Hva betyr rehydrert melk?

xoxojallagirl

Glad i forumet
Himmelbarn
Sensommerbarna 2019
❤️ Augustlykke 2020 ❤️
jeg har prøvd å google men finner ikke svar. Noen som vet hva det betyr? Betyr det pasteurisert??
 
jeg har prøvd å google men finner ikke svar. Noen som vet hva det betyr? Betyr det pasteurisert??
Det betyr ikke pasteurisert ihvertfall. Når jeg hører «rehydrert melk», så tenker jeg at det har sammenheng med tørrmelk. Rehydrert = tilsatt væske igjen.
Har du mer info om i hvilken sammenheng dette kom opp? Vil nok hjelpe om vi får det i en kontekst.
 
Last edited:
Det betyr ikke pasteurisert ihvertfall. Når jeg hører «rehydrert melk», så tenker jeg at det har sammenheng med tørrmelk. Rehydrert = tilsatt væske igjen.
Har du mer info om i hvilken sammenheng dette kom opp? Vil nok hjelpe om vi får det i en kontekst.

Vaniljeis :) sto rehydrert skummet melk!

Men wææ da var det bra jeg bare spiste noen skjeer og ikke det som var igjen :o
 
Det betyr ikke pasteurisert ihvertfall. Når jeg hører «rehydrert melk», så tenker jeg at det har sammenheng med tørrmelk. Rehydrert = tilsatt væske igjen.
Har du mer info om i hvilken sammenheng dette kom opp? Vil nok hjelpe om vi får det i en kontekst.

Har lest nå at det er tørrmelk, ja. Spørsmålet er da om det gjør noe. Man har jo ikke fått beskjed om å holde seg unna is, feks. Så da lurer jeg på om det kun gjelder ost. Prøvde å google litt nå igjen på tørrmelk og da står det at tørrmelk er trygt? Hmm blir usikker
 
Har lest nå at det er tørrmelk, ja. Spørsmålet er da om det gjør noe. Man har jo ikke fått beskjed om å holde seg unna is, feks. Så da lurer jeg på om det kun gjelder ost. Prøvde å google litt nå igjen på tørrmelk og da står det at tørrmelk er trygt? Hmm blir usikker
Tror tørrmelk er trygt, ja. Men i fløteis er det typisk brukt rå eggeplomme, som er noe å tenke på ihvertfall om du får servert hjemmelaget is. Samme med majones. De fleste ferdige produkter her i Norge er pasteurisert, da, så tror ikke jeg ville bekymret meg.
 
Tror tørrmelk er trygt, ja. Men i fløteis er det typisk brukt rå eggeplomme, som er noe å tenke på ihvertfall om du får servert hjemmelaget is. Samme med majones. De fleste ferdige produkter her i Norge er pasteurisert, da, så tror ikke jeg ville bekymret meg.
Rå eggeplomme er det ingen restriksjoner på for gravide kvinner i Norge :)
 
Rå eggeplomme er det ingen restriksjoner på for gravide kvinner i Norge :)
Det vet jeg, men er ikke det jeg skriver om her. Her er det snakk om ferdigprodukter som is og majones. Og disse produseres ikke nødvendigvis i Norge med norske egg. Som jeg skrev er de norske produktene trygge, men tar du en tur til utlandet eller kjøper importert is og majones, burde du være obs.
 
Tror tørrmelk er trygt, ja. Men i fløteis er det typisk brukt rå eggeplomme, som er noe å tenke på ihvertfall om du får servert hjemmelaget is. Samme med majones. De fleste ferdige produkter her i Norge er pasteurisert, da, så tror ikke jeg ville bekymret meg.

Da satser jeg på det! Melka er jo varmebehandlet for å få den tørr, tror jeg, så regner med det derfor skal være trygt. Takk for det! Hadde jeg ikke tenkt over!
 
Det vet jeg, men er ikke det jeg skriver om her. Her er det snakk om ferdigprodukter som is og majones. Og disse produseres ikke nødvendigvis i Norge med norske egg. Som jeg skrev er de norske produktene trygge, men tar du en tur til utlandet eller kjøper importert is og majones, burde du være obs.

Ferdigproduktene inneholder nesten bare pasturisert egg.
 
Back
Topp