Enkel Pytt i panne
Kjøttdeig
Purre
Gulrøtter
Poteter
Løk
Brunost ca 4 skiver
Fløte
Ost
Salt
Pepper
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell og kutt poteter og gulrøtter i terninger. Finhakk løk og purre
- Stek kjøttdeigen.
- Når kjøttdeigen er nesten ferdig heller du på fløten, har i salt, pepper og brunost. La dette småputre noen minutter.
- Hell oppi alle grønnsakene og la det få småkoke i noen minutter. Siden potetene og gulrøttene er så små trenger de ikke lang tid før de blir møre.
- Ha alt i en ildfast form og dryss litt ost på toppen. La det gratineres i ovnen til osten er gyllen.
Finnbiff/viltgryte
1 pk skavet reinsdyr/elgekjøtt
200g Champignon
1 Løk
1 boks kremfløte
Poteter
Gulrøtter
Noen skiver brunost
Pepper og salt
1.Legg kjøttet til tining på bakepapir. Stek kjøttet i litt smør, i 2-3 omganger. Steker du alt kjøttet på en gang, koker det isteden. Når alt er stekt, legger du alt tilbake i panna.
2.Grovhakk løken og del champignonen sliker du ønsker. Hell alt oppi panna og la dette bli gyllent.
3.Skrell poteter og kutt de i litt tynne skiver eller terninger. Skrell gulrøttene og grovhakk disse.
4.Hell fløten i gryta, la det bli litt varmt før du så putter oppi brunosten. La dette smelte litt før du har oppi de grovhakka gulrøttene og potetene. Rør litt rundt, tilsett salt og pepper og la det småkoke i 10-15 minutter.Smak til med krydder.
Du kan også servere flatbrød og tyttebær til. Vi dropper som regel potetene oppi. Da kutter vi de i båter, har olje, salt, pepper og annet krydder på, også steker vi de i ovnen
Ostefylte kyllingbryst med couscous og paprika
Fylte kyllingfileter:
2 kylling fileter
1 rød paprika
40 g original krydder kremost
1.5 ts salt
1.5 ts pepper
2 skiver parmaskinke, eller annen spekeskinke
Paprikasaus:
2 dl fløte
1 ts hvetemel
1 hønsebuljong
1 hvitløksbåt, finhakket
Resten av kremostpakken
2 ss finhakket gressløk
1. Skjær et snitt i filetene og fordel krydderosten og hakket paprika i lommen.
Ha salt og pepper på filetene.
Surr en skinkeskive rundt. (Kan festes med en smakløs tre-tannpirker.)
Stekes i ovnen på ca 200 grader i 20-30 minutter.
2. Visp sammen fløte og mel i en gryte.
Del buljongen i små biter å ha det i fløten.
Tilsett finhakket hvitløk og krydderosten.
La sausen trekke noen minutter mens du rører.
Ha i gressløk rett før servering.
3. Kok ris/couscous eller lag ovnstekte poteter. Serveres med salat
Karbonadedeig
Purre
Hvitløk
Løk
Gulrot
Hermetiske knuste tomater
Kidney bønner
Tomatbønner
Chili
Tortilla chips
Rømme
- Finhakk hvitløk, purre, løk og gulrot. Stek dette gyllent i panna før du heller det i en gryte
- Hell hermetiske tomater og tomatbønnene i samme gryte som grønnsakene. La det varmes på middels varme.
- Stek kjøttdeigen. Gjerne med krydder etter eget ønske. Hell det også i gryta når det er ferdig stekt. Du kan ha en liten skvett hvitvinseddik i, men den kan helt fint sløyfes.
- Ha ønsket mengde chili opp gryta.Når det er ca 5 minutter igjen før alt er klart, hiver du kidney bønnene oppi. De trenger bare å varmes i 5 minutter.