Vil du vite mer babyens vekst og utvikling det første leveåret?

M

Moderator Linda

Guest
Tenk så mye som skjer i løpet av barnets første år. Fra en liten bylt til et mobilt barn som sier sine første ord. Barnet vokser både fysisk, psykisk og sosialt. :D

Babyverden har vi mange artikler om barnets vekst det første året. Her har vi samlet en del av dem slik at det skal bli enkelt for deg å få oversikten.

Ønsker du bare å lese én artikkel om barnets vekst og utvikling det første året, er Babyens vekst og utviklingnaturlig nok et godt forslag. I tillegg ønsker du kanskje den skjematiske oversikten over milepælene som finnes i Utviklingsoversikt 0-15 måneder.

Fysisk utvikling
Babyen skal lære seg å holde hodet oppe selv, rulle, krabbe, sitte og gå – og mange når alle disse milepælene i løpet av et drøyt år.

Når det gjelder høyde og vekt er det store individuelle forskjeller, og barnet skal følge sin kurve. Dette får dere mer informasjon om på helsestasjonen. Ønsker du å sammenligne med gjennomsnittet kan du lese artikkelen Vekt og lengde fra 0 til 5 år.

Du kan også prøve høydekalkulatoren som kan gi deg en pekepinn på hvor høyt barnet kan bli som voksen. Hvor høyt blir barnet ditt??

Psykisk og sosial utvikling
Vi tenker kanskje ikke så mye over det før babyen selv begynner å kommunisere, men barn er født sosiale. Les om det i Babyens sosiale utvikling.

Babyens humør varierer også, og forskere har funnet ut at humøret ofte er dårlig like før et utviklingssprang. Finn ut når babyens 10 vanskeligste perioder er, og hva de skyldes.

Barnets språkutvikling
Så utrolig herlig det er å få høre barnets første ord. Og så befriende for både små og store når språket endelig flyter. Les om språkutvikling og når det er grunn til bekymring for barnets språk. Få også gode tips om hva du kan gjøre for å stimulere barnets språkutvikling.
 
Back
Topp