Middagsplan

Kengu

Forumet er livet
VIP
Hva skal dere ha til middag neste uke?

Tenkte å prøve oss på ukeshandling men midddager er vi litt dårlige på å planlegge ..
 
Vi samkal visst også begynne med slikt... Basert på min handletur skal vi trolig ha noe av kjøttdeig, pølser, fiskekaker, karnobader og kymlimgnuggets. Jepp stort sett halvfabrikata det blir litt sånn med to foreldre som jobber overtid og tre unger hvorav to med lekser og aktiviteter og altså ingen plan lagt før jeg ble sendt på kiwi. Plan skal legges og beste menyer planlegges for de neste ukene.
 
Vi samkal visst også begynne med slikt... Basert på min handletur skal vi trolig ha noe av kjøttdeig, pølser, fiskekaker, karnobader og kymlimgnuggets. Jepp stort sett halvfabrikata det blir litt sånn med to foreldre som jobber overtid og tre unger hvorav to med lekser og aktiviteter og altså ingen plan lagt før jeg ble sendt på kiwi. Plan skal legges og beste menyer planlegges for de neste ukene.
Derfor jeg tenkte å planlegge litt, sol regel sklir ukeshandling fort ut da men prøve å holde litt lenger nå
 
Vi har startet med å bruke middagsplanlegger til trines matblogg, enkelt å velge middager og legge inn i ukemeny, eller bruke ferdig planlagte ukemenyer, snarveien til ukeplanlegger har jeg lagret som snarvei på mobil.
Legger inn alle ingridienser i Wunder list app, både jeg og mannen har tilgang til handle lista, så krysser vi av for ting på lista når vi handler, eller oppdaterer lista når vi kommer på flere ting vi trenger. Fungerer utmerket.
 
Vi ukeshandler alltid. Jeg har nettopp vært og handla for hele uke for rett under 700 kr. Vi har litt i skap og fryser vi skal bruke da. Lista går fra lørdag til fredag.

Men kan få lista vår:

Lørdag: mexikansk gryte (Frøkna får fjordlandgrøt, storebror skal til en kompis, derfor spiser vi andre ting vi liker som han ikke liker)

Søndag: Taco (siden vi ikke tar det i dag)

Mandag: tacorester fordi det alltid blir nok igjen til en middag til, og for å gjøre det enkelt mandag ettermiddag.

Tirsdag: laks, ovnsbakte poteter, revne gulrøtter og rømme.

Onsdag: spise julematrester fra fryseren.

Torsdag: kylling med ris og salat. Og en saus av noe slag. Vi får se hva vi ender på der. Blir ett eller annet fra bunnen av.

Fredag er vi ikke sikre på faktisk, så det må kjøpes inn da.
 
Her er det i alle fall pizza i dag med rester av taco fra i går. Og noe av fisk på mandag for familien, jeg jobber overtid og spiser på jobb. De enkle middagene nevnt tidligere blir da tirsdag, onsdag og torsdag når maten må være ferdig før noen har oppmøte 1730 (tirsdag 1720 for min del) og fredag har vi sikkert taco igjen Gitt at ingen jobber ovetid. Og siden ingen får jobbe lenge tirsdag, onsdag og torsdag blir er det nok en del kveldsjobb på oss begge to...
 
Vi pleier å lage ukesmeny og handler stort hver tirsdag (da kommer det nye varer i butikken). Den kommende uka ser sånn ut:

Mandag: Kokt torsk med bacon og rotmos
Tirsdag: Spaghetti bolognese
Onsdag: Ovnsbakt ørret med agurksalat
Torsdag: Linsegryte
Fredag: Taco
Lørdag: Tomatsuppe til ungene på dagen, asiatisk biffsuppe på kvelden
Søndag: Vet ikke enda, noe fra fryseren.
 
Lørdag: taco
Søndag: svinestek med potet og grønnsaker
Mandag: rester fra søndag
Tirsdag: laks med grønnsaker
Onsdag: pannekaker
Torsdag: makaroni og ost
Fredag: mørbrad av svin med poteter og grønnsaker til
Lørdag: spise borte
Søndag: hjemmelaget pizza
Mandag pytt i panne med rester av grønnsaker fra forrige uke.
Denne skal vi prøve å følge :)
 
Vi har startet med å bruke middagsplanlegger til trines matblogg, enkelt å velge middager og legge inn i ukemeny, eller bruke ferdig planlagte ukemenyer, snarveien til ukeplanlegger har jeg lagret som snarvei på mobil.
Legger inn alle ingridienser i Wunder list app, både jeg og mannen har tilgang til handle lista, så krysser vi av for ting på lista når vi handler, eller oppdaterer lista når vi kommer på flere ting vi trenger. Fungerer utmerket.
Det hørtes veldig smart ut, de appene må jeg se nærmere på:)
 
Vi ukeshandler alltid. Jeg har nettopp vært og handla for hele uke for rett under 700 kr. Vi har litt i skap og fryser vi skal bruke da. Lista går fra lørdag til fredag.

Men kan få lista vår:

Lørdag: mexikansk gryte (Frøkna får fjordlandgrøt, storebror skal til en kompis, derfor spiser vi andre ting vi liker som han ikke liker)

Søndag: Taco (siden vi ikke tar det i dag)

Mandag: tacorester fordi det alltid blir nok igjen til en middag til, og for å gjøre det enkelt mandag ettermiddag.

Tirsdag: laks, ovnsbakte poteter, revne gulrøtter og rømme.

Onsdag: spise julematrester fra fryseren.

