Så masse gluten er bra da? Med mindre man ikke tåler det selvsagt. Hvor høy hastighet bruker du på kjøkkenmaskinen?
Kjører så høy hastighet at maskinen flytter på seg litt
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Så masse gluten er bra da? Med mindre man ikke tåler det selvsagt. Hvor høy hastighet bruker du på kjøkkenmaskinen?
Ja. Men havregryn funker sikkert også. Det pleier jeg å ha i vafler hvertfall![]()
Så bra du fikk godt brød ut av alle tipsene vi kom medFsnt en oppskrift til 3 brød og skiftet ut noe av det tørre med det jeg ville ha. Eltet deigen 3 ganger med pause imellom. Jeg har aldri vært borti en deig som har hevet bedre :-D jeg lot havregrynene ligge i vann som anbefalt, og grunnen til det ble temmelig åpenlys etterpå ^^ brødet rakk til 4 former, men det gikk litt over sine bredder på et par av formene. Dette var dog ikke et problem heldigvis. Brødet ble saftig og kjempegodt :-D Hurra :-D Eneste problemet er at det er litt vanskelig å skjære i uten at det faller fra hverandre, men man kan vel ikke få alt![]()
Ja, jeg er spent på morgendagen ^^ har fryst ned alt unntatt et halvt brød, for jeg tenker at det er lite sannsynlig at brødet holder seg like godt som butikkbrødSå bra du fikk godt brød ut av alle tipsene vi kom medBakte du i dag? I såfall blir det spennende å høre hvordan de blir i morgen, for er gjerne dagen derpå det glimter til med å bli skikkelig tørt og smuldrete
Her i huset spiser vi ikke mer enn et halvt brød om dagen, så jeg skjærer dem i to før de fryses, og tar opp et halvt brød hver kveld, da blir det rimelig ferskt brød til frokost og lunsj hver dag.
Jeg bakte brød i dag. 200 grader i 45 min. Du som bare på 150 grader, hvor lenge steker du da?Revet gulerot er bra, bruk fin malt grovmel istede for grovmal, grovmalt mel blir tyngere å da blir brødet mer kompakt. Gluten er ikke farlig i moderate mengder. Uten gluten vil ikke brødet heve. Kjøpebrød er tilsatt ekstra gluten så hevetiden blir kortere, det er ikke bra!
Bruk kjøkkenmaskin! Det kan lønne seg og dobbelt heve- la deigen heve til dobbelt størelse, kna deigen sammen igjen og la deigen heve enda en gang før du baker ut og etterhever.
Deigen må være litt klisette og eltes ei god stund. Ikke stek brødet for høy tempratur da blir brødet hard. Jeg bruker og steke på 150 grader.
Prøv å bakut på olje istede for mel, personlig syns jeg det blir mindre søl og brødet blir sprøtt og ser bedre ut
Masse Lykketil med brødbakingen
Ps. Honning er kjempe godt i brød
Jeg bakte brød i dag. 200 grader i 45 min. Du som bare på 150 grader, hvor lenge steker du da?
Hmmm. Jeg måtte ettersteke brødene mine litt, for de var ikke ferdige under. Tok de ut av forma og satte de opp ned i ovnen. Da ble det bra. Så totalt fikk de nesten en time i ovnen. Jeg tørr ikke ta det på slump, er ikke erfaren nok enda.Til de er ferdigebaker brød nesten daglig både hjemme og på jobb så klokka bryr jeg meg ikke så mye om lenger
Bruker ca en drøy time
Hmmm. Jeg måtte ettersteke brødene mine litt, for de var ikke ferdige under. Tok de ut av forma og satte de opp ned i ovnen. Da ble det bra. Så totalt fikk de nesten en time i ovnen. Jeg tørr ikke ta det på slump, er ikke erfaren nok enda.
Du sier finmalt er bedre enn grovmalt. Hva står det på pakken da? Siktet hvetemel er det fineste, men jeg vil da ha sammalt hvete fin?![]()
Nei snodig nok så holdt toppen seg på samme nivå :-SBle de ikke veldig godt stekt utenpå da? Hørtes veldig mye ut, ville absolutt prøvd å senke tempraturen litt. Du kan steke de uten form, enklere å sjekke underveis da![]()
Det står f.eks finmalt Rug, har veldig god erfaring med posen som det står grovbakst på, det er sammalt hvete og rug. Den er mellommalt![]()