Våre oppskrifter

UneMi

My love grows stronger every day
Oktobermirakler 2013
VIP
Jeg vet ikke med dere, men jeg er ei av de som elsker matlaging. Jeg skulle bli kokk, men pga en skade jeg har i ryggen, kan jeg ikke klare å stå så mange timer på et kjøkken. Likevel elsker jeg å kokkelere hjemme. Syns derfor det er morsomt med oppskrifter her og der. Tenkte at vi kanksje hadde noen vi ville dele med hverandre ?

I såfall er det fint om man prøver å legge alle oppskriftene sine i smme innlegg, så slipper vi en kjeeeeeeeempe lang tråd :)
 
Enkel Pytt i panne
Kjøttdeig
Purre
Gulrøtter
Poteter
Løk
Brunost ca 4 skiver
Fløte
Ost
Salt
Pepper
  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og kutt poteter og gulrøtter i terninger. Finhakk løk og purre
  3. Stek kjøttdeigen.
  4. Når kjøttdeigen er nesten ferdig heller du på fløten, har i salt, pepper og brunost. La dette småputre noen minutter.
  5. Hell oppi alle grønnsakene og la det få småkoke i noen minutter. Siden potetene og gulrøttene er så små trenger de ikke lang tid før de blir møre.
  6. Ha alt i en ildfast form og dryss litt ost på toppen. La det gratineres i ovnen til osten er gyllen.
Finnbiff/viltgryte
1 pk skavet reinsdyr/elgekjøtt
200g Champignon
1 Løk
1 boks kremfløte
Poteter
Gulrøtter
Noen skiver brunost
Pepper og salt
1.Legg kjøttet til tining på bakepapir. Stek kjøttet i litt smør, i 2-3 omganger. Steker du alt kjøttet på en gang, koker det isteden. Når alt er stekt, legger du alt tilbake i panna.
2.Grovhakk løken og del champignonen sliker du ønsker. Hell alt oppi panna og la dette bli gyllent.
3.Skrell poteter og kutt de i litt tynne skiver eller terninger. Skrell gulrøttene og grovhakk disse.
4.Hell fløten i gryta, la det bli litt varmt før du så putter oppi brunosten. La dette smelte litt før du har oppi de grovhakka gulrøttene og potetene. Rør litt rundt, tilsett salt og pepper og la det småkoke i 10-15 minutter.Smak til med krydder.
Du kan også servere flatbrød og tyttebær til. Vi dropper som regel potetene oppi. Da kutter vi de i båter, har olje, salt, pepper og annet krydder på, også steker vi de i ovnen
blogger-image--2040980209.jpg
Ostefylte kyllingbryst med couscous og paprika
Fylte kyllingfileter:
2 kylling fileter
1 rød paprika
40 g original krydder kremost
1.5 ts salt
1.5 ts pepper
2 skiver parmaskinke, eller annen spekeskinke
Paprikasaus:
2 dl fløte
1 ts hvetemel
1 hønsebuljong
1 hvitløksbåt, finhakket
Resten av kremostpakken
2 ss finhakket gressløk
1. Skjær et snitt i filetene og fordel krydderosten og hakket paprika i lommen.
Ha salt og pepper på filetene.
Surr en skinkeskive rundt. (Kan festes med en smakløs tre-tannpirker.)
Stekes i ovnen på ca 200 grader i 20-30 minutter.
2. Visp sammen fløte og mel i en gryte.
Del buljongen i små biter å ha det i fløten.
Tilsett finhakket hvitløk og krydderosten.
La sausen trekke noen minutter mens du rører.
Ha i gressløk rett før servering.
3. Kok ris/couscous eller lag ovnstekte poteter. Serveres med salat
blogger-image--1060713530.jpg
Karbonadedeig
Purre
Hvitløk
Løk
Gulrot
Hermetiske knuste tomater
Kidney bønner
Tomatbønner
Chili
Tortilla chips
Rømme
  1. Finhakk hvitløk, purre, løk og gulrot. Stek dette gyllent i panna før du heller det i en gryte
  2. Hell hermetiske tomater og tomatbønnene i samme gryte som grønnsakene. La det varmes på middels varme.
  3. Stek kjøttdeigen. Gjerne med krydder etter eget ønske. Hell det også i gryta når det er ferdig stekt. Du kan ha en liten skvett hvitvinseddik i, men den kan helt fint sløyfes.
  4. Ha ønsket mengde chili opp gryta.Når det er ca 5 minutter igjen før alt er klart, hiver du kidney bønnene oppi. De trenger bare å varmes i 5 minutter.
IMG_1585.JPG


 
Enkel lasange

Kjøttdeig
1 Løk
Gulrøtter
2 bokser Hermetiske tomater
Salt
Pepper
Ost

Ostesaus:
1ss Smør
2ss Mel
ca 4dl Melk
Ost
Revet muskattnørr
Salt
Pepper

Stek kjøttdeigen mens du finhakker løk og gulrøtter. De oppkutta grønnsakene tilsetter du i køttdeigen når den er så og si ferdig stekt. La det surre så det blir litt gyllent.

Ha den ferdige kjøttdeigen med grønnsakene i en gryte og tilsett hermetiske tomater. Kjør de gjerne i en stavmikser først. Krydre med litt salt og pepper. La det småputre mens du lager ostesause.

Ostesaus:

Smelt smør på litt svak varme, det skal ikke bli brunt. Så fort det er smeltet har du melet i. Rør det godt sammen, til det blir en jevn smørje. Må ikke brunes.

Tilsett litt og litt melk og rør godt. Har du for mye melk om gangen, er det lett å få klumper som ikke forsvinner like lett.

Sausen skal være litt tykk, så væske mengden må du føle det litt frem på. Når du har riktig tykkelse, lar du den småkoke/putre i ca 5-10 minutter.

Tilsett salt, pepper, revet muskatt nøtt og ost. Mengden ost kommer ann på hvor mye smak du ønsker. Jo mildere ost du har, jo mer ost må du bruke.

Legg lagvis i en form og topp med ost. Serveres gjerne med nybakt foccaci og en gresk salat

 
Kommer tilbake til denne tråden når kvalmen går over :p
 
IMG_2004.JPG

Ingredienser
3 1/2 dl lunken melk
50 g gjær
1 ts salt
100 g smør
ca. 3/4 l hvetemel
ca. 1/4 l sammalt hvete

Fyll
Ost og skinke/ grillkrydder.
Men mye godt man kan fylle horna med!

Tilberedning
Begynn med å lage deigen: Bland alt det tørre sammen.
Rør ut gjæren i litt av melken. Smelt smøret.
Ha smør, utrørt gjær og resten av melken i det tørre og bland godt.
Sett deigen til heving på et lunt sted til den er dobbelt så stor.
Mens deigen hever kan du jo begynne å gjøre klart fyllet.

Ta den ferdighevede deigen ut på et melet bord, kna den godt og del den i to.
Kjevl hver deig-bit ut til en rund bit som du deler i 8 trekanter.
Legg alt fyllet på den bredeste delen av trekanten
og rull sammen mens du trekker i spissene.
La det heve igjen, i ca. 30 min. Sett ovnen på 225 grader.
Pensle hornene med egg og stek dem på nederste rille i ovnen i ca 13-15 min.
 
IMG_3968.JPG

Enkel og god hjemme-laget potetsalat.

  • 1 dl melk
  • 1 dl rømme
  • 1 pk majones (165g)
  • Sitronsaft ca 2 ss
  • Sukker ca 1 ss
  • Purre/vårløk.
  • 1 syrlig eple.
  • ca. 8 store poteter.

    Skjær potetene i passelig terninger, kok opp.

    Bland i en bolle melk, rømme og majones.
    Rør det godt sammen.

    Så smaker du til med sitron saft, sukker, salt og pepper.

    Skjær eplet i passelig terninger.

    Nå skal eplebitene, løken og potetene puttes i.
    (viktig at potetene er blitt helt avkjølte)

    Bland godt sammen ;)
    Ferdig!
 
lapper.JPG

Frokost/Dessert lapper.


2 egg + 1 dl sukker + 2 toppede skjer vaniljesukker.
Piskes sammen til eggedosis.

Hel så i 2 dl melk.

Rør forsiktig inn 4 dl hvete mel + 1 ts bakepulver.

La røra svelle i en 15 minutters tid.

Stekes i stekepanna med litt smør på middelsvarme.
 
cats.jpg


Enkle, raske og kjempe gode brownis muffins!

3 dl sukker og 2 egg vispes til eggedosis.
Hel i 100 g smeltet smør.

2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker.
Og noen spiseskjeer kakao.

Inn i ovnen på 200 grader i ca. 13 minutter.

IMG_1826.JPG

Smør Krem

225 g romtemperet smør.
400 g mels.

2 ts vaniljesukker/vaniljessens.

Kjør sammen på høy hastighet i kjøkkenmaskinen.
Og mens maskinen går tilsett ca. 4 ts melk.

Om du ønsker farge må du da selvfølgelig putte oppi konditorfarge, jeg bruker wiltons konditorfarger.
 
Siden det er påske tenkte jeg å legge ut min kjempe gode eggsalat!

4 egg
1 liten løk
Majones til passe
Salt

Del løk og egg, bland inn majones til passe "salat". Spis på rundstykker med skinke el til.
 
Vis vedlegget 9568


Enkle, raske og kjempe gode brownis muffins!

3 dl sukker og 2 egg vispes til eggedosis.
Hel i 100 g smeltet smør.

2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker.
Og noen spiseskjeer kakao.

Inn i ovnen på 200 grader i ca. 13 minutter.

Vis vedlegget 9569

Smør Krem

225 g romtemperet smør.
400 g mels.

2 ts vaniljesukker/vaniljessens.

Kjør sammen på høy hastighet i kjøkkenmaskinen.
Og mens maskinen går tilsett ca. 4 ts melk.

Om du ønsker farge må du da selvfølgelig putte oppi konditorfarge, jeg bruker wiltons konditorfarger.

Disse var FANTASTISK gode :) Takk for oppskrift :)
 
Disse var FANTASTISK gode :) Takk for oppskrift :)

Så bra! :)
Ja liker de altså , så er de like gode med glasur som uten ;)
Liker spesielt godt den korte tiden det tar å "smelle" de sammen. :D
 
Mye bra her altså!! Nå er fryser og kjøleskap fulle, men når det tømmes litt kan jeg kanskje prøve meg på noe av dette :) Orker ikke tanken på å spise noe av det akkurat nå :P Men det kommer nok etterhvert, kjenner jeg meg selv rett ;)
 
Okey, here we go!! Dette er da den perfekte middagen for deg som elsker taco;)

S__7EFB.jpg

Texmexgrateng m/ guacamole og nachochips.
Ingredienser:
1,5 gul løk
2 fedd hvitløk
400 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder( brukte first price sin)
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 glass tacosaus(brukte first price sin)
1 ts salt
¼ ts pepper
3 dl Crème Fraîche Lett
2 dl revet ost
Cherrytomater etter ønske.

Slik gjør du:
  • Finhakk løk og hvitløk. Stek det med karbonadedeigen.
  • Tilsett tacokrydder, hakkede tomater og tacosaus. Smak til med salt og pepper. La blandingen trekke i noen min.
  • Ha blandingen over i en ildfast form.
  • Bland sammen creme fraiche og osten. Dette fordeler du jevnt over karbonadedeigsblandingen.
  • Gratineres i ovnen ved 225 grader i 20min.
  • La hvile i 5/10min før servering. Pynt gratengen med cherrytomater.
  • Serveres med guacamole og nachochips.
Kan selvsagt være enda bedre kokk enn meg å lage hjemmelaget guacamole i tillegg. Er jo veldig enkelt i grunn, men i dag måtte santa maria sin duge;)

Bon apetit :biggrin :dance011
 
CIMG2376.JPG
Storebror som lagde vaniljemuffins med sjokoladebiter før i dag:D Flinke gutten:) Nam nam!!
 
Jeg har bakt Tornerose-kake til min datters 4årsdag i helgen :D

Har ikke oppskrift her, så får bare skrive åssen kake det er :P

Sukkerbrød
Sjokoladekrem (smørkrem med O'boy)
Og vanlig smørkrem med litt kokosmelk til pynten

1387147680125.jpg

☆★hilsen meg★☆
 
Back
Topp