Var det noen som hadde et innmari godt tips om å ikke svi grøten?

hissigproppen

Forumet er livet
Eller husker jeg feil?

Jeg skal koke opp melken nå, men må jeg ha noe oppi så den ikke svir seg, eller koker over?

Jeg mener vagt at jeg husker noe, og skrev "dette kommer jeg til å glemme når jeg skal koke gøt"... [:-][:D]

Hurry hurry jenter [:D][:D]
 
Jeg pleier å ha en liten smørklatt (melange) og litt vann i kjelen først.

La dette frese litt, så tar du oppi melka.
Må jo røre endel til å begynne med likevel, men grøten svir seg ikke [:)]
 
Ønsk deg sånn her i julegave? [X(]

http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?pId=3176
 
ORIGINAL: Jegogde2guttamine

Jeg pleier å ha en liten smørklatt (melange) og litt vann i kjelen først.

La dette frese litt, så tar du oppi melka.
Må jo røre endel til å begynne med likevel, men grøten svir seg ikke [:)]

haha, jeg har helt oppi melken... så da mistet jeg den sjansen, hehe [:D]
 
"svak" varme og røre er mitt tips[8D]
 
ORIGINAL: AnaBanana

Ønsk deg sånn her i julegave? [X(]

http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?pId=3176
Haha, alt som finnes [:D]
 
ORIGINAL: AnaBanana

Ønsk deg sånn her i julegave? [X(]

http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?pId=3176


den så veldig lur ut[:D]
 
Mamma har alltid lagt tre kronestykker mellom kokeplata og gryta, da blir varmen ikke så intens og det er lettere å ikke svi. Men det er vel verre på nye induksjonsovner og sånt.. [:)]
 
ORIGINAL: *naftaline*

Mamma har alltid lagt tre kronestykker mellom kokeplata og gryta, da blir varmen ikke så intens og det er lettere å ikke svi. Men det er vel verre på nye induksjonsovner og sånt.. [:)]
Har induksjon gitt.

Får håpe jeg klarer meg uten supertrikset [:D]
 
Det er også kjempeviktig å bruke gryte med tykk bunn[:D]
 
ORIGINAL: Rosa Mirabella

Det er også kjempeviktig å bruke gryte med tykk bunn[:D]

Tror jeg tok den jeg hadde med tykkest bunn [:D]
 
Tror det var noe med å strø sukker i bunnen av kjelen?

Jeg gjorde det sist og spiste for en gangs skyld risgrøt som ikke var svidd[:)]
 
Ha litt sukker i bunnen av kasserollen, men det er vell også forseint nå når du har hatt oppi melken![;)]
 
ORIGINAL: *MaRgArItA*

Ha litt sukker i bunnen av kasserollen, men det er vell også forseint nå når du har hatt oppi melken![;)]

og risen!

Hehehe..

Okei, huske det til neste gang NÅ da!! [:D]
 
Jeg bruker alltid teflon kjele når jeg skal lage sauser og grøt...og setter på svakere varme når det begyner å koke....samtidig som jeg rører godt!
 
hehehe ja, FJORDLAND ferdiggrøt[8D][:D][:D]
 
Setter kjelen oppå 4 kronestykker og rører hele tiden til den koker, da rører jeg ikke så ofte[;)] min er aldri brent selv med nest høyeste temp på plata [:D]
 
Bruk H-melk!
 
Ikke ha en salt i grøten før den er ferdig er ett tips jeg fikk av min mormor som var kokk [:D]
 
ORIGINAL: hissigproppen

ORIGINAL: AnaBanana

Ønsk deg sånn her i julegave? [X(]

http://www.enklereliv.no/productDetails.aspx?pId=3176
Haha, alt som finnes [:D]



Vi har denne [8D] funker på sauser men da vi laget ertestuing så ble det en hard klump i midten [8D]. Den hadde kanskje funket på grøt men jeg liker nok aller best å ha kontrollen på røringa selv jeg [:)]

Ellers har jeg funnet ut at lav varme og en skikkelig kjele er det som skal til!
 
Back
Topp