Vil ikke sove

En tråd i 'Mars 2021' startet av Stressaførstegangsmamma, 22 Mar 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Stressaførstegangsmamma Flørter med forumet

  Jenta mi på snart 4 uker vil ikke sove selv om hun er stuptrøtt. Hun sovner, men våkner 2 min etter vi legger hun ned. Hun sover litt lenger om hun ligger i fanget.

  noen som har tips?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 2. Papoo Flørter med forumet Marshmallows2021

  White noise? Ellers funker det ikke å legge ned min heller, så vi samsover.
   
  Last edited: 23 Mar 2021
 3. Stressaførstegangsmamma Flørter med forumet

  samsover allerede:smiley-ashamed005 men hun våkner alikevell selv om jeg ligger attmed henne. Har ikke prøvd uten klær da, så kan hende det går bedre når det blir hud mot hud
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. GladPus Forumet er livet Marshmallows2021 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Skjer det hele tiden, eller innimellom? Har det vært sånn hele tiden, eller starta nå? Naturlig at nærhetsbehovet varierer, og øker i perioder.
  min er sånn i perioder på døgnet, men så kan hun sove lenge i senga si også. Nå siste 1,5 uke har hun vært veldig på i forhold til tidligere. 6 uker nå, litt prematut. Har også det at hun sliter mer med å finne søvn alene nå, må gjerne holde henne tett inntil med hudkontakt og smokk. Med mindre hun er i matkoma.

  Har du sjekka Wonder weeks og utviklingssprang? Om det har oppstått nå kan det være det. Første sprang er ca 4,5-5,5 uke, da er de gjerne mer urolige, nærhetssøkende osv. Anbefaler appen, det hjalp meg mye sist.

  Vet ikke helt hva som kan hjelpe, men om du får henne til å sovne ved siden av det i stedet for på fanget? la henne sovn i et teppe/dyne så hun merker mindre til flyttinga? Hudkontakt kan også hjelpe. Bæresjal/sele? Kjipt på natta om du ikke får sovet selv da, men det kan hjelpe på mer søvn for baby. og armer fri til å gjøre andre ting.
   
  • Enig Enig x 1
 5. kakemonsteret88 Andre møte med forumet

  Vi sleit veldig med at jenta vår heller ikkje ville sove, og i så fall kun på fanget vårt. Vi endte opp med å søke hjelp hos ein osteopat (etter tips frå ei venninne) som fant "låsninger" i nakken henna. Ho var født ved hjelp av tang, som muligens var grunnen til det.
  Etter 3 behandlinger blei ho friskmeldt og vi merka ein forandring i frå dag 1. Vanskelig og sei sikkert om det var dette som gjorde utslaget, eller om det var utviklingssprang eller modning av tarmane som var problemet, men vi var villig til å prøve alt! :nailbiting:

  Jenta vår ville naturligvis ha mest mulig nærkontakt, så bedside crib blei innkjøpt og det angra eg ikkje eit sekund på! Gjorde til at det var vesentleg enklare å amme ho i søvn, for så å rulle vekk i frå senga henna og få litt søvn på eigenhand (gull verdt!). Eg synst samsoving var litt skummelt, så det gav meg mykje ro å vete at ho sov trygt i bedside crib'en heilt inntil senga vår :)
   
 6. Stressaførstegangsmamma Flørter med forumet

  Oppstod nå de siste 2/3 dagene. Men i går ble det «verre» kunne ikke legge hun i fra oss uten at hun våknet.
  I natt har hun kun sovet om hun har vert klistra inntil meg med hud mot hud. Lurer på om det er nærhet som er viktig for hun nå. For hun har ikke hatt problem med å sove uten kroppskontakt før nå.
   
 7. GladPus Forumet er livet Marshmallows2021 ❤ Oktoberbaby 2016 ❤

  Aha, ja da er det nok det, og da vil jeg tippe det går seg til om ikke alt for lenge. Slitsomt når det står på.
   

Del denne siden