Vendingsforsøk - erfaringer

En tråd i 'Desember 2017' startet av Tutta1987, 1 Des 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Hei jenter.
  Det er 27 dager til termin 28.12 og jeg har i dag vært på ny kontroll med UL pga smerter i magen. Jeg har for mye fostervann og en meget aktiv baby som turner rundt hele tiden. Hun bytter leie flere ganger om dagen pga mye vann og det er smertefult.
  For 2 uker siden lå babyen med rompa ned, om mandagen så mente jordmor at hoder var ned men høyt plassert og i dag så lå babyen på skrå igjen.

  Legen ønsker at jeg skal komme for et vendingsforsøk på mandag (37+0) for å se om de kan få henne til å ligge med hodet ned.

  Er det noen som har erfaringer med det? Både med tanker rundt det, utførelsen og hva som skjer etterpå.

  Jeg ble indusert sist som endte i hastesnitt 40 timer etter med kun 3 cm. Legen ville ikke si så mye om hva som skjer etter et vendingsforsøk i dag, siden det er så mange uavklarte faktorer, som:
  - Lar det seg gjennomføre eller dropper de det? De må sjekke på mandag med UL.
  - Om de vender babyen, vil hun forbli liggende sånn og hvordan skal de sørge for det?
  - Om det ikke går er, er det noe vits i å utsette meg og babyen for noe sånt?
  - Om det går, setter de meg i gang da?
  - Om de velger å ikke vende babyen f.eks pga alt vannet, hva skjer da? Planlagt snitt?

  Jeg prøver å ha alle muligheter åpne, men legen ba oss om å tenke igjennom hva vi ønsker og ikke før vi kommer.

  Dette ble et langt innlegg, men jeg er veldig usikker og fortvilet nå. Det er så mange rundt oss som gir forskjellige råd og meninger.....
   
 2. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Det jeg har erfaring med (jeg er spesialutdanning innenfor syke barn og nyfødte) er at ved vending har man en 50/50 sjanger til å lykkes.

  Noen settes i gang dersom vellykket vending - dette vurderes på det enkelte sykehus/lege

  De kan jo ikke sørge for at hun blir liggende i den ønskede posisjon da hun tydeligvis har nok plass til å snu seg enda.

  Dere må nok bare tenke på hva dere ønsker, feks planlagt sectio, igangsettelse dersom vellykket vending osv. Er jo kun dere som vet hva dere føler er mest gjennomførbart, basert på en legevurdering selvfølgelig. Her ville jeg hørt på legevurdering samt kjent på magefølelsen. Kanskje kjennes ikke det ene eller andre riktig ut,før dere sitter der og får presentert valgene ?

  Ønsker dere lykke til :happy:
   
  • Liker Liker x 1
 3. Desbaby17 Andre møte med forumet

  Er i akkuratt samme situasjon som deg, er 38+4 og hun snur seg ofte i magen enda. Var på sykehuset igår for vending da hun hadde lagt seg i tverrleie og det var veldig ubehagelig. Det var min andre erfaring med vending. (hadde seteleie med min første) Du kommer inn og de tar sparketest og måler hjerterytmen til babyen i ca 30 min før vendingen, så følger de med på ultralyd imens de «dytter» barnet rundt. Er ikke så veldig behagelig, så viktig å huske å gi beskjed om du ikke vil mer også ligger du med målinger i ca 30-45 min etterpå for å se om babyen ble stresset av det.

  Jeg har egentlig fått beskjed om at det ikke er så mye å gjøre når de driver å turner rundt sånn, annet enn å vente til fødsel settes i gang av seg selv, og håpe hun ligger «riktig vei.» Men fikk time til ny kontroll av leie neste uke, og om hun lå med hode ned skulle de vurdere å ta vannet om jeg var moden. Bare spørr om du lurer på noe, har stresset mye med dette selv de siste ukene
   
  • Liker Liker x 1
 4. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Tusen takk for svar :happy:
  Pga mye fostervann (SFO på 30 tror jeg) så tenker jo jeg at "hvordan skal de unngå at hun snur seg igjen". Og legen i dag snakket om at de ev måtte binde fast magen med f.eks et brokkbelte over magen og rullede håndklær på siden av magen. Men fikk ingen svar på om det var kun ved i iangsettelse til vannavgang eller om jeg da må ligge sånn til fødsel starter selv....