Torsdag: kylling med ris og salat. Og en saus av noe slag. Vi får se hva vi ender på der. Blir ett eller annet fra bunnen av.

Fredag er vi ikke sikre på faktisk, så det må kjøpes inn da.
Flink du er å planlegge, skulle ønske jeg var like flink. Jeg får prøve å få inn gode rutiner på det igjen. Lager du ukemney for en og en uke, eller langt frem i tid?
 
Søndag : pastasalat
Mandag spiser vi nok ute et sted siden vi skal på kontroll på sykehuset en time unna
Tirsdag: ovnsbakt laks med poter og grønnsaker
Onsdag: spaghetti og kjøttdeig
Torsdag: Fiskekaker med poter og raspet gulrot
Fredag: Pizza
Lørdag: Taco
 
Søndag: Lasagne
Mandag: Grønnsaksboller fra IKEA m/tilbehør
Tirsdag: Fiskegrateng m/poteter og raspa gulrot
Onsdag: Ungarsk kyllinggryte
Torsdag: Pasta m/tomatsaus

Har ikke planlagt resten enda
 
Fredag: pizza
Lørdag: rester
Søndag: sosekjøtt, poteter og kålstuing
Mandag: gryte med rester fra sosekjøtt.
Tirsdag: "kapteinensfylte", poteter og grønnsaker.
Onsdag: taco
Torsdag: pegasusfilet og fiskekaker til barna, poteter, kalkunbacon og grønnsaker.
Fredag: pasta med bolognes
Lørdag: skal ikke spise hjemme
Søndag: panert torsk, men litt usikker på hvilket tilbehør ennå.
 
Tirsdag: Pitabrød med pesto, avokado og salat
Onsdag: Hjemmelaget tomatsuppe med makaroni
Torsdag: Rotgrønnsaker bakt i ovn med ris/erter/brokkoli og hvitvinssaus
Fredag: Crispy Chicken (taco)
Lørdag: Grønnsakslasagne
Søndag: Resten av grønnsakslasagnen
Mandag: Linseburger
 
Her er vår middagsplan:
Mandag: torsk med gulrøtter
Tirsdag: falaffler med hummus og stekte rotgrønnsaker
Onsdag: laks med brokkoli
Torsdag: restemat
Fredag: havre panert torsk (stekt torsk vendt i havregryn) og stekte poteter (vår versjon av fish and chips)
Lørdag: kylling med salat
Søndag: eggemuffins med salat
 
Flink du er å planlegge, skulle ønske jeg var like flink. Jeg får prøve å få inn gode rutiner på det igjen. Lager du ukemney for en og en uke, eller langt frem i tid?
Vi handler for en og en uke.
Vi sitter sammen ved frokostbordet etter frokost på lørdag vi voksne og planlegger uka utifra ting som skjer på ettermiddag/kveld.
Da ser vi også hva vi har eller trenger til pålegg.

Prøver å få med ungene også, men de vil bare ha Taco :p

Blir jo mye av det samme, men varierer jo også. Er ikke det samme hver uke. Og så kommer det an på hva vi har i fryseren. Skjer jo innimellom at vi får rester som vi da prioriterer å få spist opp i stedet for å kaste, og da er vi plutselig en middag i pluss til uka etter.
 
Vi handler for en og en uke.
Vi sitter sammen ved frokostbordet etter frokost på lørdag vi voksne og planlegger uka utifra ting som skjer på ettermiddag/kveld.
Da ser vi også hva vi har eller trenger til pålegg.

Prøver å få med ungene også, men de vil bare ha Taco :p

Blir jo mye av det samme, men varierer jo også. Er ikke det samme hver uke. Og så kommer det an på hva vi har i fryseren. Skjer jo innimellom at vi får rester som vi da prioriterer å få spist opp i stedet for å kaste, og da er vi plutselig en middag i pluss til uka etter.
Høres veldig lurt ut, her blir det ofte i siste liten etter jobb :rolleyes:
Får prøve å få inn samme vaner som dere, hadde vært litt deilig å slippe å handle hver dag også.
 
Høres veldig lurt ut, her blir det ofte i siste liten etter jobb :rolleyes:
Får prøve å få inn samme vaner som dere, hadde vært litt deilig å slippe å handle hver dag også.
Ja det er virkelig deilig å slippe å måtte innom butikken hver dag.
Og da plukker man alltid med mer enn man trenger.

Vi merker det sååå godt på budsjettet de periodene vi ikke planlegger. Merker det spesielt i ferier, at det går mye mer penger.

I dag feks, så kom jeg over medisterkaker etter jul på butikken til 25 kr pakka, var sikkert 2 middager pr pakke for oss. Vi kjøpte 5 pakker. Det er 10 middager til 125 kr det.
 
Ja det er virkelig deilig å slippe å måtte innom butikken hver dag.
Og da plukker man alltid med mer enn man trenger.

Vi merker det sååå godt på budsjettet de periodene vi ikke planlegger. Merker det spesielt i ferier, at det går mye mer penger.

I dag feks, så kom jeg over medisterkaker etter jul på butikken til 25 kr pakka, var sikkert 2 middager pr pakke for oss. Vi kjøpte 5 pakker. Det er 10 middager til 125 kr det.
Jeg skulle på butikken før jul for å handle noen småting. Da var det medisterdeig (uten vann og salt) til nedsatt pris, som da endte på 2kr per pakke (tror det var 300g i hver). Kjøpte noen og frøs, jeg :rolleyes:
 
Back
Topp