Utregning svangerskapsuke

En tråd i 'November 2020' startet av lilleperle, 6 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. lilleperle Betatt av forumet

  Haha jeg sliter her. I appene er jeg i uke 7+0 ut i fra første dag i siste menstruasjon. Dermed får jeg beskjed i appene at jeg nå er i min 8ende svangerskapsuke.

  Da vi var på TUL på tirsdag mente gynekolog at embryoet var ca. 5 uker (CRL 4mm) . Da regnes embryoets alder ut i fra eggløsning, ikkesant? Da kan det jo stemme at den lille er ca. 5 uker.

  Er jeg da i min 8ende uke og embryoets 5/6 uke?
   

  Vedlagte filer:

 2. Augustspire Elsker forumet Vi som prøver :) ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Sniker
  Ja, embryoet er 2 uker kortere enn svangerskapet :) sånn i gjennomsnitt
   
  • Liker Liker x 1
 3. lilleperle Betatt av forumet

  Ok så da høres dette resonnementet riktig ut da :troll::playful:
   
 4. lillespøn Elsker forumet

  Når man skal måle svangerskapsuke er ultralyd mye mer nøyaktig for å måle svangerskapslengde. Og da legger man ikke til to uker. Blir embryoet målt til å være 7 uker er det 7 uker +- noen dager. Kan det være at du hadde eggløsning senere enn du tenkte?❤️
   
 5. lilleperle Betatt av forumet

  Eggløsning kan sannsynligvis ha vært 1-4 feb., TUL 3. mars ca. 4-5 uker etterpå = embryo målt til ca. 5 uker. Så hvis embryo regnes fra eggløsning så stemmer det jo...

  Men mens var 20.januar og det er det appene ber meg skrive inn å gir meg dermed svangeskapsuke 7+0. For appene legger på 2 uker :pompus:

  Er jeg da i uke 5 eller 7?
   
 6. lillespøn Elsker forumet

  Da ville jeg forholdt meg til ultralyden. Å regne ut fra første dag siste mens er jo bare veiledende før man kommer seg på ultralyd. Enten ordinær eller tidlig ultralyd. Det vil si at du er i uke 5.
   
 7. Augustspire Elsker forumet Vi som prøver :) ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Du er i svangerskapsuke 7.
  Svangerskapet vare gjennomsnittlig i 40 uker og 3 dager, dette er inkludert de 2 ukene før eggløsningen, så de to ukene er med i tellingen helt fra begynnelsen :)
   
  • Enig Enig x 1
 8. Augustspire Elsker forumet Vi som prøver :) ❤️ Augustlykke 2020 ❤️

  Hun er i svangerskapsuke 7,embryoet er 5 uker gammelt :)
   
  • Enig Enig x 2
  • Liker Liker x 1
 9. lillespøn Elsker forumet

  Skjønner hva du tenker men når de måler foster på ultralyd så får de opp direkte svangerskapslengde 5+3, 6+4, 17+1 osv. Man skal ikke legge til to uker da. Dette er jeg helt sikker på. Så med mindre legen har sagt at hun er 7 uker på vei ut fra målingene, så er hun jo 5 som legen sa.
   
 10. lilleperle Betatt av forumet

  Hmmm. De måler embryoets lengde/leveuker.
  Så feks. hvis nabodama ble gravid ca. samtidlig som meg. Hadde første dag i siste mens 20.Januar, men hun ikke vet hvor langt embryoet er; kan hun regne seg som 7+0 uker da? Mens siden embryoet mitt er 5 uker ifht. størrelsen så er jeg bare 5+0? Altså mister jeg ukene før eggløsning/unnfangelse i dette regnestykket?

  I appen står det i dag «Du er nå i 7+0, svangerskapets 8ende uke, embryoet ditt er ca. 5 uker gammelt».
   
 11. SloppyJane Gift med forumet Himmelbarn Novemberlykke 2020

  Når embryoet er så lite som det er nå, så skal det ikke mye til for å måle bittelitt feil og man får et annet mål enn det kanskje er.
  Eller kanskje embryoet ikke utvikler seg som det skal, og det er derfor ukene ikke stemmer.
  Sist jeg var gravid ble jeg satt tilbake først en uke, og uken etterpå hadde embryoet ikke vokst stort så da var det nesten to uker bak «mens-termin-ukene» mine. Samme skjedde gangen før.
  Sier det ikke for å skremme deg, men det kan være årsaken. Andre årsaker kan være som nevnt feilmåling, eller at du hadde sen eggløsning :)
   
 12. lillespøn Elsker forumet

  Som sagt, så er utregning av svangerskapslengde ut fra siste mens bare veiledende/midlertidig. Denne regningen går ut fra at alle har eggløsning to uker ut i syklusen, men det er ikke alle som har det. Det er først ved ultralyd at man får vite mer nøyaktig hvor langt man er på vei ut fra størrelsen på fosteret. Som hun over meg skriver er fosteret så lite nå at det skal lite til for å gjøre en feilmåling, noe som kan sette deg enten fram eller tilbake i svangerskapslengde. Om du er usikker kan du jo feks lese inne i din journal hva legen har skrevet? Evnt få en ny ultralyd/snakke med legen på telefon?
   
 13. lilleperle Betatt av forumet

  Jomen, eggløsningen min var mellom 1-4 februar, dermen stemmer det jo hvis embryoets levetid regnes ut i fra eggløsningen; ar embryoet er 5 uker fra eggløsning så stemmer det ganske riktig. Eller sier dere det at embryoet skulle egentlig vist 7 uker?:confused013
   
 14. lillespøn Elsker forumet

  Jo, det stemmer at embryoet er 5 uker om du er 7 uker på vei, men det ble jo målt til at du er 5 uker i svangerskapslengden din. Fosteret ble målt til 4 mm som stemmer med 5 uker svangerskap. Så ja, embryoet skulle egentlig vist 7 uker. Men du kan kanskje ikke være 100 % sikker på at eggløsning var i det tidsrommet du tror? Har du lest i journalen hva gynekologen skrev?
   
 15. lilleperle Betatt av forumet

  Åja, jeg trodde det var regnet som 5 uker fra eggløsning de mente da. Nei det var privat klinikk, hos gynekolog.

  Men syklusen var litt forskjøvet den måneden ja. Nei, jeg får bare vente å se litt :pompus:
   
  • Optimistisk Optimistisk x 1

Del denne siden