  Jeg er ikke redd for et sectio igjen men drømmen om vanlig fødsel er jo stor. Men om det skal bli en helt overvåket fødsel, lenket til ctg og seng, hvor sannsynligheten for å ende med KS er stor, så er det kanskje like greit for både meg og barnet med planlagt snitt.
   
 5. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Tusen takk for svar :happy:
  Men om det ikke har så mye for seg, hvorfor gjør de det da? Jeg tenker jo også på om de får det til siden jeg har for mye fostervann. De vil ikke la meg gå så lenge pga det sier dem. Så vi tar det uke for uke hittil, men nå begynner jeg å få så vondt i magen av all turninga.
  Jeg har fått beskjed av JM at om vannet går nå så må jeg legge meg ned med en gang så ikke navlesnoren kommer i klem. Så om de "lar barnet finne riktig vei" når fødsel er i gang er jeg usikker på. Det vil vel da bli en overvåket fødsel uansett så ikke noe kommer i klem? Det blir vel ingen naturlig fødsel med badekar og sånt?
   
 6. Desbaby17 Andre møte med forumet

  Det belte snakket de om med meg og, men fikk inntrykk av at det ikke var noe som virket, og var veldig ubehagelig. Jeg ville kanskje sagt at jeg ønsket å bli satt i gang om de klarte å vende med hodet ner. Legen igår sa til meg at de sjeldent snudde seg etter at vannet var gått. Jo nermere termin du er, så er det vell større sjangse du er mer moden og at det blir vellykket igangsetting?
  Babyen i magen her har allerede snudd seg siden vendingen igår, så det er jo veldig kjedelig. Men har fått god innføring i hva vi skal gjøre om fødselen skjer før timen neste onsdag.
   
 7. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Ok. Men er det noe vits i å vende om man ikke er moden og kan settes i gang da? Siden de kan snu seg så lett igjen som du opplever nå?

  Mest logisk da er jo:
  - Enten blir det vending om jeg er moden og kan settes i gang
  - Eller vente med vending til jeg er moden (fare for vannavgang føre)
  - Eller planlegge keisersnitt.

  Tenker jeg helt feil nå? Hva skal de vurdere på deg neste gang da?
   
 8. Desbaby17 Andre møte med forumet

  Si det! Er ikke helt godt å si, de vendte henne igår for de håpet at det skulle sette henne litt mer på plass. Og forhåpentligvis bli liggende. Men er helt enig med deg, at det må være bedre de tar vannet ditt om vendingen er vellykket, for at den skal bli værende? Med 3 uker igjen til termin kan jo babyen enda snu seg mange ganger før fødsel.. Ett lite tips er å skrive ner alle slike spørsmål, en kan plutselig bli litt blank når en sitter der

  Neste kontroll er jeg 39+3, så skal de se hvordan hun ligger. Visst hun ligger i seteleie og vendingsforsøket ikke er vellykket så får jeg keisersnitt dagen etterpå. Og visst hun ligger i hodeleie eller de får snudd henne til hodeleie så tar de vannet for å holde henne på plass å sette i gang fødselen. Jeg ville egentlig de skulle sette meg i gang igår, siden hun la seg med hode ner. Men de ville vente til nærmere termin før de gjorde noe for at babyen skulle være mest mulig klar.
  Den største skrekken er om det skal skje noe før timen, og hun ligger i tvers eller seteleie og må ha ett nytt snitt
   
 9. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Det høres ut som om det kun er ved vending,men jeg har ikke jobbet såå mange år så kanskje det finnes flere måter å gjøre det på :oops:
  Må si meg enig i at det kanskje er bedre med planlagt sectio da, istedenfor full overvåking, selv om det fint kan gå med normal fødsel også. Nå spørs det om det ikke vil være full overvåking pga mengde fostervann allikevel i ditt tilfelle da. :oops: si ifra når du har vært, spent på hva de/dere finner ut!
   
