E
eLLe*meLLe
Guest
Mannen kjøpte det på butikken som jeg tenkte å lage fruktmos av. Men ser på pakken det inneholder svovel. Dette kan vel ikke brukes?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeg tenkte å la de ligge i vann over natten, og så koker jeg de møre i nytt vann. Får prøve en liten smule først og se hvordan det gårDet kan fremkalle astmaanfall hos barn. Er derfor man helst skal bruke økologiske. Men de eneste de selger her (som jeg finner) er brun og seig og blir vare en klissete masse når jeg kjører dem i blenderen, uansett hvor mye vann jeg har oppi. Jeg koker aprikosene hun fikk det før jeg leste dette om konserveringsmiddelet de brukte, og det var ingen reaksjon.
Synes det hørtes veldig skummelt ut jeg. Litt usikker på om jeg tør prøve :/Slik gjør jeg det med aprikoser:
Skyller de godt i vann.
Lar de stå i vann over natten. (kan gjerne bytte vann og skylle 1-2 ganger innimellom)
Skyller de godt og har i nytt vann til kasserollen, lar de koke uten lokk i 20-30 min(til de er helt myke)
Dette fant jeg på nett om Svoveldioksid(E220) og allergi.
Svoveldioksid og sulfitter kan utløse sterke astmaanfall hos astmatikere, selv hos de som ikke er direkte allergiske mot sulfitt. Det skjer ved at svoveldioksid frigjøres fra maten når den når magesekken. Den frigjorte svoveldioksid innhaleres dermed og påvirker luftveiene. Astmatikere som reagerer på disse stoffene, bør dermed unngå disse produktene.
Har barnet ditt astma ? Astma i familien?Synes det hørtes veldig skummelt ut jeg. Litt usikker på om jeg tør prøve :/
Nei aldri hatt astma i familien og lillegutt har ingen tegn til det hellerHar barnet ditt astma ? Astma i familien?
Nei aldri hatt astma i familien og lillegutt har ingen tegn til det heller
oi det hørtes veldig skummelt ut!!! nå vet jeg ihvertfall hva jeg skal lete etter fremover!Slik gjør jeg det med aprikoser:
Skyller de godt i vann.
Lar de stå i vann over natten. (kan gjerne bytte vann og skylle 1-2 ganger innimellom)
Skyller de godt og har i nytt vann til kasserollen, lar de koke uten lokk i 20-30 min(til de er helt myke)
Dette fant jeg på nett om Svoveldioksid(E220) og allergi.
Svoveldioksid og sulfitter kan utløse sterke astmaanfall hos astmatikere, selv hos de som ikke er direkte allergiske mot sulfitt. Det skjer ved at svoveldioksid frigjøres fra maten når den når magesekken. Den frigjorte svoveldioksid innhaleres dermed og påvirker luftveiene. Astmatikere som reagerer på disse stoffene, bør dermed unngå disse produktene.
oi det hørtes veldig skummelt ut!!! nå vet jeg ihvertfall hva jeg skal lete etter fremover!
Her har jeg astma og aldri hørt om dette før og snuppa kan jo også få astma er nok det som gjør det skummeltJa, allergi er jo alltid skummelt. Men dette er ikke mer skummelt enn å gi nøtter til en som er allergisk mot nøtter.
Om gjør grundig forarbeid er det nok ikke så mye svoveldioksid igjen i aprikosene heller.
Ok, ja skjønner at du ble bekymret om du har astma. Men selv om du har astma er det ikke sikkert du reagerer på svoveldioksid? og om det er svoveldioksid i maten så må det altså fordampe i magen å så pustes inn, ser for meg at det ikke er så mye å reagere på om man ikke får i seg mengder. Svovel finnes jo i naturen enkelte steder, men er vell mest rundt vulkanutbrudd.Her har jeg astma og aldri hørt om dette før og snuppa kan jo også få astma er nok det som gjør det skummelt
sendt ifra BV forum <3
Ja har vel også såpass mild astma at den ikke bryr seg.Ok, ja skjønner at du ble bekymret om du har astma. Men selv om du har astma er det ikke sikkert du reagerer på svoveldioksid? og om det er svoveldioksid i maten så må det altså fordampe i magen å så pustes inn, ser for meg at det ikke er så mye å reagere på om man ikke får i seg mengder. Svovel finnes jo i naturen enkelte steder, men er vell mest rundt vulkanutbrudd.
Er svovel i noen viner bla.
Men de blir lysere og mildere på smak når de har ligget i blødt og kokt enn de med svovel blirJeg har kjøpt tørket aprikos på Sunkost uten svovel De er ikke gule, men brune (pga. de ikke er svovel i...).
Nei, men sikkert heldigvis kun de som er supersensitiv som reagerer på sånt.Ja har vel også såpass mild astma at den ikke bryr seg.
Er mye man vist skal passe på her i verden for hadde aldri tenkt over at noe man spiser kan gi astma anfall
Men de blir lysere og mildere på smak når de har ligget i blødt og kokt enn de med svovel blir