2 åringene

En tråd i 'April 2015' startet av Sazzaz, 22 Apr 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Sazzaz Flørter med forumet Aprilbarna`15

  Hvordan går det med 2 åringene deres?
  Her er min pøbel fant. Går i fra ekstremt glad til ekstremt sint i hytt å pine [emoji20] ikke allverdens språk enda, men kommer mer og mer nå dei siste månedene [emoji3] er så stolt over store perfekte gutten min [emoji3]

  Har noen hatt/fått innkallelse til 2 årskontroll? Har ikke fått innkallelse en gang og lurer på om jeg bør ta kontakt med helsestasjonen eller om jeg bare er utålmodig.

  [IMG]
   
 2. MaJa<3 Elsker forumet Aprilbarna`15

  Her pleier de å ha 2-årskontroll når de er rundt 2 år og 3 måneder siden det skjer så mye med språket på denne tiden, og det derfor er lettere å kartlegge språket når de har blitt litt eldre.
   
 3. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Vi har vært på 2-årskontroll :) Men jeg ringte og forhørte meg siden jeg har termin nå så det ikke skulle kræsje ;)
  Var mye fokus på språk på kontrollen. Vi fikk et skjema vi skulle fylle ut i forkant også fikk hun en del oppgaver fra helsesøster som hun skulle utføre. Hun fikk mye skryt for språket :)
  Ellers hørtes det kjent ut med humørsvingninger! Her tester hun oss skikkelig på ting hun vet hun ikke har lov til/ikke har lyst til for tida. Både frustrerende og litt komisk ;) Synes denne alderen bare er helt fantastisk! Er så utrolig fantastisk å få høre så mye av tankene hennes komme ut med ord! :)
   
 4. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  Her har vi også en 2-åring med mange og veeeldig sterke meninger. Kan være ganske frustrerende og slitsomt til tider, men det går litt opp og ned. Vi sliter egentlig mest med soving for tiden. Eller med å få henne til å sovne- Det er helt krise! Jeg stresser ekstra mye med det siden vi snart har termin, lurer på hvordan kveldene kommer til å bli da[emoji51] men helt seriøst, er det andre som ALLTID bruker minst en time på å sovne, og gjerne opp mot to? Jeg føler vi har prøvd det meste og det å være konsekvent. Noe fungerer kanskje et par dager før det er det samme igjen. Hun blir jo så sur dagen etterpå når hun ikke sovner før 9 om kvelden [emoji30] Vi har også prøvd å trappe ned på dagsovinge, uten at det ser ut til å hjelpe, bortsett fra at hun blir enda surere på ettermiddagen da.. [emoji51]
   
 5. Aprilbaby Forelsket i forumet Sommerfuglene 2017

  Det virker meeeeeget kjent! Han kan bruke 1,5 t lett på å sovne! Blir lagt 19 og kan sovne 2030. Våkner og gråter på natten opp til flere ganger i det siste, er vi så uheldig at han våkner rundt 05 så er det meget sjelden han sovner igjen. Det blir litt lite søvn da...8,5-9 t...hvis han ikke gråter på den tiden kans han plutselig sove til 0630-0700. Blir helt forvirret, det er så tilfeldig! vi vurderer å droppe dagsøvn helt når han er hjemme (ikke i BHG) men merker jeg er litt tilbakeholden med det og, han er veldig veldig aktiv!
   
 6. Aprilbaby Forelsket i forumet Sommerfuglene 2017

  Vi fikk innkallelse til kontroll, men bare ring å hør for sikkerhets skyld? Vi fokuserte mer på slåing/dytting/biting av andre barn/oss da han er i en slik fase nå. Han begynner å bli flink med ord og håper det kan gjøre at han slutter med det etter hvert! Han kan også være veldig god og snill også da, kommer å gir klem/stryker så det er da noe. Veldig bestemt herremann som blir rasende om han ikke får det som han vil, og når vi må ta bæsjbleien[emoji13] han har en stor oppdagelseslyst og vil sjelden være på en plass å leke når vi er ute, men vil gå/løpe omkring og utforske. Noe som er utfordrende for meg som ikke greier å løpe så fort med bekkenløsning og stor mage hehe. Har termin 5. Juni og kjenner jeg er veldig spent på hvordan dette går. Hadde håpet søvnrutiner skulle være mer på plass nå, men så feil kan man altså ta!
   
 7. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  Nå er vi nesten enda mer i villrede, fordi forrige uke fikk mannen henne til å sovne på tre kvarter ved å ligge på gulvet ved siden av sengen hennes, synge og holde henne i hånden. (Vi er vel litt skeptiske begge to til å gi henne slike vaner, men man blir jo litt desperat når vi ser at hun heeelt tydelig får for lite søvn. [emoji13]) Dette funket bare et par kvelder, og så tok det lang tid selv om vi var inne med henne. Hun pleier heldigvis å sove greit gjennom natten, selv om hun alltid havner i vår seng en gang mellom 4 og 6.
  Dagsovingen er jeg også veldig usikker på, vi har trappet litt ned i det siste, men jeg synes fortsatt ikke det funker. Natt til i går sov hun i tillegg dårlig på natten, så barnehagen lot henne sove nesten to timer- litt mer enn en halvtime som hun pleier, og likevel sovnet hun klokken 1930, kan ikke huske sist det skjedde[emoji85] Så nå lurer jeg på om hun bør få nærmere to timer på dagtid igjen, er jo egentlig lenge siden vi gikk bort fra det.. Vanskelig å vite om problemet er for mye soving på dagtid eller for lite, slik at hun rekker å bli overtrøtt før hun kommer seg i seng.. Ah, så vanskelig!
   
 8. Aprilbaby Forelsket i forumet Sommerfuglene 2017

  Ja det er vanskelig!!!! Man er redd for å legge for tidlig, for sent, for mye dagsøvn, for lite dagsøvn osv[emoji13] blir helt tullete!
   
 9. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Dere som sliter med søvn. Har dere prøvd å gjøre motsatt av det dere pleier, altså la de sove leger på dagtid/legge tidligere (over flere dager). Leste nettopp en artikkel om søvn og der stod det at det vanligste problemet også for de litt større barna var at de ble overtrøtte og nektet å sove. Snakket også med ei som hadde slitt med å få sin 2-åring til å sove lenge (brukte 2 timer hver kveld). Hu begynte å legge en times tid tidligere (ca halv 7) og leggingen gikk plutselig som en drøm. Høres selvfølgelig mye enklere ut skrevet slik jeg gjør det nå, men om dere ikke har prøvd det kan det kanskje være verdt å prøve? Tror det som stod i artikkelen var at en gjennomsnittlig 2-åring trenger ca 11 om natten pluss 1-1,5 timer på dagtid. Så om det blir kun 9 timer om natta og 30min på dagtid høres det veldig lite ut. Jenta vår begynte først å sove godt på dagtid da hun var ca 1,5 år. Det har gjort at hun faktisk sover mer nå enn hun gjorde for ett år siden både dag og natt og hun er heller enklere å legge enn vanskeligere (bortsett fra akkurat nå, men tror det har noe med at sola skinner når hun legger seg [emoji12]) Håper iallefall det ordner seg for dere, det er utrolig slitsomt når det blir krøll med sovingen og egentiden på kvelden blir spist opp!
   
 10. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  Takk for tips![emoji4] Jeg mener også å ha lest noe lignende, og har prøvd å begynne kveldsrutinen tidligere. Kanskje vi rett og slett skal gjøre et hopp og ta det opp mot en time tidligere.[emoji849]
  Ja, det er utrolig frustrerende når hele kvelden går med til å holde på egen tålmodighet og være rolig og avbalansert og konsekvent, ooog man ikke får gjort noen ting som man selv ønsker eller trenger[emoji13] Gruer meg som sagt til hvordan dette går når babyen blir født nå når som helst.
  Hvordan går det med jenta deres nå etter at hun ble nettopp storesøster?[emoji4] Hvordan forholdet hun seg til situasjonen?
   
 11. Løvetanna Glad i forumet Maiblomstene 2017 Aprilbarna`15

  Her er 2 åringen også litt pøblete i blant, og synes det er veldig spennende å teste grenser. Ellers er hun stort sett snill og hører etter hva vi sier. Språkmessig så kommer det nye ord hver dag og hun begynner å bli veldig flink til å formulere korte setninger :) Vi har fått innkalling til 2 årskontroll i slutten av mai.
  Ellers så har hun ikke tid til å sove på dagtid, det sluttet vi med på nyåret. Sovner fort på kveld og sover hele natten! (Ja, vi er heldige :) ) Hun har også sluttet med bleie på dagtid, det er veldig godt. Spesielt siden hun skal bli storesøster i mai, veldig greit med bare en bleieunge :)
  Veldig spent på hvordan hun takler å bli storesøster, i det siste har hun vært veldig mammadalt og opptatt av at jeg er "hennes"..
   
 12. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Kan jo være verdt å prøve og fungerer det ikke kan dere iallefall luke vekk teorien om at det kommer av overtrøtthet. :) Håper virkelig dere finner en løsning!
  Hun er litt vrien på kveldene for tida, men det kom samtidig med finvær og sol på kveldene så mistenker at det kan være synderen.. Blir selv litt sånn midtsommers ;) Ellers går det veldig fint med søvnen :) Og jeg er imponert over hvor omtenksom hun er med babyen! Hun er veldig opptatt av at babyen skal være med, men vil også gjerne gjøre det samme som babyen. Så når babyen feks får ny bleie vil hun og ha ny bleie (og ligge på stellebordet som hun omtrent aldri har villet [emoji12]). Eneste negative vi har merket så langt er at hun ikke er like gira på å dra i barnehagen. Tydelig at hun forstår vi er hjemme med babyen og at hun vil være med oss. Og det er jo forståelig!
   
 13. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  Gøy å lese om hvordan det går med storesøsken, kanskje jeg må opprette en tråd om det på forumet[emoji5]
  Så positivt at hun er omtenksom og inkluderende overfor babyen![emoji7] og at hun vil skifte bleie når babyen får ny bleie osv[emoji1362][emoji2]
  Skjønner jo at hun kanskje ikke er så giret på å dra i bhg. Merkelig nok så ser jeg for meg totalt motsatt situasjon her - at hun kommer til å hate babyen nærmest, og baare vil være i barnehagen[emoji23][emoji23] det blir spennende å se, det er jo HELT umulig å forutse.. Bortsett fra at hun er mye sint og "vrang" for tiden, da, men det tror jeg kommer mye av de periodene hun får for lite søvn.. Så håper vi får gang på det før babyen kommer[emoji5][emoji5]
   
 14. rødkopp *gleder seg til mars* Marsmellows-15 Maiblomstene 2017 Aprillykke 2017 Aprilbarna`15

  Ja, svarte der og jeg så nå har du iallefall full innsikt i hvordan ståa er her ;) Lykke til med søvnprosjektet!!
   
 15. tussa137 Elsker forumet Maiblomstene 2017 Februarbarna 2020

  [emoji23][emoji23] Supert! Takk for det[emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 16. Tvillingmamma91 Forumet er livet Aprilbarna`15

  Last edited: 10 Mai 2017

Del denne siden