Vanlig fødsel etter KS

En tråd i 'Oktober 2021' startet av Lillelottoventer, 28 Jul 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Jeg tok keisersnitt 2 mnd etter ei jeg kjenner og hun fikk beskjed om max 2 kg, så det er tydelig stor forskjell :rolleyes: men de kunne jo ikke sagt til meg at det ikke var noen begrensninger om det var farlig! Hvis noe er i fare for å revne så får du jo vondt og da skal du ikke løfte heller. Så lenge det kjennes greit for deg så skal det gå bra. Jeg vet ikke helt hvordan det hadde kjentes å løfte min egen ettåring, syntes hun er tung nok i utgangspunktet, spesielt nå som gravid, men når det føles greit så skal det visstnok være greit.
   
 2. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  2 kg?:hilarious: en nyfødt veier jo i de aller fleste tilfeller mer enn det..snodig opplegg! Får høre hva de sier denne gangen om det skulle bli KS denne gangen også!
   
 3. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Ja det var liksom det! I følge de reglene skulle hun ikke fått løfte sitt eget barn en gang :hilarious: Det kan hende hun sa feil til meg da. Jeg fikk som sagt et skriv hvor det sto at det ikke var noen fysiske begrensninger annet enn egen smerteterskel. Det var på Ahus i fjor, så ikke lenge siden heller :) Hvis ikke du kan løfte han opp fra gulv kan du vel kanskje ha han på fanget når du sitter uansett. Håper det ordner seg for deg i hvert fall! :love7
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 4. Prøver2021 Glad i forumet Septemberlykke 2021

  Tiden vil vise! :) Håper jo at jeg klarer selv og slipper KS :) takk :love7
   
 5. Bkno1348710 Andre møte med forumet

  Det kan jo være mange grunner til at man ønsker keisersnitt, og jeg synes noen grunner høres bedre ut enn andre mtp at det i de fleste tilfeller absolutt er det beste for barnet å fødes vaginalt. Barnet får den naturlige kick-starten på livet og har mindre risiko for å måtte få pustehjelp, og det får med seg en god bakterieflora på vei ut som kan ha betydning for resten av livet.

  Hørte om en dame som sterkt ønsket keisersnitt, og som fikk en infeksjon som gjorde at hun måtte fjerne all hud og fettvev foran fra underlivet og opp til armhulene, livmor og eggstokker samt det meste av tarmen, vet ikke om hun overlevde. Barnet fikk blodforgiftning, men overlevde. Jeg tenker alltid på denne damen når jeg tenker på selvvalgt keisersnitt.

  Men hvert tilfelle er som sagt forskjellig da, synes bare man skal ta denne risikoen med i beregningen.
   
  • Uenig Uenig x 3
  Last edited: 30 Jul 2021
 6. danoka Betatt av forumet Oktoberbarna 2021♡

  Min første fødsel var vaginal, min andre endte med hastesnitt, og nå blir det vel å forsøke vaginal igjen.
  Spent på hvordan denne fødselen kommer til å gå!
   
 7. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Ja det er nok mange som tenker at keisersnitt er så enkelt, men det er faktisk et ganske stort inngrep og i likhet med alle operasjoner så medfører det en viss risiko. Moren til noen jeg kjenner skulle inn til en rutine operasjon av ryggen, en enkel prolaps, hun døde av en oppstått komplikasjon. Så en operasjon kommer aldri uten risiko.
   
 8. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene

  Sniker. Man må også huske på at en av grunnene til at mødredødeligheten og fødselsdødsligheten er så lav i den vestlige verden blant annet er på grunn av muligheten for keisersnitt dersom kvinnen enten ikke har mulighet til å føde vaginalt, at babyen ikke vil tåle det, eller at komplikasjoner oppstår underveis. Det har reddet livet til ufattelig mange mødre og nyfødte opp gjennom.

  Slike historier som den du kommer med er ytterpunktet av alle ytterpunkt. Fødsel medfører risikoer, og noen får dessverre livsvarige skader, og noen ytterst få overlever ikke.

  Jeg syns det er en uting å spre skremselspropaganda, som faktisk ikke bidrar til noe annet enn å gjøre folk utrygge. Sannheten er at både vaginal fødsel og keisersnitt er gode og trygge valg her i Norge. Det er selvfølgelig ikke mulig å unngå all risiko når man skal føde, men uavhengig av forløsningsmetode skal man kunne føle seg trygg her i Norge. Risikoen for alvorlige og varige komplikasjoner er heldigvis sjeldne.
   
