«Vanlig» kommode som stellebord?

En tråd i 'Utstyr til foreldre og barn' startet av Aaavinter, 8 Jun 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. BoOojaa Guest

  Vi har hatt flere slike og aldri skrudd fast et eneste møbel i veggen.. aldri skjedd her
   
  • Liker Liker x 1
 2. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  Mener at årsaken til at den har veltet har vært fordi barn har klatret på den, den har ikke veltet helt av seg selv. Dette gjelder alle kommoder uansett type og størrelse - de er ikke beregnet for klatring.
   
 3. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Ene episoden jeg leste om veltet kommoden på soverommet oppå en sovende toåring så tror nok det kan variere (spørs vell litt hvor godt den er skrudd sammen og hva som er inni også)

  Og ja det er sikkert også skjedd at det er barn som klatrer.
   
 4. Mammaatil1 Forumet er livet Septemberhjertene 2018 Oktoberfruene 2018

  Helt enig. Det handler jo absolutt ikke om produsent eller hvor kommoden er kjøpt, det handler om tyngdekraft [emoji23]
   
 5. Roterommet Glad i forumet Novembergull 2017

  Bruker en kommode fra ikea på badet, men antiskli og stellemappe oppå. Har en hylle ved siden av med utstyr. Funker helt greit, men den er ikke festet til veggen. Tenker at når hun blir så stor tør jeg ikke ha henne oppå der så da havner stellematten på gulvet og kommoden på rommet (og kan festes i veggen)
   
  • Liker Liker x 1
 6. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Eg har sånn og den velter lett [emoji14]
   
 7. Lillevesen246 Gift med forumet Novembergull 2017 Juligull2021

  Bruker ikea sin malm kommode, ikke skrudd fast, aldri gjort med denne typen heller. Føler ikke den er ustødig, og er vel en varsel på de for veltefare for sikkerheten sin skyld. Man kan selvfølgelig ikke ha alle skuffene oppe på en gang, da bikker den, men har men som oftes ikke?
   
  • Liker Liker x 1
 8. GladPus Forumet er livet Marshmallows2021 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Har Malm med tre skuffer og påskrudde ben (hører ikke til, husker ikke hvilke).
  Jeg har festa den med en krok i veggen. Ble litt stressa av at den lett bikker når flere skuffer er ute. Det kan jo hende du kan feste den med en krok/mekanisme som limes på?

  Har fests stellematta med borrelås, sklir veldig lett. Antiskli fungerer vel også.
   
  • Liker Liker x 1
 9. Mymlen93 Gift med forumet Oktoberfruene 2018 ⭐ Julestjernene 2020 ⭐️

  Den velter lett om du tar flere skuffer ut. Har måttet tatt i mot den et par ganger [emoji28]
   
 10. Lillevesen246 Gift med forumet Novembergull 2017 Juligull2021

  Har har ikke det skjedd ennå, nå har vi den med 4 skuffer, men aldri opplevd at den har holdt på å velte. Men aldri hatt behov for flere skuffer ute om gangen heller da :)
   
 11. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Ja det er det jeg frykter om jeg skulle gått for den. Hører det er mange som ikke har erfaring på at den velter. Men jeg tenker at det fort kan bli litt skummelt
  Jeg har samme kommoden i gangen og det følger med veggfester til den kommoden.

  Greia er bare det at jeg ikke ønsker å lage hull i baderomsveggen så prøver å finne en god stelleløsning for oss der jeg har god plass til oppbevaring og samtidig slipper å ødelegge badet vårt :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Bkno4824292 Første møte med forumet

  Fant du kommode du ble fornøyd med? :)
   
 13. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018

  Nei dessverre:-( alle jeg fant som var riktig størrelse var veltefare og måtte skrus fast, så endte opp med stellebort med to hyller under og kurver, det fungerer men det hadde vært myyye mer oversiktlig og praktisk med kommode på badet.
   
 14. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  De velter ikke av seg selv når du har barnet oppå. Det er en liten risiko når du har mange skuffer ute samtidig og legger vekt på de, men du har maks en skuff åpen når du steller barnet. Produsenten skriver ofte veltefare for å sikre seg mot å bli saksøkt ved uhell grunnet uvettig bruk. Malm kommode f.eks har IKEA spesifikt skrevet veltefare på etter episoder i USA hvor barn har klatret oppå kommoden og den har veltet. Den type velterisiko finnes ved alle møbler man han som ikke er festet i veggen eller gulvet.
   
 15. Aaavinter Gift med forumet Oktoberfruene 2018


  Joda det er jeg klar over sånn sett, men en kommode har større veltefare enn et bord med hyller når feks en baby krabber rundt å åpner skuffer. Jeg kom over mange stødige og solide kommoder, men da var de veldig store igjen ( for store for vårt lille bad) så de kommodene som var passe størrelse ble veldig vaglete med en gang man åpnet skuffene.

  Det hadde sikkert gått fint det også om man bare passer veldig på og følger med, men slik jeg ser det fort blir hos de andre babyene i familien har de vært veldig interessert å åpne skuffer etc så orker ikke jeg det å ikke kunne ha barnet på badet uten å måtte følge med som en hauk, jeg vet det fort blir å ha baby lekende på gulvet, mens jeg steller meg feks, så da gikk jeg for en anen løsning istedenfor:)
   

Del denne siden