Dere som har tatt cytotec

En tråd i 'Vi som har mistet før uke 12' startet av Frk.rose, 12 Okt 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp | Last ned vår BV-forum app
 1. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Sitter med mange tanker her i natt, har tidligere hatt en MA og en sa. Opplever akkurat nå en MA igjenn, forrige MA fikk jeg utskrapning med en gang og da sov jeg og våknet igjen og egentlig ikke merket noen ting.Denne gangen blir det å prøve cytotec først. Kjenner jeg gruer meg veldig. Det jeg tenker mest på er at jeg må selv utføre en abort på noe jeg ønsker meg mest av alt og at jeg vil se den støtes ut + masse smerter og blod. Er så redd jeg skal føle meg som en morder av mitt eget barn, selv om den allerede er uten liv. Er redd det skal bli traumatisk.
  Noen som har prøvd cytotec og som tross i omstendighetene syns det gikk " greit" ?
   
 2. krølle... Forumet er livet August 2018

  Jeg klarte ikke tanken på cytotec og fikk utskraping direkte. Du er tøff! Ønsker deg masse lykke til i dag!
   
 3. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Tusen takk:Heartred
  Jeg gjorde det samme ved forrige MA, og det gikk igrunn helt greito_O dette blir skikkelig " skummelt"
   
 4. FrøkenFryd81 Glad i forumet Himmelbarn

  Jeg tok cytotec sist og skal igjen idag! Vil heller det enn utskrapning da det er bedre for kroppen.
  Synes ikke det var så ille sist, fikk stikkpille samtidig + Voltaren.
  Ut kommer det uansett, og jeg vil heller ha det ut fort enn å vente på at det skal trekke ut i til eller skrape..
  Det er ubehagelig og ekkelt ja, men det gikk helt greit.
  Skaden har jo allerede skjedd

  Føler med deg, jeg vet at det gjør vondt i alle hjørner i kroppen men det kommer til å gå bra
   
 5. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Tusen takk:Heartred
  Synd vi må igjennom det her,goodt å lese om noen som syns det gikk greit,tross i omstendighetene.
  Har ikke lest mye positivt om det, derfor er jeg kjempe redd. Men går nok bra som du skriver og best for kroppen
   
 6. FrøkenFryd81 Glad i forumet Himmelbarn

  Hvis du googler så finner du bare fæle greier, ikke gjør det. Du skal få smertestillende samtidig, så du skal ikke ha så vondt. Jeg kan ikke huske at det var så vondt, men jeg kjente at livmoren jobbet! Var som veldig lette rier!
  Det mest ubehagelige er alt dette som kommer ut, men jeg satt mye på do mens det var på det verste!!

  Det er noe skikkelig dritt, gleder meg til det er overstått!
   
 7. Håpimagen Forelsket i forumet Oktoberskattene 2015

  Leit å høre hva du går igjennom. Dessverre vet jeg hva det går i. For meg har cytotec fungert greit. Jeg var i forkant når det gjaldt smertelindring (tok to paralgin forte samtidig med de første stikkpillene, og deretter hver 6 time ved antydning til smerter), og var nesten smertefri gjennom prosessen. Det vil si, de psykiske smertene lar seg jo dessverre ikke døyve. Begge gangene har jeg kjent en stor klump falle ut på toalettet, og det har vært vondt å skylle ned det som skulle bli ett elsket barn. Ikke vær alene. Beveg deg så mye du klarer. Gråt. Hyl. Spark. Og slå. (Myke ting som ikke lever).

  Det jeg tenker er veldig viktig er at du får en kontroll med UL etterpå. Og går det lang tid med blødning og ubehag, så be om enda en kontroll. Det er viktig, for det kan være rester som blir oversett eller ikke kommer ut slik gynekologen forventer. (Forrige gang var jeg på kontroll 2 uker etter kuren, da så alt helt fint ut. Det var det ikke.)

  Lykke til.
   
 8. FrøkenFryd81 Glad i forumet Himmelbarn

  Håper det går sånn passe greit med deg Frk.rose
  Det er nå vi er midt i stormen, snart blir det roligere tider..

  Selv har jeg akkurat satt cytotec, så du er ikke alene idag, om det hjelper å tenke på det
   
 9. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  :HeartredHåper det går bra for deg også, her går det sånn passe greit, men langtekkelig
   
 10. Solagreen Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Julibarna2014

  Litt OT; de sa alt så fint ut hos meg også, men her kom det klumper ved hver mens i flere mnd etterpå tok lang tid å bli gravid, tross jeg egentlig blir fort gravid..
   
 11. Håper på mini Flørter med forumet Marsipanene 2019

  Huff.. Føler med deg! Jeg gjennomgikk en cytotecbehandling på torsdag. Hadde vært med på prosessen før så jeg gruet meg veldig!
  Første timen gikk greit, der hvor man skal ligge i ro! Så skulle jeg være i bevegelse, kom oss akkurat til kiosken på sykehuset før jeg kjente at nå må vi tilbake. Synet svartnet og jeg ble kraftig svimmel, deretter ble jeg sengeliggende med oppkast og voldsomme magesmerter tross full dose med smertelindring og kvalmestillende. Begynte heller ikke å blø slik som jeg skulle.. Etter tre timer var formen fin og jeg fikk ny runde med cytotec, denne gangen i munn og ikke vaginalt.. gikk på do for å tisse og etter jeg var ferdig med det og skulle til å kle på meg gikk vannet. Etter dette gikk egentlig selve prosessen ganske smertefritt, men selvfølgelig veldig veldig tøft.. Jeg hadde kommet så langt i svangerskapet at jeg egentlig skulle spare på alt som kom ut. Jeg fikk spart på første "dose" der foster og store deler av morkaka var. Måtte ha hjelp til å få ut morkake da det bare var foster som kom, resten bare hang der (sorry for fæle detaljer).. Sykepleieren hjalp meg å få dradd restene ut. Jeg hadde ikke smerter under dette og ikke etterpå. Etter vannet gikk var formen som en drøm i forhold til tidligere. Det er selvfølgelig veldig tøft å ta i mot sin egen døde baby, men jeg hadde liksom ikke noe valg. Den var død og jeg kunne ikke gjøre noe med det Skulle ønske jeg fikk ut restene alene, for jeg følte egentlig et behov for å se litt på den lille uskyldige vennen min, men siden jeg trengte hjelp tok de med seg alt så snart jeg var ferdig.. Jeg ble veldig dårlig av behandlingen, fikk så voldsom til diaré at jeg ikke klarte å sitte etterpå.. Det var det som plaget meg mest.. Jeg måtte ta 3 runder med piller før jeg fikk reise hjem etter 13 timer... Lege sjekket livmor og fjernet rester før jeg dro hjem. Formen har vært fin etterpå, men har hatt litt magesmerter i dag, men psykisk tar det nok lang tid før jeg kommer meg. Masse lykke til, jeg unner ingen dette! ❤️ Noen av oss er dessverre litt mere uheldige enn andre!
   
 12. krølle... Forumet er livet August 2018

  For en historie du har vært gjennom!! Får tårer i øynene av å høre hvor brutalt livet kan være. Jeg var ikke forberedt på melkespreng og barseltårer som kom et par dager etter jeg mistet. Ble liksom dobbeltkrasjlanding akkurat da den fysiske formen tok seg opp. Håper du har gode mennesker rundt deg, og at du blir fulgt godt opp videre. Stor klem!
   
 13. Håper på mini Flørter med forumet Marsipanene 2019

  Hørtes ikke greit ut for deg heller.. Det er tøft når man står opp i det! For hver fysiske utfordring får psyken en ekstra knekk, og neste forsøk føles ut som evigheter frem i tid. Jeg har gode mennesker rundt meg, men kjenner det blir litt mye når man må trøste de mere enn seg selv.. jaja, de var i allefall VELDIG glad over at spiren endelig satt, og da ble sorgen VELDIG stor når den ikke gjorde det alikavell..
   
 14. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Klem❤️Så utrolig trist❤️
  Helt forferdelig er det, men jeg vet vi klarer å komme oss igjennom dette. Håper vi begge får nye spirer og baby snart. Skriver om min opplevelse ang cytotec behandlingen etterpå, litt stress her akkurat nå.
   
 15. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Min erfaring med cytotec :arghh: ikke les videre om ekle detaljer virker frastøtende. Funka ikke særlig bra for meg, føler meg som værdens mest u heldige person for tiden.
  Kom på sykehuset kl 08:00 fredags morgen, fikk fire cytotec tabletter som skulle settes vaginalt. Gjorde det og skulle ligge stille en time. Merka ikkeno etter en time, men etter to var det som et lite knepp og noe rant. Trodde det var blod og forta meg til toalettet for å sette meg på bekken ( tingene som skulle ut, måtte følges med på) der rant det bare blankt og lukta rart. Var vannet som gikk, og hinne rester som kom. Etter to fødsler vet jeg hvordan fostervann ser ut og lukter, men måtte diskutere det med sykepleieren...... hun mente det ikke kunne være det siden mini kunn var 8-9 uker. Jeg hadde rett, var det det var.
  De fortalte meg at aborten med cytotec kunne ta 4 til 6 timer, det var feil.
  Fikk to nye piller som skulle svelges etter tre timer, og nå gjorde det kjempe vondt, det vrengte å stakk i hele underlivet og magen, og blodet kom ut som koagler på str med appelsinero_O
  Tilsammen fikk jeg 12 tabletter, de siste to kl 21:00 på kvelden, da fikk jeg også morfin for å takle smertene noe som gjorde livet litt Hærlig akkurat der å da.
  Masse store koagler fortsatte og komme, det kom så mye at jeg trodde ikke det kunne gå ann å ha så mye blod der inne.
  fortsatt ingen foster og morkake kom, måtte overnatte på sykehuset og blei plassert på to mans rom med ei fremmed dame. Syns det var vanskelig med en fremmed person på rommet og følte jeg måtte ta veldig hensyn. Redd for å bråke osv.
  Da det var tid for å prøve å sove litt var smertene grusomme, så fikk en morfin tablett til. Sovna da og sov kjempe godt til kl 06:00 da kom det ei sykepleier for å ta temp og puls( tror det var puls, fikk en dings på fingern) skvatt skikkelig da hun tok på meg, hylla ut he he..sov videre og våknet kl 08:00
  Våknet uten noe som helst smerte og med en klump i trusa. Blei letta oppi alt styret for nå trodde jeg virkelig det var over og kunne reise hjem. Var en diger koagel og blødde ikke mer, trodde virkelig jeg var ferdig. Siden smertene og blødningen var stoppet opp.
  Legen kom ca kl 10:00 og ville ha meg inn til ultralyd for å sjekke at ting var ute, men nei så enkelt skulle det ikke være. Noe stod fast i åpningen, legen måtte bruke tang for å dra noe ut og det satt veldig fast, var mildt sagt forferdelig vondt og blod rant utover gulvet da det som satt fast kom ut. Legen tok ultralyd og kom med beskjeden om at her var det abort rester på 3 cm igjenn inni livmoren. Hun lurte også på om jeg ville ha ny runde med cytotec, da brast det for meg....
  Hadde fasta fra jeg la meg dagen før, og om jeg skulle begynt på ny cytotec behandling måtte jeg ha fastet på nytt i 6 timer for å da få en utskrapning.
  Fikk utskrapning i steden kl 13:00
  Våkna opp i fin form etter narkosen og kunne reise hjem kl 15:00.
  Så det som ble fortalt meg skulle ta 4-6 timer tok ca 31 timer. Blei også fortalt at 90% av de som tok cytotec ville ha god effekt av det.
  Hadde jeg ikke sett så mye og trodd på statistikk hadde jeg aldri tatt cytotec og skal aldri mer igjennom en sånn kur.
  Har lest at i kunn 2% av svangerskapene det er sett liv i uke 8 skjer spontanabort, jeg var en av de to prosentene. Var også en av de ti prosentene som ikke cytotec funker særlig bra for. Er Også den lille prosenten som mister tre ganger på rad... Snakk om å ha u flaks, skal ikke stole på prosenter mer for noen må jo også være den lille sjangsen for at noe kan gå galt. Den er tydlighvis meg.
  Nå er jeg lei meg, sint ,sliten, redd og sikker på at min kropp dreper små foster. Syns så utrolig synd på det lille livet som kroppen min stoppa hjerte på og avslutta noe som skulle bli så nydelig og som vi gleda oss veldig til❤️
  Dette ble veldig langt og ingen god lesing, men utrolig godt å få lufta ut. Håper jeg ikke skremmer noen
   
 16. Håper på mini Flørter med forumet Marsipanene 2019

  Huff.. synes fryktelig synd på deg.. og den stunden med lege, ultralyd og tang er forferdelig, det gjorde såå vondt.. gla det ikke tok like lang tid for meg som for deg, men nå skal jeg straks til lege siden jeg har hatt økende magesmerter.. er bare en infeksjon som mangler nå føler jeg! Håper du kommer deg fort! ❤️
   
 17. 2 søte små❤ Forumet er livet Januarskatter 2015 Desemberlykke 2018

  Har nettopp (forrige uke) gått gjennom cytotec behandling og så for meg mye smerter osv siden legen sa jeg kom til å ha mye smerter og skrev ut en del smertestillende til meg. Var ikke så vondt som jeg ble forestilt synes jeg men mer psykisk vondt. Nå sitter jeg på siste dag med sykemelding og gruer meg til jobb og hverdag i morgen da jeg hadde begynt å fortelle de på jobb om graviditeten (følte meg måtte pga mye tungt og smitterom så ikke alt jeg klarte å gjøre). Grusomt når det står på men ville heller være hjemme med mann og guttene enn på sykehuset
   
 18. krølle... Forumet er livet August 2018

  Holy bananas for en opplevelse! Det der ville jeg ikke unnet min verste fiende. Bare det å foreslå ny runde med cytotec etter et døgn med lidelse - !!!! Nå synes jeg du har brukt opp all uflaksen din, og kan begynne å få del i flaksen. Du burde egentlig spille Lotto så god som du er til å treffe de små prosentene.

  Tipper du kanskje var kommet litt lenger enn ul viste. Min bittelille ble målt til 10+5 da den ble oppdaget død, og hadde skrumpet eller krøllet seg sammen så den ble målt til 9+3 bare tre dager senere. Stoler ikke et sekund på de målingene når den lille har vært død en stund. Mistenker at det er flere som blir sendt hjem med cytotec som burde vært observert på sykehuset pga svangerskapslende, og som opplever store blødninger hjemme. Utskraping brukes jo i hele resten av verden, og det er veldig liten sjanse for komplikasjoner med dagens metoder.

  Jeg synes det var mest forferdelig at den lille jeg var så knyttet til og hadde så mange drømmer og planer for, og som i mitt hode allerede var mitt barn, endte som søppel... Sliter ennå med å forholde meg til det. Man kaster ikke døde barn i søpla!!!

  Jeg er bare noen mnd yngre enn deg, og frykter også tiden skal renne fra meg hvis ikke jeg klarer å bli gravid igjen snart. Blokkerer nok foreløpig muligheten for at det kan gå galt på nytt, men kommer nok til å be om henvisning til psykolog for hjelp til å takle den angsten jeg vet kommer den dagen jeg står der med to streker i hånden. Er nok 3-4 uker neste gang jeg får muligheten. I mellomtiden får jeg prøve å holde motet oppe om at det blir min tur også en vakker dag
   
 19. Frk.rose Elsker forumet Himmelbarn Septemberhjertene 2018

  Uff nei håper ikke du har fått en infeksjon❤️ Er ille nok det du har gått igjennom, en infeksjon oppi det hele.... nei håper du ikke har fått det. Ja det med ultralyd og tang var forferdelig, fikk heller ikke se det som blei dratt ut. Var veldig vondt og trist, er sikker på det var bitteliten men fikk ikke vite, de kalt det kunn abort rester.
   
 20. Weebill Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

  Himmel og hav for en opplevelse! Det er jo hinsides det meste. Tenk at de påstår at de aller fleste har suksess med cytotec. Det må jo være juks med statistikk? Kjenner personlig litt for mange som har hatt blodbad og endt med utskrapning, og er selv en av de. Når jeg leser her, begynner jeg virkelig å lure. Håper det går bra med deg Frk.Rose, og dere andre også. Spørs om det ikke blir mareritt i natt!
   

Del denne siden