  • Enig Enig x 4
 9. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Hun snakker om dem som ønsker planlagt keisersnitt uten at det er en spesiell grunn for det da. Trenger man et haste/akutt keisersnitt så har man ikke akkurat et valg, da er det det som må gjøres og da er det det beste for mor og barn. Poenget er at det er en unødig risiko å ta når det ikke er behov for det. Men selvfølgelig skal folk få velge, men det er viktig at man er klar over at det innebærer en viss risiko.
   
 10. Kelsey Elsker forumet Assistert-jentene

  Jeg forstår det, og det jeg skriver gjelder fortsatt fullt og helt. Ingen får planlagt keisersnitt uten at det er en bestemt grunn eller behov, så planlagt keisersnitt uten behov finnes ikke.

  I noen få tilfeller vurderer legene det slik at begge forløsningsmetodene er aktuelle, og da må pasient i samsvar med lege finne ut hvilke av alternativene de er mest komfortable med. F.eks har noen studier funnet sammenheng mellom alvorlig fødselsangst og alvorlig skade under vaginalfødsel.

  Selvfølgelig skal man være klar over risikoene knyttet til forløsmetodene, men skremselshistorier er ikke med på å gi andre et riktig bilde av dem. Risikoen knyttet til vaginal fødsel og keisersnitt er selvfølgelig forskjellige. Risikoen knyttet til keisersnitt er relatert til omfattende kirurgi og rekonvalenstiden etter fødsel er noe lenger. Kvinner som har vaginal fødsel har noe høyere risiko for indre skader og urin,- og analinkontinens. Likevel er risikoene i begge tilfeller lave. Fødsel er trygt i Norge. :)
   
  • Enig Enig x 3
 11. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Jeg er enig.
  Trenger ikke vite ALT galt som KAN skje i verste fall.
  I verste fall KAN man jo bli ødelagt av vaginal fødsel også, men.. det er ikke det man trenger å høre når man skal ta valgene om vaginal eller KS.. Man har jo grunner til enten ene eller andre ønsket - og jeg forstår godt man lurer på hvordan en evt vaginal fødsel vil bli, med tanke på tidligere KS.

  Men skremselspropaganda ang KS er ikke helt det man trenger å høre. Man har sånne som meg, f.eks, som er livredd allerede for KS, og jeg trenger ikke flere ting å være redd for dersom jeg plutselig ender opp med akutt keisersnitt, liksom.. ><
   
  • Enig Enig x 2
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 12. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Ja jeg er enig i at den historien var noe vel brutal, den høres for så vidt ikke sann ut heller da man ved en infeksjon ofte ser dette tidlig og behandler det der etter, men ja. Og det er jo som du sier en risiko bare å få barn uansett hvordan man forløses.

  I forhold til fødselsangst tror jeg det hadde vært bedre om man hadde fått hjelp i forkant med å forberede seg på en vaginal fødsel istedenfor å innvilge keisersnitt med det første. Jeg trodde de var ganske strenge på hvem som fikk ta keisersnitt, men har hørt fra flere at de bare trengte å spør om det og at det egentlig ikke var noen grunn annet enn at de ikke hadde lyst til å jobbe seg gjennom en fødsel.

  For min del var denne mer ment til dem som vil ha keisersnitt fordi de ikke vil bli «ødelagt» der nede og som ikke ønsker å gjøre den jobben en vaginal fødsel innebærer og som tror at et keisersnitt er en enkel «quick fix». For et keisersnitt er langt i fra en enkel quick fix. Ikke at det er så mange som tror det heldigvis! Selv om man får et keisersnitt så blir man fremdeles påvirket der nede, kanskje ikke i samme grad, men man må fremdeles jobbe med musklene og man kan fremdeles slite med lekkasjer. I tillegg kan man få andre problemer som f.eks kroniske smerter og arrvev som kan gjøre det vanskeligere for noen å bli gravide igjen.

  Somregel er det frykt som er hovedårsaken til at noen uten medisinsk årsak ønsker et planlagt keisersnitt og jeg personlig tror at det hadde vært bedre å hjelpe dem å bearbeide tankene om en vaginal fødsel og heller vurdere på nytt om det ikke er noe som ikke bedres. Men for all del, frykt skal absolutt tas på alvor!

  Denne tråden handler uansett ikke om fordeler og ulemper eller hva som kan gå galt, så det var absolutt unødvendig av oss å ta denne diskusjonen her og det beklager jeg i hvert fall fra min side. Jeg tenkte meg ikke om når jeg skrev min kommentar og jeg tror ikke hun andre heller tenkte på at det hun sa kunne skremme noen, bare at man burde være obs på at det ikke er en enkel utvei å ta et keisersnitt.
   
 13. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Jeg tenkte meg ikke om, beklager!
  Jeg har selv angst for keisersnitt og har vært igjennom det før, men det er av personlig erfaring jeg er redd ikke av noe jeg har lest, for jeg er en person som må vite alt. Jeg hadde ikke noe valg heller siden det var akutt. Jeg så ikke hvordan det vi skrev kanskje kunne oppfattes av andre så beklager.
   
 14. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Går bra, jeg velger å ikke lese så hardt. Men jeg tipper på det er flere enn meg som er litt redd for det; så groteske detaljer om hva som potensielt kan gå galt er kanskje ikke helt nødvendig (som i en post over her :p)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. mammatil2prinsesser&3prinser Forumet er livet Novemberlykke 2018 September 2012 VIP Oktoberbarna 2021♡

  Hva er vitsen med å spre det her inne som en skremselspropaganda? Alt kan i teorien gå galt under en fødsel, uansett om det er vaginalt eller KS, men det er det siste man behøver å tenke på. Tenk deg litt om før du velger å skrive om slikt til andre som snart skal føde. Går ann å tenke litt lenger enn nesetippeno_O
   
 16. Mamma1111 Andre møte med forumet

  Min første fødsel var vaginal, andre KS, tredje vagnal og håper at min fjerde nå om 10 uker også blir vaginal Mindre plager i ettertid og har vært generelt i bedre form de gangene. Syntes det tok mange måneder å komme seg etter KS. Var 20 måneder mellom mitt KS og nestemann.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Starflower Elsker forumet Himmelbarn Oktoberbarna 2021♡

  Var din mellomste et haste eller akutt keisersnitt?
   
 18. Bkno1348710 Andre møte med forumet

  Beklager om dere syntes det jeg skrev var støtende, meningen var bare å poengtere at det ikke er en enkel utvei med keisersnitt, spesielt ikke for barnet. Jeg ser det er en kommentar på at man skal tenke lenger enn sin egen nesetipp, og det er nettopp det jeg mente å si med det innlegget. Damen jeg skrev om så jeg med egne øyne.

  Som jeg skrev finnes det mange gode grunner til et elektivt keisersnitt, inkludert ekstrem fødselsangst. Jeg vil ikke dømme noen, men jeg synes fokuset ofte er så veldig på at en kvinne bestemmer over egen kropp og hun må ta valget som er det beste for henne. Her ønsker jeg at det kommer et «og barnet» til slutt.

  Jeg ønsker alt det beste for alle. Keisersnitt i dag er et ganske så trygt inngrep og dersom man må ha keisersnitt er det fordi det er til det beste. Man blir passet svært godt på og barnet blir godt tatt hånd om. Det går ofte fort å få barnet ut, og med kun litt stimulering begynner de fleste barn å gråte innen kort tid etter de kommer ut. Ofte får mor ha barnet hos seg nesten med en gang, og det man måtte ha opplevd av ubehag frem til da glemmes av de fleste da med det samme. Jeg håper alle dere som av ulike grunner trenger eller ønsker keisersnitt får en best mulig opplevelse med det.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 19. Mamma1111 Andre møte med forumet

  Ikke et akutt keisersnitt:happy: Det ble bestemt 20 min før det ble utført fordi de hadde prøvd å sette meg i gang i tre dager uten særlig resultat og det viste seg at jeg hadde dannet endel arrvev etter konisering.
   
  • Liker Liker x 1
 20. MissIndependent Gift med forumet

  Første i 2009 var KS pga seteleie,ble haste KS siden fødsel startet 2 uker for tidlig,2 uker før planlagt.Andre to år etter var vaginal og tredjemann 2 år etter det igjen også vaginal.Gikk kjempefint begge fødselens etter KS,eneste er at de følger ekstra med under fødsel på evnt blødninger osv pga at man har KSPlanen er vafinal nå også på 4,så fremt det ikke er seteleie.
  Siden jeg har gjort begge deler,kan jeg med hånden på hjertet si at jeg velger vaginal fremfor KS anytime,pga sting og sårhet og vondter i KS såret,men så klart,vafinal fødsel kan også gi både sting og vondter i ettertid
   

Del denne siden