Jeg tror ikke jeg har en konkret løsning, for det har jo som regel utviklet seg over lang tid og er sikkert ikke noen veldig enkel quick fix på det. Men siden du sier han liker pannekaker, så kom jeg på denne oppskriften. Selv om han vil ha syltetøy eller sukker på, tenker jeg at alle monner drar og her kan du lure både linser og diverse grønnsaker inn i røren. Grønne pannekaker kan være dinosaurpannekaker for eksempel
https://hannelene.no/linsepannekaker/
Er han med å lage mat? Min er også mer selektiv nå ved 3 år enn typ ved ett år, men det går i faser på noen uker eller måneder hvor han spiser noe men ikke noe annet, også plutselig spiser han det som var «på pause» før. Så jeg antar det går over etter hvert. Men han spiser mye mer om han er med å lage mat og spiser mye grønnsaker mens vi står og skjærer. Det gjør iblant at han sikker har spist seg litt mett før middagen er klar, men tenker det ikke gjør så mye.
Vi har en barnevennlig kniv som han kan dele grønnsaker opp i mindre biter med, i denne stilen. Søker du opp wavy knife kommer ulike alternativer opp:
https://www.ebay.co.uk/itm/18458181...4%26rvr_ts%3D8305da561770ac3c38b74c28fff49ee5
Vi har også en vanlig gulrotskreller fra IKEA som han øver litt på å skrelle gulrøtter med.
Har en liten visp som hører til kjøkkenredskaper fra barneavdelingen til IKEA, med den kan han røre sammen ting, hovedsakelig egg til omelett/eggerøre
Kan putte ferdig skrella grønt/potet i en kjele med vann.
Om jeg ikke er redd for mengden krydder får han krydre kyllingfilet eller annet kjøtt før det stekes. Eventuelt har man et tomt krydderglass hvor man bare heller oppi en liten mengde krydder.
Har et eget rivjern for barn som kan brukes til ost og gulrot.
https://smaspor.no/collections/kjokken-og-husholdning/products/gluckskafer-rivjern
Og dersom det er middag hvor det ikke passer at han hjelper til med noe, har han noen små kjeler og får ha oppi vann og helle oppi utgått krydder som vi ikke bruker lenger, eventuelt litt andre ting som potetmel, skrell fra grønnsaker osv.