre holdbarhet enn vanlig når den er åpnet?
   
 8. BlomsterEjlis Elsker forumet Marsipanene 2019 Junilykke 2020 ♡

  Nei. Pleier å stå på, men vanlig laktosefri melk er vel holdbar i ca 5 dager etter åpning. Men holder seg lenge uåpnet og vet om
  Folk som kjøper laktosefri pga lang holdbarhet. Så storhandel de og har melk lenge :p
   
 9. Newbee Gift med forumet Junibarna 2015 Mailykke 2018

  Sikker lurt å ligge unna de rene produktene en stund framover da. Det kan ta tid før toleransen blir høy nok til å takle rene produkter og store mengder selv etter at en allergi har gått over.
   
 10. minico Gift med forumet Junibarna 2015 August 2018

  Gutten min får også løse bleier av å drikke melk, men å ha litt melk i mat eller spise gulost reagerer han ikke på. Har også mistanke om atopisk eksem og det har jeg lest kan forverres av kumelk. Kuttet å drikke melk både i barnehagen og hjemme, da ble bleiene og utslettet bedre.

  Skal til legen på mandag for å ta det opp.
   
 11. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Må få høre hvordan det går da? Atopisk her og.
   
 12. Gutt2012/spire 2015 Elsker forumet Junibarna 2015

  Vi fikk +1 på melk ved prikktest.. Jeg ville prøvd å holde henne borte fra melkeprodukter en periode og se om det hjelper. Pass på å spise endel leverpostei, erter og andre ting med mye jern. Soyamelk kan dere jo også prøve
   
 13. Mirmamm Glad i forumet Junibarna 2015

  Man kan jo ha forskjellige grader av nedsatt toleranse, så prøv å fjerne alt i en to ukers periode som andre her sier, og gradvis introduser forskjellige melkeprodukter en om gangen sånn som man gjør mat-tilvenning på små babyer for å oppdage allergi :)
   
 14. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Har nå vært på total melkefri kost igjen.. etter bare dager ble magen mye bedre. Fastere bæsj, bæsj som lukter!!!(luktfri bæsj er ikke bare bare asså! Lukter riktignok ikke bæsj men noe skikkelig sure greier...) og nesten normal farge.. for så å begynne bli løsere i magen igjen.. skjønner ingen ting.. skal ta den siste prøven nå (avføringsprøve) så får vi se om det blir noe svar på den.. er lei.. for hun blir jo så sår :(
   
 15. Mirmamm Glad i forumet Junibarna 2015

  Stakkars :/ når hun er så plaga over tid må det jo være noe, jeg hadde stoppet med alt av melk og kanskje begynt litt forsiktig med ost etter 6mnd. Kan man vokse av seg melkeallergi? Kan jo få i seg kalsium via bl.a. broccoli :)
   
 16. nuttakanutta Flørter med forumet Junibarna 2015

  Absolutt noe man kan vokse av seg ja. Er vel ikke allergi heller men mer en intoleranse da det ikke slår ut på tester.. kjøpet havremelk med kalsium i til henne og :) det er hun heldigvis glad i
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden