Du bør unngå upasteurisert melk og produkter laget av slik melk. Pasteurisering betyr at produktet er varmebehandlet, slik at skadelige bakterier er drept. Faste oster av upasteurisert melk, som grana padano og parmesan, regnes som trygge.
Unngå myke oster laget av pasteurisert melk, som brie, camembert og blåmuggoster (bakterier).
Osteprodusentene i Norge og EU er pålagt å merke oster laget av upasteurisert melk.
Alle oster som er varmebehandlet, for eksempel på pizza, i varme sauser og så videre er trygge når de er varmebehandlet ved over 70 grader.
Henta herfra:
https://helsenorge.no/gravid/mat-og-drikke-som-gravide-ikke-bor-spise
Jeg kjenner ikke til Port salut, men om det er en myk vellagret ost skal du holde deg unna selv om den er pasteurisert - så lenge den ikke varmebehandlet. Varmebehandlet halluomi bør gå bra.