 10. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Huff det er ikke lett dette. Jeg tenker jo å legge dette over på ekspertisen på sykehuset men jeg er veldig glad for alle tanker og erfaringer jeg kan få slik at jeg er litt forberedt og har litt kunnskap selv ;)
  Jeg var jo ikke moden 8 dager over termin sist da jeg ble satt i gang, så ganske usikker på om jeg er det før tiden denne gangen, men vi får se :)
   
 11. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Ja det er mange uløste tråder i mitt tilfelle så får bare vente og høre på ekspertene. Jeg er veldig takknemlig for alle synsunkter hvertfall :happy:
  Så skal jeg prøve å skrive når jeg har vært der :mad:
   
  • Liker Liker x 1
 12. Polying Gift med forumet Snøfnuggene 2018

  Høres ut som en vanskelig situasjon. Jeg er i en beslektet situasjon, der legene har kommet til en annen konklusjon: Babyen min ligger i seteleie, men har ligget sånn i over to måneder uten å turne rundt. Legene har derfor lite tro på at han vil snu seg av seg selv (selv om det er teoretisk mulig, siden jeg bare er 36+1 nå). De tror heller ikke at et vendingsforsøk vil ha noe for seg, fordi ungen trives godt i det leiet han har lagt seg i. Så et vendingsforsøk vil bare være å utsette han (og meg) for unødvendig stress. Et annet argument mot vendingsforsøk er at jeg har morkaken lavt på fremsiden, og det ikke er så heldig å dytte og kna på området der den er festet.

  Konklusjonem blir altså nøye overvåking og flere vekstkontroller. Dersom ungen ligger an til å bli under 4kg, og alt annet ser normalt ut, så vil de jeg skal prøve en vanlig vaginal fødsel med seteleie. Og det er greit for meg, jeg stoler på legenes vurdering.
   
 13. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  I morgen er dagen og jeg kjenner jeg er spent og meget betenkt.
  Og siden jeg må faste helt til timen kl.13 så kan formiddagen bli laaang.....
   
  • Liker Liker x 2
 14. Polying Gift med forumet Snøfnuggene 2018

  Krysser fingrene for at alt går bra. Si ifra hvordan det var da! :)
   
  • Liker Liker x 1
 15. Frk.Blom88 Forumet er livet Desemberlykke2017

  Lykke til:)
   
  • Liker Liker x 1
 16. Ced23 Glad i forumet

  Offtopic, men litt kult at vi har samme termindato.

  Lykke til
   
  • Liker Liker x 2
 17. ~Ønskebarn2017 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Desemberlykke2017 Assistert-jentene

  Huff Lykke til med fasting, spent på hva du/dere kommer frem til! ;)
   
  • Liker Liker x 1
 18. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  Tusen takk alle sammen :happy:
  Huff i natt har jeg drømt så ille. Babyen lå i vogna si på et rom og jeg skulle bare ut og ordne noe også baller alt på seg. Jeg ble dytta inn i et tog som kjørte langt, gikk meg bort, mistet veska med nøkkelen i, osv. Var helt svett når jeg våkna :arghh: Forberedelse?? :hilarious:
   
  • Kreativ Kreativ x 1
 19. Tutta1987 Betatt av forumet Snøfnuggene 2018

  DA er vi ferdige og lille snupp lå nå med holdet ned :woot: Jordmora som tok oss i mot trodde hun lå på tvers men nei da. Legen kjente og UL bekreftet at hodet er ned :D Men ikke festet da.
  Så da blir det ny kontroll om 2 uker for å sjekke vannmengden og max dato for igangsettelse er 01.01 ;)
   
  • Liker Liker x 5
 20. Polying Gift med forumet Snøfnuggene 2018

  Bra med hodeleie, da! Håper hodet fester seg i løpet av de kommende ukene, så du ikke trenger å uroe deg mer for det.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden